Kılıç'tan kulüplere çağrı

Bakan Kılıç, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gençlik Çalıştayı için gittiği Girne’de yeni seçilecek başkanın hukuk ve adaletten yana olması gerektiğini söyledi.Bakan Kılıç, 4 büyük kulübün başkanına “Bir odaya kapanın, kavga etmeden tartışın” di

Kılıç'tan kulüplere çağrı

Bakan Kılıç, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gençlik Çalıştayı için gittiği Girne’de yeni seçilecek başkanın hukuk ve adaletten yana olması gerektiğini söyledi.

Bakan Kılıç, 4 büyük kulübün başkanına “Bir odaya kapanın, kavga etmeden tartışın” diye seslenip tarihi çağrıda bulunurken şöyle devam etti: “Öncelikle Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor başkanları bir odaya kapanmalı ve kendi aralarında futbolun kronik sorunlarını kavga etmeden konuşabilmeli. Benim gözlemim, aralarında bu medeni ve insani ilişki var.”

Doğru için sadece Federasyon konuşmalı

Doğrunun  bulunabilmesi için konuşan herkesin artık susması gerektiğini de ifade eden Kılıç, “Aynı olayda iki tane doğru olmaz. Nihayetinde bir doğruya karar verilecek. Bu doğrunun ne olduğunu bulabilmek için de herkesin susması ve sadece federasyonun konuşması lazım. Ama maalesef bugüne kadarki süreçte herkes konuştu, federasyonun ne konuştuğu bile tam olarak anlaşılamadı, farkedilemedi, gereği yapılamadı” dedi.

Hükümetin aday önermesi söz konusu değil

Bakan Kılıç, hükümetin aday önermesinin söz konusu olmadığını ve seçilecek kişiye tüm kulüplerin yardım etmesi gerektiğini belirtti. 58. maddeye de değinen Suat Kılıç, şike konusundaki kararların uluslararası normlar göz önüne alınarak verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Uzlaşma sağlanmalı

Yeni Federasyon Başkanı’nın, hukuktan ve adaletten yana olması gerektiğini belirten Kılıç, “Futbol kulüplerinin Federasyon Başkanı olacak kişiye bu inisiyatifi kullanabilme zeminini oluşturması lazım. Her bir kulüp de kalkar da kendine göre en iyisini dayatmaya çalışırsa netice almak mümkün olmaz. Her kulüp kendi başkan adayını seçtirmeye kalkarsa sonuç almak yine mümkün olmaz. Herkes ‘Bana göre doğru şudur’ demeye kalkarsa netice almak yine mümkün olmaz” dedi.

Madem aynı gemideyiz, o zaman özveri gösterin

Herkesin aynı gemide olduğunu ve geminin su almaması için herkesin aynı özveriyi göstermesi gerektiğini söyleyen Suat Kılıç, “Türk futbolunun 10 tane gemisi yok. Sadece Süper Lig kulüpleri yok. Bank Asya var, 2. ve 3. ligler var. Yani büyük külüplerin gölgesinde küçük kulüpleri kendi kaderine terk etmekte doğru olmaz. Siyasette kaide vardır, her seçmenin oyu eşittir. Futbol Federasyonu Genel Kurulu’nda kullanılacak oyların da her biri diğerine eşittir. Madem aynı gemideyiz, geminin su almaması için herkesin aynı özveri göstermesi lazım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor