Kız mı, Erkek mi? Dünya bunu tartışıyor

Futbol dünyasında zaman zaman ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bunlardan biri de Güney Kore Bayanlar Ligi'nde yaşandı.Güney Kore Bayanlar Futbol Ligi'nde takımlar ilginç bir greve imza atmak üzere. Seul City'nin forveti Park Eun-Seon'ın cinsiyet

Kız mı, Erkek mi? Dünya bunu tartışıyor

Futbol dünyasında zaman zaman ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bunlardan biri de Güney Kore Bayanlar Ligi'nde yaşandı.

Güney Kore Bayanlar Futbol Ligi'nde takımlar ilginç bir greve imza atmak üzere. Seul City'nin forveti Park Eun-Seon'ın cinsiyet testine tabi tutulmasını isteyen rakip takım teknik direktörleri aksi durumda ligi boykot edeceklerini duyurdu. Altı takım böyle bir başvuruda bulunmuş durumda.

Güney Kore Futbol Federasyonu ise 26 yaşındaki Park Eun-Seon'un 15 yaşında cinsiyet testine tabi tutulduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz sezon 22 maçta 19 gol atarak ligi gol kralı olarak tamamlayan Park Eun-Seon üzerinde tartışmalar yoğunlaşırken, golcü isimin gündeme gelmesinden sonra yaptığı açıklama, "Bu noktaya gelmek için çok çalıştım ve kolay da bırakmayı düşünmüyorum" şeklinde oldu.

Seul Kulübü yetkilileri diğer kulüplerden yapılan bu çağrıya kulak asmadıklarını söylerken ancak uluslararası mücadeleler için FIFA'nın böyle bir isteği olursa bunu kabul edebileceklerini belirtti.

Bu tartışmalar Güney Kore'de ise ilk kez yaşanmıyor. 2010 yılında Çin'in ev sahipliği yaptığı Kadınlar Asya Kupası'nda aynı olaylar yaşanmış ve Park Eun-Seon, Güney Kore Milli Takımı'na alınmamıştı.

Güney Kore'de yaşanan bu olay futbol ve insan hakları konusu paralelinde işlerken, Park Eun-Seon Facebook sayfasından kendini savunuyor. Buna benzer bir olay yakın geçmişte 2009'da, 800 metre şampiyonu Caster Semenya'nın başına gelmiş ve Semenya cinsiyet testine tabi tutulmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler