'Kitapta yazanı uygularsan...'

TFF Başkanlığı için ilk aday olan Trabzonspor Kulübü eski yöneticisi İbrahim Hacıosmanoğlu, 27 Şubat'ta yapılacak seçimli genel kurulda adaylığını açıkladı.Hacıosmanoğlu, TFF'nin İstinye'deki merkezine gelerek adaylık dilekçesini yetkililere verdi.Başkan

'Kitapta yazanı uygularsan...'

TFF Başkanlığı için ilk aday olan Trabzonspor Kulübü eski yöneticisi İbrahim Hacıosmanoğlu, 27 Şubat'ta yapılacak seçimli genel kurulda adaylığını açıkladı.

Hacıosmanoğlu, TFF'nin İstinye'deki merkezine gelerek adaylık dilekçesini yetkililere verdi.

Başkan adayı Hacıosmanoğlu, adaylığıyla ilgili, ''Müracaatımızı yaptık. Umarım Türk futbolu için hayırlı olur. Trabzonspor Kulübü'nde de aynı şekilde bağımsız aday olmuştum. Bir örnek olsun diye Türk futboluna da aynı şekilde aday oldum. Bugün de federasyonda resmileştirdim. Türk futboluna örnek olması adına, herkesin bunu iyi değerlendirmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Türk futbolunda yaşanan sıkıntının nedeninin, kuralları uygulama iradesinin bulunmaması olduğunu savunan Hacıosmanoğlu, haber61.net'e yaptığı açıklamada, "Türk futbolu büyük bir kaosun içinde nasıl düzelteceksiniz diyorlar ben de diyorum ki Türk futbolu kaosun içinde değil.

Türk futbolunu kaosun içine sokan insanlar, kendi hür iradeleriyle aday olup planlarıyla, projeleriyle futbol ailesinin karşısına çıkmayıp birilerinin önerisi ve teşviğiyle oluşturulan federasyon başkan ve yöneticilerinin daha sonraki olaylarıyla futbol bu hale geldi. Oysaki bunu ortadan kaldırmak çok kolay.

TFF'nin kuralları var bunu kurallarıyla uygularsanız zaten herkese eşit mesafede kalırsınız ama bunları uygulamanız için kendi iradenizle aday olup seçilmeniz lazım. Birilerinin seçmesiyle değil. Ben fazla verdim az verdim şeklinde oluşan yönetim ve kurullar Türk futbolunu kaosun içine soktu.

Biz ilk olsun diye bağımsız aday olarak çıkıyoruz ve herkesin de çıkması gerektiğini söylüyoruz.

8 CEVAP TÜRK FUTBOLU 2 CEVAP TRABZONSPOR'LA İLGİLİ... Devamı sayfa 2'de

Ben Trabzonspor'da 2.5 yıl boyunca görev yaptığım süre içerisinde manşetten çıkan haberlere bakıldığında veya bana sorulan soruların cevaplarına baktığınızda 10 sorunun 8'i Türk futboluyla ilgiliydi 2'si Trabzonsporla ilgiliydi. Ortada hiçbirşey yokken ortaya çıkmadım bunu herkes iyi algılamalıdır.

Yarın Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı var. Oradan çıkacak ismi değil de, eğer Türk futboluna hizmet etmek isteyen insan varsa, kendine güvenen insan varsa ortaya çıkmalı" dedi.

Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Aydınlar yönetiminin bu iradeyi ortaya koyup koyamadığı sorusuna, ''Türk futbolu için bağımsız aday olursanız, yönetiminizi kendiniz belirlerseniz, birilerine bağımlı olmazsanız karar verirsiniz. Sizi birileri oraya götürdüğünde, karar verdiğinizde birisi bir yerden çekiştirir, öbürü öteki taraftan çekiştirir, karar vermek zorunda kalırsınız. Sayın Mehmet Ali Aydınlar da bu sorunu yaşadı. Ama irade ortaya koysaydı....

Tamam sizi insanlar seçip oraya koymuş olabilir ama yine de irade ortaya koyabilirdi. İrade eksikliğinden dolayı şu anda Türk futbolunda kaos var deniliyor. Türk futbolunun kitabında yazan kuralları uygularsanız ortada kaos kalmaz'' şeklinde cevap verdi.

Fenerbahçe yönetimiyle davalık olduğunun hatırlatılması üzerine de Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Kulübü ile davalık olmadığını belirterek, "Fenerbahçe'nin Başkanı ile yöneticileriyle onların hakkında benim bulunduğum ihtamlara karşılık beni savcılığa vermiştiler, savcılık da takipsizlik kararı verdi.

Bizim Fenerbahçe Kulübü ile problemimiz yok, benim yüzde 80'in içinde arkadaşlarım, dostlarım var. Bizim Fenerbahçe'yi yönetirken doğru işler yapmayan yöneticilerle bizim problemimiz var" dedi.

Trabzonspor camiasından da olumlu tepkiler aldığını anlatan Hacıosmanoğlu, ''Sadece Trabzonspor camiası da değil, bugün sanal ortama baktığımız zaman Türkiye'de her camiadan insanların 'Bu işi Hacıosmanoğlu çözer' diye yorumları var. İnşallah Allah bu görevi bize nasip ederse, biz de onların bu düşüncelerine ne kadar layık olduğumuzu göstereceğiz'' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor