Kılıçdaroğlu: '2010-11 yılı şampiyonu Trabzonspor'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü Trabzon programına sabah saat 06.00’da başladı. Trabzon Balıkçılar ve Sebze Hali’ni ziyaret ederek, hal esnafıyla görüş alışverişinde bulunan, sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği Türkiye’nin önemli balı

Kılıçdaroğlu: '2010-11 yılı şampiyonu Trabzonspor'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü Trabzon programına sabah saat 06.00’da başladı. Trabzon Balıkçılar ve Sebze Hali’ni ziyaret ederek, hal esnafıyla görüş alışverişinde bulunan, sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği Türkiye’nin önemli balıkçılık şirketlerinden olan Denizer Balılıkçılık’ta işadamı Recep Denizer’e bölge balıkçılığı ve hamsiyi sordu.
Kılıçdaroğlu, Recep Denizer’in ofisinde Trabzonspor’un şike süreci ile ilgili sorulan soruyu cevapladı. CHP lideri, “Size göre 2010-11 sezonu şampiyonu kim” sorusuna, “Ben isterim Trabzonspor olsun” cevabını verdi.
 
Kılıçdaroğlu “Trabzonspor Anadolu’nun efsane takımıdır. Hiçbir takım üst üste bu kadar şampiyonluk yaşamamıştır. Başka şampiyonlar da var ama Trabzonspor’un şampiyonluğu daha anlamlıdır. Ben hak arayışına bir şey demem, kimse adaletsizlikle karşı karşıya kalmasın. Şike varsa cezalandırılır buna bir şey söylemem. İnsanlar yargılansın ama adil yargılansın. Ergenekon davası için de aynısını söylemiştik. Şike süreciyle ilgili yargılama devam ediyor. Bununla ilgili bir şey söylememiz doğru değil. Yargıyı etkilememiz lazım. Hakkını arayana nasıl ’hakkını arama’ diyebiliriz” ifadelerini kullandı. Burada sabah kahvaltısı için hazırlanan kuymaktan da yiyen Kılıçdaroğlu, ziyaretinin ardından oteline geçti.

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun daha önceki şike konuşmalar siz değerli okurlarımızın yorumuna sunuyoruz. 

17 Ocak’ta Şike davası hakkındaki konuşması

 

Kılıçdaroğlu, "Başta şike davası olmak üzere özel yetkili mahkemelerce görülen Ergenekon ve Balyoz davalarından yeniden yargılama yolu acilen açılmalıdır" diye konuştu.

Yeniden yargılama konusunda teklif verdiklerini hatırlatan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Yeniden yargılama konusunda CHP'nin teklifi Meclis'te bulunmaktadır, TBMM Başkanlığı bunu acilen gündeme taşımalıdır" ifadesini kullandı.

06 Kasım 2013’deki Şike konuşması

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şike soruşturmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Kılıçdaroğlu,  Fenerbahçe taraftarı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şike soruşturması sürecinde ortaya çıkan tablonun üzücü olduğunu söyleyerek, "Ancak daha üzücü olan, medyanın büyük bir kesiminin, yargı kararını vermeden, yargısız infaz yapmasıydı" dedi.

Kılıçdaroğlu, UEFA tarafından Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verilen cezaların hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

"UEFA, Türkiye 'de alınmış bazı kararlara bakarak, bazı kararlar aldı. Şunu söylemek gerek, bahsettiğimiz ülke Türkiye... Siz, Türkiye'yi böyle cezalandıramazsınız. Hele de, siyasi otoritelerin yönlendirmesiyle hareket eden, özel yetkili mahkemelerin aldığı kararlara dayanarak... Bir kere, demokrasilerde, özel yetkili mahkeme, olmaz. Önce, bunu öğrenmeliler... Sahte delil bile üretiyorlar..."

Kılıçdaroğlu, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sporu siyasallaştırdığını" da söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler