Kıbrıs'ta tarihi futbol anlaşması

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi  futbol federasyonları arasında geçici bir anlaşma imzalandı. FIFA'nın Zürih'teki binasında yapılan görüşmelerin ardından Kuzey  Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ile

Kıbrıs'ta tarihi futbol anlaşması

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi  futbol federasyonları arasında geçici bir anlaşma imzalandı.
 
FIFA'nın Zürih'teki binasında yapılan görüşmelerin ardından Kuzey  Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ile Güney  Kıbrıs Rum Kesimi Futbol Federasyonu Başkanı Costakis Koutsokoumnis arasında  futbolun statüsüne ilişkin asıl anlaşma sağlanana kadar geçici süreliğine  koşulları belirlenen anlaşma bir imzalandı.
 
FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini'nin  arabuluculuk yaptığı geçici anlaşmaya göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Futbol  Federayonu, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Futbol Federasyonu'nun yönetmeliklerine ve  statüsüne tabi olacak.
 
Güney Kıbrıs Rum Kesimi Futbol Federasyonu ise FIFA ve UEFA'nın üyesi  olarak kalmaya devam ederken, ülkedeki uluslararası futbol organizasyonlarını  organize etme, hizmet verme ve yönetimden sorumlu olacak.
 
Taraflar, anlaşmanın uygulanmasına ilişkin ortak bir yönetim kurulunun  kurulması yönünde de anlaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler