"Kimse mutlu değil"

Bu sezon ilk yarıdaki performansıyla beklentilerin altında kalan Trabzonspor'da Teknik Direktör Şenol Güneş, Antalya kampında  açıklamalarda bulundu.Takımın başına ilk geçtiği dönemde de sıkıntılar olduğunu söyleyen tecrübeli teknik adam, "Bugün bu tablod

"Kimse mutlu değil"

Bu sezon ilk yarıdaki performansıyla beklentilerin altında kalan Trabzonspor'da Teknik Direktör Şenol Güneş, Antalya kampında  açıklamalarda bulundu.


Takımın başına ilk geçtiği dönemde de sıkıntılar olduğunu söyleyen tecrübeli teknik adam, "Bugün bu tabloda o kadar olmasa da yine sıkıntılar var. İstenen sonuçların alınamamasının verdiği bir güvensizlik ve moralsizlik var. Olumsuz eleştiriler çok fazla. İlk geldiğimizde böyle bir durum yoktu" dedi.

Sonuç olarak ilk yarıyı düşündüklerinin çok altında kapattıklarını ifade eden Güneş, "Bu durum sevgiyi, samimiyeti ve saygıyı sekteye uğrattı. Ana sıkıntılardan bir tanesi de bu" yorumunu yaptı.

Türk futbolunun bir kaos içinde olduğunu belirten Trabzonspor Teknik Direktörü, "Mutsuzluk hem bizde hem takımda hem de ülke futbolunda var. En iyi durumda olan Galatasaray'ın bile mutlu olduğuna inanmıyorum. Ligde liderler, Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kaldılar. Ancak mutlu olduklarını düşünmüyorum" dedi.

ÇOK KOLAY DAĞILIYORUZ

"Şehrin ve camianın beklediği oyunu bu sezon sahaya yansıtamadık" diyen Güneş, "Şu anda sıkıntımızın kaynağı bu. Trabzon futbolla yaşayan bir kent. Şu anda özellikle oyuncularımızın içerdeki maçlarda kolay etkileniyorlar. Bir de takım karakterini sağlam oluşturamadığımız için sürekli değişen bir kadromuz var. Başarılı olan bir kadronun olduğu yerde başarısız dönem geçirdiğimiz zaman güçlü bir karakter olumsuzlukları göğüsleyebilir. Ama tam tersi olunca sıkıntı çekiyoruz. Karşılıklı etkileşim, iyi oyun ve sonuçlar moral değerlerini arttırır. Kırılganlık fazla bizde. Hazırlık maçı olsun diğer maçlar olsun oyunun gidişine göre yediğimiz bir golle hemen darmadağın olabiliyor takım" ifadelerini kullandı.

YABANCI ÇOKLUĞU ZORLUYOR

Yabancı sayısındaki fazlalığın kendileri adına önemli bir olumsuzluk olduğunu söyleyen Güneş, "Türk oyuncular fazla olsaydı sıkıntımız olmazdı. Yerli az olunca sıkıntı oldu. En yoğun dönemimizde en büyük sıkıntıları yaşadık. Kadroda sıkıntılar var. Bunlar bizim eksikliklerimiz. Giray yok, Colman da bu sıkıntılı durumda bize faydalı olamayacak. Bamba ve Zokora da milli takımda bulunuyorlar. İdeal kadromuzu ortaya koyamadık. Rekabette de sıkıntı yaşadık. Mesela şu anda yabancı oyuncu fazlalığımız var ama belki de yabancı transfer etmemiz gerekecek. Gitmesi gereken oyuncular da gitmeyince yoruluyorum ve bunalıyorum" dedi.

FARKI KAPATACAK GÜCÜMÜZ VAR

Güneş, G.Saray ile aralarındaki 9 puanlık farkı da değerlendirerek "Puan farkını kapatacak bir yapımız var. Her maça final gözüyle bakacağız. Kaybettiğimiz maçlara bakarsak bir çok maçı kazanabilirdik. O maçların içerisinde hep o kırılganlıkları yaşadık. Kazanabilirdik ama olmadı. Bursa maçının bir beraberliği bile birçok şeyi değiştirirdi. Ama şimdi ikinci yarı kayıpları düşünmek yerine kazanabilmeyi düşünmeliyiz. Kazanma alışkanlığını sağlamalıyız" diye konuştu.

BAZILARI AİT HİSSETMİYOR

Bazı futbolcuların kendini takıma ait hissetmediğini söyleyen Güneş, "Bazıları o sorumluluk duygusunu henüz yakalayamadılar. Örneğin Yasin, Olcan, Volkan daha henüz kendilerini kanıtlayamadılar ki sorumluluk ve takım olma duygusunu yaşayabilsinler. Onlar da kendi içlerinde bunun savaşını, kavgasını veriyorlar" yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor