Kılıç'tan sürpriz görüşme yorumu

Samsun'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'le görüşmesine özel bir anlam yüklenmemesi gerektiğini söyleyerek, "Başbakanımızın sayın Erzik'le görüşmesi ilk değil. Daha öncede görüşmüştür

Kılıç'tan sürpriz görüşme yorumu

Samsun'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'le görüşmesine özel bir anlam yüklenmemesi gerektiğini söyleyerek, "Başbakanımızın sayın Erzik'le görüşmesi ilk değil. Daha öncede görüşmüştür" dedi.

Bugün çeşitli ziyaret ve temel atma törenlerine katılmak üzere Ankara'dan karayolu ile Samsun'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Tekkeköy İlçesi'nde yapımı devam eden 7 bin 500 kişilik spor salonunun inşaatını gezdi. 29 Ekim'e yetiştirilmesi planlanan spor salonunun 30 milyon liraya mal olacağını dile getiren Bakan Kılıç, aynı bölgeye 'Stadyum Samsun'u da inşaa edeceklerini söyledi.

BAŞBAKAN'IN ERZİK'İ KABULÜ İLK DEĞİL

Bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'le görüşmesiyle ilgili sorusuna da yanıt veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Şenes Erzik Türk futbolu açısından önemli bir değerdir. Küresel futbol yönetiminde Türkiye'nin temsilini üstlenen önemli bir isimdir. Görüşlerine duruşuna ve birikimine değer verdiğimiz önemli bir kazanımdır. UEFA'da Türkiye'yi temsilen Türk futbolunun menafaatlerini korumaya diğer taraftan adalet ve hakkaniyet duygusunun futbolda küresel anlamda egemen olmasına özellikle Avrupa futboluna egemen olmasına önemli katkılar vermeye gayret etmektedir. Sayın Erzik'i, Sayın başbakanımızın kabulü ilk kabul degildir. Geçen ay da önceki aylarda da Sayın Erzik'i kabul etmiş ve ve futbolla ilgili görüşlerini dinlemiştir" dedi.

ÖZEL ANLAM YÜKLENMEMELİ

Kılıç şöyle devam etti:

"Futbol dışında genel olarak spora yönelik bakışını da değerlendirmiştir. Sayın Erzik'le aynı periyotlar içerisinde bizim de Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak görüşmelerimiz vardır. Dolayısıyla başbakanımızın Şenes beyi kabulüne ayrıca özel bir anlam yüklemenin gereği yoktur. Başbakanımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Sayın Erzik'in futbol konusundaki özellikle Avrupa futbolu konusundaki futbolun hukuku ve mevzuatı konusundaki görüşlerinden istifade etmeye devam edeceğiz."

19 MAYIS DAHA ÇOŞKULU KUTLANACAK

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına da değinen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Bildiğiniz gibi 19 Mayıs tarihi Samsun için özel önemi olan bir tarih. Samsun aynı zamanda bir 19 Mayıs kenti. Samsun'un marka değerlerinden biri Atatürk'ün doğum yeri olmasıdır. Atatürk'ün doğum tarihini soranlara 19 Mayıs işte benim doğum günüm sözü ile Samsun'un ayrıca kazandığı özel bir anlam özel bir önem ve değer var. Dolayısıyla biz bu anlamdan hareket ediyoruz. Son günlerde 19 Mayıs bayram kutlamaları üzerinden yürüten polemikleri AK Parti hükümetine yönelik haksız ve dayanaksız bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. 19 Mayıs tarihleri Türkiye'de yıllardır Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır. Her bayram kutlamalarının omurgasını başkent Ankara ve Atatürk'ün Ankara'ya gitmek üzere ilk adımını attığı Samsun kenti oluşturmaktadır. Gerek Ankara'da gerekse Samsunumuz'da 19 Mayıs kutlamaları önceki yıllardan daha az değil önceki yılları bile parmakla ısırtacak büyük bir coşku, heyecan ve çok daha zengin bir içerikle kutlanacaktır. Birilerinin 19 Mayıs'ı anlamsızlaştırma çabalarına karşın AK Parti hükümeti Milli Eğitim ve Gençlik ve Spor bakanlıklarıyla 19 Mayıs'ların gerek içerik, gerek felsefe, gerekse ruhu konusunda en özel önemi atfetmektedir" diye konuştu..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor