Kim ne kadar ceza aldı ?

 Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı Futbolda Şike Davası'nda nihai ve "tarihi" kararlar açıklandı. Tutuklu 4 sanık; Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkan İlhan Ekşioğlu, Olgun Peker ve Yusu

Kim ne kadar ceza aldı ?

 

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı Futbolda Şike Davası'nda nihai ve "tarihi" kararlar açıklandı. Tutuklu 4 sanık; Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkan İlhan Ekşioğlu, Olgun Peker ve Yusuf Turanlı tahliye edildi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci kararı açıklarken "Bu yargılama sürecinde yoğun çalıştık. Hakimlerimiz benden çok daha fazla emek sarfettiler. Onların büyük emeği oldu. Biz de duruşmayı idare etmeye çalıştık. Heyet olarak tek tek bütün sanıkların eylemlerini inceledik. Umuyorum bir hata yapmamışızdır. Yapmışsak da bunun yasal yolları var. Bazıları hakkında eski yasayı lehte bulduk" dedi.

 

İŞTE CEZALAR:

* Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a "örgütten" 2 yıl 6 ay, "şikeden" ise 3 yıl 9 ay (toplam 6 yıl 3 ay) hapis cezası verildi. Yıldırım ayrıca 1 milyon 312 bin TL  para cezasına çarptırıldı. Aziz Yıldırım tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi. Yıldırım; Karabük-Fenerbahçe, Fenerbahçe-Ankaragücü, Sivas-Fenerbahçe, Eskişehir-Trabzon, Fenerbahçe-İBB maçlarından şike ve teşvikten suçlu bulundu. Yıldırım'ın 6222 sayılı yasadan önceki eylemlerine ise beraat kararı verildi.

 

* Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu'na 3 yıl 1 ay 15 gün ceza verildi. Ekşioğlu ayrıca 900 bin TL para cezasına çarptırıldı.

 

* Olgun Peker'e ise "örgüt kurmak ve yönetmekten" 2 yıl 6 ay ceza verildi.

 

* Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Asbaşkanı Nevzat Şakar ise beraat etti.

 

* Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu "şike" suçundan 1yıl 10 ay 10 gün ceza aldı.

 

* Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'a 1 yıl 6 ay 22 gün ceza verildi.

 

* Beşiktaş eski yöneticisi Serdal Adalı 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Adalı'ya 250 bin TL para cezası verildi.

 

* Beşiktaş'in eski teknik direktörü Tayfur Havutçu 1 yıl 3 ay ceza aldı. Havutçu'ya ayrıca 100 bin TL para cezası verildi.

 

* Teknik direktör Bülent Uygun "örgüt" suçundan beraat etti. Ancak Eskişehir-Trabzon maçında "teşvikten" dolayı 11 ay 7 gün ceza aldı.

 

* Emenike'nin dosyası ayrıldı. Emenike'ye ilişkin karar verilmedi.

 

* TFF eski Başkanvekili Göksel Gümüşdağ beraat etti.

 

* Futbolcu Gökçek Vederson'a, Trabzon-Bursaspor maçında "teşvikten" dolayı 5 ay hapis cezası verildi.

 

* Futbolcu İbrahim Akın'a "şike" yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

 

* Eski futbolcu Ümit Karan "teşvikten" 7.5 ay ceza aldı.

 

* Futbolcu Mehmet Yıldız "şikeden" 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

 

* Futbolcular Serdar Kulbilge ve Sezer Öztürk beraat etti.

 

* Zeki Mazlum, Zafer Önder İpek ve Sercan Yıldırım beraat etti.

 

* Fenerbahçe tercümanı Samet Güzel'e "şike ve teşvikten" 1 yıl 15 gün ceza verildi.

 

* Aziz Yıldırım'ın kardeşi Ali Acar Yıldırım "örgütten" 1 yıl 3 ay ceza aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor