Kazak Stoperle 1.5 yıllık anlaşma sağlandı

PTT 1'inci Ligi ekibi Çaykur Rizespor, Kazakistan milli takım formasını 59 kez giyen 34 yaşındaki stoper Samat Smakov'la 1.5 yıllık anlaşma sağladı. 1.5 YILLIK SÖZLEŞME  İkinci yarı hazırlıklarını sürdüren Çaykur Rizespor'da teknik direktör Mustafa Denizl

Kazak Stoperle 1.5 yıllık anlaşma sağlandı

PTT 1'inci Ligi ekibi Çaykur Rizespor, Kazakistan milli takım formasını 59 kez giyen 34 yaşındaki stoper Samat Smakov'la 1.5 yıllık anlaşma sağladı. 

1.5 YILLIK SÖZLEŞME 
 
İkinci yarı hazırlıklarını sürdüren Çaykur Rizespor'da teknik direktör Mustafa Denizli'nin isteği üzerine denemeye alınan Samat Smakov'la anlaşma sağlandı. 1.5 yıllığına Çaykur Rizespor ile anlaşma sağlayan tecrübeli oyuncu ile önümüzdeki günlerde sözleşme imzalanacağı açıklandı. 
 
Futbol hayatı boyunca oynadığı 428 maçta 55 gol atan Smakov, takımla birlikte çıktığı antrenmanlarda Denizli'den övgüler aldı. Kazak oyuncuya en büyük desteği takım arkadaşı olan Kazak kaleci David Loriya verdi. 
 
Teknik direktör Mustafa Denizli, Kazak oyuncu Samat Smakov'un Türk oyuncu statüsünde oynatılabileceğini belirtti, tecrübeli bir futbolcu olduğunu söyledi. Mustafa Denizli, "Defalarca Kazak milli takımında oynamış. Bütün kriterleri ile burası için iyi. Ayrıca takım arkadaşı olan Kazak kaleci David Loriya onun ve bizim için büyük avantaj olacak. Kendisinden memnunum. Doğru bir buluşma oldu" dedi. 
 
KADRO 20'YE YÜKSELECEK 
 
Hazırlık çalışmalarını değerlendiren ve takımdaki oyuncusu sayısının doğru kullanılması halinde yeterli olacağını ifade eden Mustafa Denizli, şöyle konuştu: 
 
"Oyuncu sayısının az olması çok önemli değil, doğru olması önemli. Transfer süremiz var. Bu yönde arayışlarımızda devam ediyor. Aramıza birkaç arkadaş daha katılacak. İçerde dışarıda oyuncu arayışımız sürüyor. Önümüzdeki hafta kadromuz 20'ye ulaşır ve bu sayı doğru düşündüğümüz çizgide olursa bizim için yeterli olur. Programlarımızı uyguluyoruz.
 
Oyuncularım iyi çalışıyor. Onlarda bizde memnunuz. İyi bir çalışma ortamımız var. Genel oyun anlayışımızla ilgili çok bir çalışma yapmak imkanımız olmadı. Fizikle ilgili çalışmalardan memnunum." 
 
NİJERYALI OYUNCU DENEMEYE ALINDI 
 
Bu arada sezon başında Uche Kalu ile birlikte Rize'ye getirilen ancak yabancı kontenjanı nedeniyle kadroya alınamayan Nijeryalı orta saha oyuncusu Vincent Eze Okehuie, teknik direktör Mustafa Denizli tarafından denemeye alındı. Çift kale maçta başarılı bir grafik çizen ve 1 gol atan Vincent Eze Okehuie ile ilgili son kararının Mustafa Denizli'nin vereceği açıklandı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor