Kenan Sofuoğlu 11. oldu!

Kenan Sofuoğlu, sezonun 9. yarışı olan Almanya Grand Prix'i için Sachsenring Pisti'nde sıralama turlarına çıkan Kenan, 20. olmuştu. Kenan Sofuoğlu, 20. sıradan başladığı yarışa müthiş başladı. Yarışın ilk virajında 4 yarışçı pist dışına taşarken, Kenan da

Kenan Sofuoğlu 11. oldu!

Kenan Sofuoğlu, sezonun 9. yarışı olan Almanya Grand Prix'i için Sachsenring Pisti'nde sıralama turlarına çıkan Kenan, 20. olmuştu. Kenan Sofuoğlu, 20. sıradan başladığı yarışa müthiş başladı. Yarışın ilk virajında 4 yarışçı pist dışına taşarken, Kenan da harika bir çıkışla 9. sıraya yükseldi. Kenan Sofuoğlu, 2. turda bir rakibini daha geçerek 8. sıraya yerleşti.

Milli motosikletçi 29 turluk yarışın 4. turunu da 8. sırada geçti. 5. turda Simone Corsi'nin kendisini geçmesiyle 9. sıraya gerileyen Kenan Sofuoğlu, önlerinde giden Neunkircher ve Espargaro'nun çarpışarak yarış dışı kalmasıyla 7. sırada kendisine yer buldu. Kenan Sofuoğlu, 6. turun sonunda Corsi'yi geçerek 6. sıraya yükseldi. İki pilotun büyük çekişmesi devam ederken Corsi, 9. turda yeniden 6. sıraya geldi. Kenan Sofuoğlu, 10. turda 8. sıraya geriledi. Redding'in 6. sıraya yükselmesinin ardından Kenan

Sofuoğlu, 13. turda Corsi'yi bir kez daha geçerek 7. sıraya yükseldi. Rakiplerinin ataklarına cevap vermekte zorlanan Kenan, 18. turu 10. sırada geçti. 21. sırada Pirro'yu geride bırakan milli motosikletçi, yarışın son 2 turuna girilirken 2 sıra birden gerileyen Kenan Sofuoğlu, Almanya Grand Prix'ini 11. sırada tamamladı.

Almanya Grand Prix'ini İspanyol Marc Marquez kazanırken, Alman Stefan Bradl ikinci, San Marinolu Alex De Angelis üçüncü oldu.

Kenan Sofuoğlu, 11. olduğu yarışın ardından hanesine 5 puan yazdırdı ve 39 puana yükseldi. Almanya Grand Prix'i öncesinde klasmanda 14. sırada bulunan Kenan Sofuoğlu, aldığı puanlarla yarışı tamamlayamayan Rabat ve Espergaro'yu geride bırakarak 12. sıraya yükseldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor