Karaman: Doğru adımlar atmalıyız

Karaman Fenerbahçe maçı öncesinde açıklamalarda bulundu

Karaman: Doğru adımlar atmalıyız
Spor Toto Süper Lig'de 27 Kasım Pazar günü sahasında Fenerbahçe ile karşılaşacak Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, "Fenerbahçe karşısında oyunsal anlamda doğru duruş göstererek rakibe etkili alan bırakmak istemiyoruz." dedi.

Karaman, Mehmet Cengiz Tesislerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, moral ve motivasyon açısından kazanmanın önemli olduğunu ancak başarıya giden yolda doğru adımların atılmasının uzun vadede faydalarını göreceğini belirtti.

Yeni kurulan bir ekip olmalarına rağmen oyunsal, fiziksel, taktiksel ve takımın gelişmesi anlamında çok önemli adımlar attıklarını ifade eden Karaman, Medipol Başakşehir maçında kaybetmelerine rağmen doğru oyunun yansımalarını maç içerisinde gördüklerini söyledi.

Karaman, Medipol Başakşehir karşılaşmasında Ümit Kurt'un cezası, Oboabona'nın ise hastalığı nedeniyle forma giyemediğini anımsatarak, defansta bu iki oyuncunun yerine görev yapan Robin Yalçın ve Yakoubi'nin etkili performans sergilediğini kaydetti.

Çaykur Rizespor'un fiziksel, tempo, yüksek şiddetli tempolu koşu anlamında istatistiklerde ligin üst sıralarında yer alan bir takım olduğunu dile getiren Karaman, "Mutlaka bazı şeylerin sonuca da yansıması gerekiyor ama sabır önemli. Bir şeyin gelişmesi sabırlı, inançlı ve üstüne koyarak çalışma ile olur. Biz bu yoldayız." diye konuştu.

Karaman, kamuoyunun gözünün hafta sonu oynayacakları Fenerbahçe maçında olacağını ve rakiplerinin ligin son haftalardaki en formda ekibi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Zor olacağını biliyoruz, Fenerbahçe çok iyi ve saygı duyulacak bir kadroya sahip. Elbette her takıma saygı duyuyoruz. Ligde şampiyonluğu yaşamış takımlar, bu sezon Başakşehir, hepsi çok iyi kadroya ve deneyime sahip. Fenerbahçe de deneyimli oyuncuları olan, ekonomik anlamda futbola ve transferlere büyük paralar harcayan, milli takımlarda, Şampiyonlar Liginde, Avrupa kupalarında oynayan oyuncu sayısı çok. Bunun bilerek hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Futbolda deneyim önemli. Oyuncu deneyimlerinin sonuca nasıl yansıdığını biliyoruz."

Ligde son oynadıkları Medipol Başakşehir maçındaki performanslarını artırarak Fenerbahçe karşısında sürdürmeleri gerektiğine vurgu yapan Karaman, "Fenerbahçe karşısında oyunsal anlamda doğru duruş göstererek rakibe etkili alan bırakmak istemiyoruz. Fenerbahçe'nin güçlü yanları var ve mutlaka buna oyunsal tavır koymalıyız. Başakşehir maçında olduğu gibi kapasitemizin üstüne çıkararak kendi oyun tavrımızı ortaya koyacağız. Bu kez oyunsal üstünlüğün yanı sıra skoru da almak istiyoruz. Bunu mutlaka başarmak zorundayız." ifadesini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor