Kayserispor hocasına sahip çıktı

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, teknik direktör Shota Arveladze ile kesinlikle yola devam edeceklerini belirterek, “Hedeflerimizden şaşmadık. Yol üzerinde, anlamsız şekilde hoca değişikliğine gitmeyiz. Hepimizin teknik kadroya sahip çıkma zorun

Kayserispor hocasına sahip çıktı

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, teknik direktör Shota Arveladze ile kesinlikle yola devam edeceklerini belirterek, “Hedeflerimizden şaşmadık. Yol üzerinde, anlamsız şekilde hoca değişikliğine gitmeyiz. Hepimizin teknik kadroya sahip çıkma zorunluğulumuz var” diye konuştu. 

 

“Recep Mamur ile birlikte görev almaya başladığımızda Kayserispor’un durumunu herkes biliyordu. O gün borcu olmayan, ligde devamı olan, tesisleri olan, oyuncu üreten bir takım kurmayı hedefledik. Bir kadro kurduk ve ilk iki sene bizim için beklediğimizin de üstünden işler yaptı” diyen Hurma, “Kayseri’nin futbol şehri olmamasına rağmen yapılabilecek çok şey olacağını gördük. Kayserispor stadı, tesileri, idari yapısı, borçsuzluğu ile örnek bir kulüp olmuştur. Kendi ekonomisi ile dönen bir kulüp. Şampiyon olmayı herkesten çok biz ve teknik kadromuz ister. İnsanlardan yapamayacakları şeyleri istemek yapabileceklerini engellemek demektir. Biz bütün güçlerimizi maksimumda kullanmayı bir dönemde bile beceremedik. Bunun sorumlusu ben olabilirim şehirdeki insanlar olabilir. Bu sebepler onu değiştiremez. Herşeye rağmen büyük bir iş çıkarmamız sözkonusu değil. Sırt ve göğüs reklamı yok, moca geliri yok, tribün gelirini arzu ettiği şekilde elde edemiyor. Stad zarar ediyor” dedi.

 

Hurma, “Çabuk bir yapılanmaya gitmek istedik. Ertuğrul, Bobo, Steinsson, Malik Fathi gibi oyuncuları aldık. Gelecekte kullanabileceğimiz oyuncuları kadromuza kattık. 23 yaş altında 17 oyuncu var ve bu Türkiye genelinde hiçbir takımda yok. Bu şu demektir. Şartlar ne olursa olsun 10 yıllık bir Kayserispor var” diyerek, şu şekilde konuştu:
“Lige arzu ettiğimiz gibi başlayamadık. Antalyaspor’da ikinci yarı iyi futbol oynayamadık. Bursa maçı ve Akhisar maçında üstün bir oyun oynadık ama olmadı.
Bu futboldur, bazen istemediğiniz şeylerle karşı karşıya kalıyorsunuz.
Başkan ile birlikte istanbulda Merkez Hakem Kurulu Başkanı ile görüştük. 2-3 yıldır Kayserispor aleyhine hakem hataları olduğunu ve bir kez bile bizim lehimize olmadığını söyledik. Hak edilmeden kazanılan bir puanı Allah bize nasip etmesin. En azından artık böyle bir mağlubiyet yaşamayacağız.

 

İyi bir Anadolu takımı borçsuz, zaman zaman kupa maçlarına katılır, tesis yapar, milli oyuncular çıkartır, bunu bazen paraya dönüştürür. Bu anlayış sanıyorum Kayseri için uygun. Bunun haricinde başka şeyler yapmak Türkiye imkanlarında çok zordur.
Kayserililer ve Kayserispor’u tutanlar kendi kulüpleri ile gurur duymaları lazım. Herşeye sahip bir takım. Altyapı ile ilgili de önemli yatırımlar yaptık. Çocukları oynatacak ne saha ne de barınma imkanları vardı. Hollanda’dan bu ekolün sahibi Barcelona’da bulunan bir teknik adamı getirdik. Kendi çocuklarımızın geleceği adına önemli adımlar attık.
Önümüzdeki yıllarda bu alt yapı burdan yetişmiş çocuklar için önemli değer olacak ve Avrupa’da söz sahibi futbolcular olacak. Bu da bizim için çok önemli gurur meselesi. İnşallah beceririz.

 

Herkes Kayserispor’un iyi olması gerektiğini konuşuyor. O zaman şunu düşünmek zorundayız. Kayserispor’u daha iyi yapmak için ‘Ne yaptık?’ sorusunu sormalıyız. Eğer bu takım herkesin takımı ise, herkes başarı istiyorsa, bu takım için birşeyler yapmak zorunluluğumuz vardır. Kayserispor’un doğru çıkarları sevgisizlikten daha önemli olmalı.
Yol üzerinde, anlamsız şekilde hoca değişikliğine gitmeyiz. Hepimizin teknik kadroya sahip çıkma zorunluğulumuz var. Galatasaray, son iki maçında birer farkla kazandı. Ama geri top oynadığı için ıslıklanmadı. 55 bin kişi o takımın kazanması için destekledi. Biz de bu şekilde yaparsak doğru bir şey yapmış oluruz diye düşünüyorum.

 

Hocamız ile kesinlikle yola devam edeceğiz. Hocamızı getirmemizi gerektiren nedenler halen kendisini koruyor. Güvenimiz kendisine her geçen gün artıyor. Yüksek amaçlar için kurduğumuz bir oyun düzeni var. Riskli bir oyun düzeni. Topa yüzde 75 sahip iken maçı 2-0 kaybedebiliriz. Hedefimizde hiçbir sapma yok. Kayserispor Avrupa Kupalarına katılmak için çalışıyor. Kadromuz da bu hedef doğrultusunda kaliteli bir takım kurmuştur. Hiçbirşey bizi bu konuda alı koyamaz.

 

Bizim hiçbir zaman oyuncu satmak giib bir arzumuz olmadı. Biz bütün oyuncularımızı satmak zorunda bırakıldığımız için sattık. Bundan sonraki hedefimiz de Kayserispor gibi bir kulüp, devamlılığı olan, borcu olmayan, Avrupa kupalarına katılan bir takım olacaktır. Bütün güçlerini maksimum düzeyde kullanabilirse bu hedeflerini de gerçekleştirebilecek bir kulüp.

 

Ömer Şişmanoğlu kiralık olarak Antalyaspor’a 100 bin euro kiralık 500 bin Euro satılık alma opsiyonu ile verildi. Hibir oyuncumuz ile ilgili olumsuz ifade kullanmadık. Ömer’in oynadığı mevkide Bobo, Kjovic ve Baba var. Biz tercihimizi bu üç oyuncudan yana kullandık. Troisi ülkemizde ve şehirde kalmak istemedi. Bu Makukula için de geçerliydi. Furkan konusunda 400 bin Euro bonservis bedeli ile serbest bırakıldı. Tercihlerimizin doğru veya yanlış olduğunu da zaman gösterecektir.”

 

Yapılan açıklama sonrasında Hurma, Kayserispor’un yeni yapılan tesislerinde basın mensuplarına bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor