Karşıyaka ile Ç.Rizespor 16. randevu

PTT 1’inci Ligi’nin 29. Haftası'nda İzmir’de karşılaşacak olan Karşıyaka ile Çaykur Rizespor takımları lig tarihinde 16. kez karşı karşıya gelecekler. Ligde zirve hesapları yapan Çaykur Rizespor ile ilk 6 arasında kendine yer arayan Karşıyaka takımları ar

Karşıyaka ile Ç.Rizespor 16. randevu

PTT 1’inci Ligi’nin 29. Haftası'nda İzmir’de karşılaşacak olan Karşıyaka ile Çaykur Rizespor takımları lig tarihinde 16. kez karşı karşıya gelecekler. 

Ligde zirve hesapları yapan Çaykur Rizespor ile ilk 6 arasında kendine yer arayan Karşıyaka takımları arasında 1987-88 sezonunda başlayan rekabette bugüne kadar üstün olan taraf Karşıyaka oldu. Oynanan 15 maçta İzmir ekibi yeşil-mavililere 8-5 üstünlük sağladı. İki maçtan ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldılar.
 
Ege temsilcisi ve Karadeniz temsilcisi arasında oynanan son dört sezon maçlarında Çaykur Rizespor rakibini 4 kez yenmeyi başarırken, 4 maçta da rakibine boyun eğdi.
İki ekip geçen sezon oynadıkları maçlarda Çaykur Rizespor deplasmanda 4-2 kazandığı maçın rövanşında evinde de rakibini 2-1 ile geçmişti. Sezonun ilk yarısında Rize’de oynanan müsabaka 2-2 sona ermişti. Bu maçta son dakikalara üstün giren Karşıyaka takımı 88. Dakikada Uche Kalu’nun golüne engel olamamış ve maç berabere tamamlanmıştı.
 
İki takım arasında oynanan toplam 15 maçta Çaykur Rizespor 16 gol kaydederken, İzmir takımı ise 22 golle rakip kaleleri havalandırdı.
 
İzmir Alsancak stadından yarın saat 14.00’de başlayacak maçı Cüneyt Çakır yönetecek. Maç öncesi Çaykur Rizespor ligde 2. sırada yer alırken, Karşıyaka takımı 9. sırada bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor