Kızılcık "Akyazı'yı birlikte yapacağız"

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Akyazı Projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.Bir sivil toplum kuruluşu tarafından Akyazı Projesi’nin mahkemeye verilmesi nedeniyle 3 aylık bir gecikme yaşandığını ifade eden Vali Kızılcık, tüm Trabzon ve Türkiye’

Kızılcık "Akyazı'yı birlikte yapacağız"

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Akyazı Projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bir sivil toplum kuruluşu tarafından Akyazı Projesi’nin mahkemeye verilmesi nedeniyle 3 aylık bir gecikme yaşandığını ifade eden Vali Kızılcık, tüm Trabzon ve Türkiye’nin menfaatine olacak Akyazı Projesi’ne artık tüm Trabzonluların sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çok önem verdiği Akyazı Projesi’ni her fırsatta ne aşamada olduğunu sorduğunu dile getiren Vali Kızılcık, projenin önünü kesmenin artık kimseye yarar sağlamayacağını kaydederek, “Bir sivil toplum örgütümüzün açtığı dava sonucu proje yaklaşık 3 ay durdu. Danıştay’ın verdiği karar neticesinde dava bizim lehimize sonuçlandı. Çalışmalara 2 gün önce yeniden başladık. Ümit ediyoruz ki; artık bu tür itirazlar olmaz. Trabzonlu hemşerilerim bu sürece sahip çıkarsa, hem spor hem de uluslararası organizasyonların ihtiyacı olan bu stat projesini en kısa zamanda tamamlamış oluruz. Akyazı Projesi sayesinde Trabzonspor’umuzun hem ulusal hemde uluslararası alanda daha da başarılı olması için fevkalade bir stada sahip olacağız” dedi.

Trabzonspor’un Avrupa arenasında ve Türkiye’de kazanacağı başarıların Akyazı’da yapılacak modern statta sevincinin yaşanması için bir an önce stadın bitirilmesini amaçladıklarını belirten Vali Kızılcık, stadın inşasının yapılacağı dolgu alanının ilk önce bitirileceğinin ve stadın inşasına hemen başlayacaklarına işaret ederek, “Bildiğiniz gibi dolgu belirli bir süre daha devam edecek. Ama biz stadın yapılacağı alanı öncelikli bitirmeyi hedefliyoruz.  Çünkü diğer alanda dolgu devam ederken, stadın inşaatı da başlamış olacak. Hedefimiz en kısa zamanda Akyazı’da ki stadımızı tamamlamak olacaktır. Bu anlamda tüm Trabzonlulardan bu konuda destek bekliyoruz. Çünkü Akyazı Projesinin gerçekleşmesi tüm Trabzonluların ve ülkenin menfaatine olacaktır. Türkiye ve Almanya Milli Takımları arasında oynanan maçı yeni yapılan Arena Stadında izledik. Arena fevkalade bir stat. Aynı güzellikteki bir stada biz neden sahip olmayalım. Biz neden yatırımı engelleyelim. Bizde böyle bir güzel stada sahip olduğumuzda milli maçlara ev sahipliği yapma şansına sahip oluruz” ifadelerine yer verdi.

Vali Kızılcık Avni Aker Zemin Çiminin Değiştirilmesi İçin Bakan’dan Destek Sözü Aldı

Trabzonspor’un maçlarını şuanda oynadığı Hüseyin Avni Aker Stadında zemin probleminin giderilmesi için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan 1 Milyon TL’lik bir destek sözü aldığını da belirten Vali Kızılcık, ifadelerini şu şekilde sürdürdü: “

Bildiğiniz gibi Hüseyin Avni Aker Stadının zemininde bir bozukluk vardı. Stadımızın zeminin bir an önce düzeltilmesi için Hollanda’dan çimler getirildi. Stadın zeminin düzeltilmesinin de yüksek bir maliyeti vardı. Bunun maliyetini de HDK toplantısında Bakanımız Suat Kılıç’a arz ettim. Sayın Bakanımız Suat Kılıç’ta maliyetin çok önemli bir kısmının karşılanması için söz verdi. Bu miktarda yaklaşık 1 milyon TL gibi bir rakam tutuyor”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler