Karaman'ın sözleri olay yaratır

Teknik direktör Hikmet Karaman, 'futbolda şike yapmak ve teşvik primi vermek' gibi suçlara ağır cezalar öngören yürürlükteki yasayla ilgili, "Bu yasayı kimse okumamış ki. Bütün kulüpler okumadan imzalamış. Bu da ayrıca bir aptallık. Bu yasayı çıkaran da a

Karaman'ın sözleri olay yaratır

Teknik direktör Hikmet Karaman, 'futbolda şike yapmak ve teşvik primi vermek' gibi suçlara ağır cezalar öngören yürürlükteki yasayla ilgili, "Bu yasayı kimse okumamış ki. Bütün kulüpler okumadan imzalamış. Bu da ayrıca bir aptallık. Bu yasayı çıkaran da ap...mış, yazanlar da ap.....mış" dedi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi öğrencileri tarafından en iyi spor programı seçilen, 'Futbol Ateşi'nin sunucusu Tunç Elibol ile teknik direktör Hikmet Karaman ve eski hakem Bünyamin Gezer, üniversite öğrencileri ile söyleşide buluştu. Hikmet Karaman, bir soru üzerine 'futbolda şike yapmak ve teşvik primi vermek' gibi suçlara ağır cezalar öngören yürürlükteki yasaya karşı olduğunu söyledi. Suçlu kişinin mutlaka cezasını çekmesi gerektiğini belirten Karaman, futbolla ilgili cezai hükümlerde Avrupa ve dünya standartlarına da bakılmasını istedi. Karaman, şöyle konuştu:

"134 yıl gibi bir ceza var. Ben böyle bir cezaya karşıyım. Böyle bir ceza olur mu? Ne yapmış, adam mı öldürmüş? Almanya'da bir hakem şike suçundan 2 yıl ceza yedi ve çıktı. Türkiye'de de suçlu cezasını çeksin. Ama bu yasayı kimse okumumış ki. Bütün kulüpler okumadan imzalamış. Bu da ayrıca bir aptallık. Bu yasayı çıkaran ap....ış, yazanlar da ap.....mış."

İddianamede kendisi hakkında verilen seyir yasağı cezasına da tepki gösteren Karaman, "İddianame üzerine stada maç izlemeye gidemiyorsun. Böyle bir şey olabilir mi? 'Suçluluları affedin' demiyorum. Suçu işleyenler, olay içerisinde olanlar, bu işi organize eden kim varsa çıksın cezasını çeksin. Ama bunların da makul cezası olsun" dedi.

Artık herkesin ilişkilerinde çok dikkatli olması gerektiğini belirten Karaman, "Hiç ummadığınız anda bir takım suçlamalar, bir takım olaylar içiresinde kendinizi bulabiliyorsunuz. Telefonda arada şaka da yapabiliyorsunuz. Ve bu şakaların, ileride çok farklı bir şekilde karşınıza çıkabileceğini bu olaylar bize gösterdi. Onun için telefon görüşmelerinde bile çok dikkatli olmak gerekiyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler