Karabük'ten Okan Bayülgen'e tepki

Kardemir Karabükspor Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Metin Yılmaz, Bayülgen'e tepki göstererek, "İnsanlar haddini aşan ve maksadını aşan cümleler kullanmamalı" dedi.Özel bir televizyon kanalında program yapan Okan Bayülgen'in Karabükspor'un golcü f

Karabük'ten Okan Bayülgen'e tepki

Kardemir Karabükspor Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Metin Yılmaz, Bayülgen'e tepki göstererek, "İnsanlar haddini aşan ve maksadını aşan cümleler kullanmamalı" dedi.
Özel bir televizyon kanalında program yapan Okan Bayülgen'in Karabükspor'un golcü futbolcusu Emanuel Emenike ile ilgili ifadeleri üzerine Kardemir Karabükspor Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Metin Yılmaz, Bayülgen'e tepki göstererek, "İnsanlar haddini aşan ve maksadını aşan cümleler kullanmamalı" dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü yayınlanan program içersinde konuklarından Ceyhun Yılmaz'ın Habertürk'te yaptığı 'Hoş Beş İki' isimli programdan parçalar gösteren Okan Bayülgen, Yılmaz'ın Karabükspor'un golcü oyuncusu Emmanuel Emenike ile yaptığı röportaj görüntüsünü durdurup, "Bu da tekneyle gelen arkadaşlardan mı?" sözü tepkilere neden oldu.

Kardemir Karabükspor Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Metin Yılmaz, Bayülgen'e tepki göstererek, "İnsanlar haddini aşan ve maksadını aşan cümleler kullanmamalı" dedi.

"İslam'ın şartı beş, ancak İslam alimlerinin ittifak ettiği bir husus daha var o da İslam'ın şartı altı olsaydı altıncısı haddini bilmek olurdu" diyen Metin Yılmaz, "İnsanlar haddini aşan ve maksadını aşan cümleler kullanmamalı. Okan Bayülgen'in yaptığı program stand up ve eğlence türü program olduğundan belli şakalar yapacaktır. Bu tür şakaların arasında ahlaki değerler noktasında değer yargılarını yok sayarak yapılan şakalar maksadını aşan şakalardır. Emmanuel Emenike bizim futbolcumuz. 2 yıldır Karabükspor'da mücadele eden ve başarısı için ter döken futbolcumuz ülke spor gündeminde olsun dünya spor gündeminde de olsun futbol becerileri ve kabiliyeti konusunda ön plana çıkan bir oyuncudur. Sorumluluk ahlaki, anlayışı ve etik kuralları çerçevesinde herhangi basın mensubunun bu futbolcumuz üzerinden veya herhangi bir kulübün futbolcusu üzerinden bu tür hoş olmayan maksadını aşan cümleleri kurmasını esefle kınıyoruz" dedi.

Türkiye'de futbolla ilgili Fair-play çerçevesinde hükümetin ilgili Bakanlığın ve Futbol Federasyonun bir çalışması olduğunu da anımsatan Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Futbolda barış ve kardeşliğin üzerinde durulurken ve Türkiye'de taraftarlar arasında bu tür diyaloglar sağlanırken, sorumluluk anlayışı içersinde basın mensuplarının da bu tür ayrımcılıklara ve ırkçı yaklaşımlara kesinlikle uzak durmasını düşünüyoruz. Maksadını aşan bir cümle olduğunu düşünüyorum. Okan Bayülge'nin sarf ettiği cümlenin de buralara gideceğini düşündüğünü düşünmüyorum. Bu programcının bu konuyla ilgili Türk Milleti'nin hassasiyetine uyması gerektiğini düşünüyorum. Bununla ilgili spor kamuoyunda tepkilerin devam edeceğini ve bu tür insanların ırk, renk noktasında değerlendirmenin de ne kadar acizlik olduğunu gözler önüne yine kendi basın mensupları serecektir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler