Karşınızda Dame N'doye

  Bordo-Mavililerin, Danimarka’nın Kopenhag Takımı’ndan transfer ettiği yeni yıldızı Dame N’Doye’yi ülkenin en önemli gazetelerinden olan Ekstra Bladet’in spor yazarı Gisle Thorsen anlattı.     İşte Thorsen’in, 27 yaşındaki Senegalli forvet hakkındaki düş

Karşınızda Dame N'doye

 

 

Bordo-Mavililerin, Danimarka’nın Kopenhag Takımı’ndan transfer ettiği yeni yıldızı Dame N’Doye’yi ülkenin en önemli gazetelerinden olan Ekstra Bladet’in spor yazarı Gisle Thorsen anlattı.

 

 

 

 

 

İşte Thorsen’in, 27 yaşındaki Senegalli forvet hakkındaki düşünceleri:

 

"Trabzon, N’Doye’yi kadrosuna katarak çok önemli bir iş başardı. Oyun stili ve fiziğine baktığınızda Didier Drogba’yı andırıyor. Çok güçlü bir oyuncu.

Aynı zamanda da takım futboluna her zaman sadık kalıyor. Yaklaşık 3 sezondur Danimarka’nın kesinlikle 1 numaralı ismiydi.

Kendisine çok güveniyor. Fiziğinin dışında teknik bir futbolcu. Fazla asist özelliği yok. Asıl işi olan gol atmakta ise oldukça başarılı. 

 

Gelişime her zaman açık


Trabzon’la birlikte onu Rubin Kazan’ın istediği söyleniyordu. Ancak tercihini kendisine daha iyi bir kontrat öneren Trabzonspor’dan yana kullandı. 

27 yaşında olmasına rağmen hala gelişime ve öğrenmeye aç. N’Doye’nin alınması önemli bir iş. Son iki sezonda ligde gol kralı olmuş bir futbolcudan bahsediyoruz.

90 dakika boyunca savaşır ve sahada takımı için elinden gelenin en iyisini yapar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hem takım arkadaşları hem de taraftarlar tarafından en kısa zamanda çok sevilen bir isim haline gelecektir. 

 

Çok konuşmaz, utangaçtır


Türk futbolunun, mücadele ve sertlik bakımından Danimarka’dan daha iyi olduğunu biliyorum. N’Doye, bu konudaki uyum dönemini çabuk atlacaktır. Korkusuz bir futbolcu.

Savunma oyuncularının fiziğinden dolayı onu kontrol etmeleri kolay değil. Geçtiğimiz dönemde Barcelona’ya karşı Nou Camp’ta oynadıkları maçta Puyol tarafından marke edilmişti. N’Doye, Puyol’a zor anlar yaşatmıştı. Müslüman ve dinine oldukça bağlı.

Fazla konuşmaz ve utangaçtır. Antrenmanlara da aynı maçlar kadara önem verir. Belki Burak Yılmaz’ın yerini hemen dolduramaz ama takımın gol ihtiyacına ilk sezonda büyük katkı sağlayacağından eminim."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler