Kızlarımız kötü başladı!

LİTVANYA: 64 - TÜRKİYE: 58

Kızlarımız kötü başladı!

Polonya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası ilk maçında Türkiye, Litvanya'ya 64-58 mağlup oldu.


Maçın ilk çeyreğine istediği gibi başlayamayan Ay-yıldızlılar, rakibine Nevriye Yılmaz'ın sayıları ile direnmeye çalıştı. Ancak yüksek yüzde ile şu kullanan Litvanya, ilk çeyreği 19-12 önde geçti.

İkinci periyodun da hakimi Litvanya oldu. Farkı çeyrek içerisinde 10 sayının altına düşürsek de, maçın ilk yarısı Litvanya'nın 15 sayı üstünlüğü ile 37-22 tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da Litvanya iyi başladı. Ancak ilerleyen dakikalarda toparlanan A Milli Kadın Basketbol Takımı'mız, Nevriye ve Şaziye'nin sayıları ile oyuna tutundu. Ancak çeyreğin son dakikalarında yeniden toparlanan Litvanya, son periyoda 51-38 önde girdi.

Son çeyrekte Periler farkı tek hanelere indirdiğinde, Litvanya'nın bulduğu kritik sayılara engel olamadı. Son 1 dakikaya 7 sayı geride giren Milliler, salondan 64-58 mağlup ayrıldı ve şampiyonaya da istediği başlangıcı yapamadı.

TÜRKİYE-LİTVANYA: 58-64
Salon:Lucniczka
Hakemler: Grzegorz Ziemblicki (Polonya), Igor Dragojevic (Montregon) Moritz Reiter (Almanya)
Türkiye: Emine Tuğba Palazoğlu (4), Birsel Vardarlı (6), Nevin Kristen Nevlin (4), Nevriye Yılmaz (17), Şaziye İvegin (15), Nilay Kartaltepe, Gülşah Akkaya, Işıl Alben (6), Naile İvegin, Yasemin Horasan (4), Bahar Çağlar (2),Seda Erdoğan,
Litvanya: Bimbaite (10), Abromaite (9), Valentiene (6), Linkeviciene (11), Sulciute (6), Gutkauskaite, Sauliute, Solopova (5),Kvederaviciute, Petronyte (15), Paugaite (2), Sıpaciciute
Periyot: 12-19
Devre: 22-37
3. Periyot: 38-51
4. Periyot: 58-64

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor