Karadenizli kız zorla başladı şampiyon oldu

Samsun'da babasının ısrarı ile boksa başlayan 15 yaşındaki Melisa Yağmur Telli, katıldığı ilk turnuvada Türkiye şampiyonu olarak milli takıma gitmeye hak kazandı. Artık büyük hedefler peşinde olduğunu söyleyen Telli, "Önümüzde Dünya Şampiyonası var. İyi ç

Karadenizli kız zorla başladı şampiyon oldu
Samsun'da babasının ısrarı ile boksa başlayan 15 yaşındaki Melisa Yağmur Telli, katıldığı ilk turnuvada Türkiye şampiyonu olarak milli takıma gitmeye hak kazandı. Artık büyük hedefler peşinde olduğunu söyleyen Telli, "Önümüzde Dünya Şampiyonası var. İyi çalışıp orada da başarılı olmak istiyorum" dedi.
 
Samsun’un Atakum İlçesi’nde oturan Melisa Yağmur Telli, 5 ay önce başladığı boks sporunda başarılı adımlarla zirveye ilerliyor. Atakum Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi olan ve geçen 11-17 Ocak tarihleri arasında Şanlıurfa’da yapılan Yıldız Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Melisa Yağmur Telli, hedefinin milli takım formasını da en iyi şeklinde temsil etmek olduğunu söyledi. Haftanın 7 günü Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda idman yapan Telli, liseyi bitirdikten sonra ise polis akademisine gidip polis olmayı hedefliyor. Boks sporuna eski boksör ve boks antrenörü olan babasının ısrarı üzerine başlayan Atakum Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Melisa Yağmur Telli, şöyle konuştu:
 
"İlk başlarda bu sporu severek yapmıyordum. Zaman ilerledikçe boks yapabildiğimi gördüm ve sevmeye başladım. Ardından 5 aylık bir çalışma sonrasında Atakum Gençlik ve Spor Kulübü’nü temsilen Şanlıurfa’da yapılan Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonası’na katıldım. 54 kiloda çıktığım 3 maçın 2’sini sayı, birini de teknik nakavt ile kazanarak sıkletimde Türkiye şampiyonu oldum. Bu performansım benim milli takıma kadar çıkmamı sağladı. Şimdi önümüzde Mayıs ayında Tayvan’da yapılacak Dünya Boks Şampiyonası ve ardından da Avrupa Şampiyonası var. En iyi şekilde çalışıp bu turnuvalarda da başarılı olup, hem ülkemi, hem de kulübümü en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Bana güvenenleri ve inananları mahcup etmemek için elimden geleni yapacağım."
 
Kızını boks yapmaya güçlükle ikna ettiğini belirten Atakum Gençlik ve Spor Kulübü Boks antrenörü 48 yaşındaki Rıza Telli ise, "1985-86 yıllarında boksa başladım. Katıldığım bazı Türkiye şampiyonalarında birincilik ve ikinciliklerim oldu. Daha sonra spora ara verdim ve iş hayatına atıldım. Şu anda hem özel bir sektörde çalışıyor, hem de Atakum Gençlik ve Spor Kulübü’nde boks antrenörlüğü yapıyorum. Kızımla birlikte diğer sporcularımı iyi bir boksör yapabilmek için gayret gösteriyorum. Kızımın performansını şu anda çok üst düzeyde bulmuyorum. Milli takım bazında biraz daha çalışması ve kendini geliştirmesi gerekiyor. Önümüzde süreçte yapılacak olan dünya ve Avrupa şampiyonalarında mücadele edecek. Bunlarda başarılı olması için çalışmalarına biraz daha özen göstermesi gerekiyor. Kendisinden ülkemizi ve bizleri en iyi şekilde temsil etmesini bekliyorum. Bizi mahcup etmeyeceği yönünde kızıma güveniyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler