Kırkpınar'da Başpehlivan belli oluyor

Çeyrek finalde 8 başpehlivan çayıra çıkarken, son 2 yılın başpehlivanı Ali Gürbüz ile Mehmet Yeşilyeşil eşleşti.652'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son gününde başpehlivanlık için mücadele eden 8 pehlivanın kuraları çekildi. Son iki yılın başpehl

Kırkpınar'da Başpehlivan belli oluyor

Çeyrek finalde 8 başpehlivan çayıra çıkarken, son 2 yılın başpehlivanı Ali Gürbüz ile Mehmet Yeşilyeşil eşleşti.

652'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son gününde başpehlivanlık için mücadele eden 8 pehlivanın kuraları çekildi. Son iki yılın başpehlivanı Ali Gürbüz, kurada 5 numarayı çekerken, 6 numarayı çeken başpehlivanlardan Mehmet Yeşilyeşil onun rakibi oldu. Favori başpehlivanlardan Recep Kara, Murat Gençtürk ile Orhan Okulu, Sermest Bulut ile İsmail Balaban ile Şaban Yılmaz eşleşti.

YERLİKAYA ER MEYDANI'NDA

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 652'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Edirne'ye geldi. Güreşlerin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı'nda Hakem Kule Heyeti'ni ziyaret etti. Daha sonra gazetecilere dopingle ilgili açıklamalarda bulunan Yerlikaya, doping konusunda hiçbir şekilde tolerans göstermeyeceklerini ve temiz yağlı güreş istediklerini söyledi. Kırkpınar Güreşleri'nde de biri başpehlivan 2 kişide doping tespit edildiği hatırlatılan Yerlikaya, "Dopingle ilgili gerekli açıklamalar yapıldı. Sıfır tolerans, bundan sonraki süreçte de sıfır tolerans. Bu bizim kendi tasarrufumuz değil, aynı zamanda Milli Olimpiyat Komitesi'nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ve Türkiye Güreş Federasyonu'nun ortak çalışmasıyla yapılan bir uygulama. Temiz güreş, temiz yağlı güreşte başarılı yiğitleri Er Meydanı'nda görmek istiyoruz. Doping var diyemem, tedbiri almak bizim asli görevimiz. Tertemiz, her yönüyle, Kırkpınar özüne, Er Meydanı'na layık başarılı bir Kırkpınar arzusundayız" dedi.

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi ile aralarındaki polemiğin sorulması üzerine Yerlikaya, "Zaman içerisinde ufak tefek tartışmalarımız olur. Biz güreş ailesiyiz, Ben doğruları söylerim, bundan sonrasını kendi üzerine alan alır, almayan almaz. Bireysel husumet gütmek büyüklere, Er Meydanı'na yakışmaz, böyle bir şey de söz konusu değil" yanıtını verdi.

Açıklamalarının ardından protokol tribününe geçen Yerlikaya, buradan başpehlivanlık müsabakalarını izledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor