Karabük:Kupa gemisi Karadeniz'e

Taraftar ve kent halkı ise 'Kupayı Trabzon alsın, Karadeniz şampiyonluk görsün' görüşünde hemfikir…Trabzonspor maçı için geri sayan Karabük'te, futbolcular galibiyet mücadelesi verecek. Kardemir Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut, 'Takımım benim için önem

Karabük:Kupa gemisi Karadeniz'e

Taraftar ve kent halkı ise 'Kupayı Trabzon alsın, Karadeniz şampiyonluk görsün' görüşünde hemfikir…

Trabzonspor maçı için geri sayan Karabük'te, futbolcular galibiyet mücadelesi verecek. Kardemir Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut, 'Takımım benim için önemli. Fenerbahçe'yi yenmeye çıkmıştık, Trabzon'la da aynı hedefle oynayacağız' diyor. Taraftar ve kent halkı ise 'Kupayı Trabzon alsın, Karadeniz şampiyonluk görsün' görüşünde hemfikir

Pazargünü oynanacak Kardemir Karabükspor-Trabzonspor maçı öncesinde ev sahibi kent Karabük'te nabız tuttuk. Yaklaşan seçimler nedeniyle siyaset ve futbol kentin ana gündem maddesi olmuş durumda. Bugün futbolu, yarın da siyaset izlenimlerimizi sizlerle paylaşacağız. 'Trabzonspor maçı için heyecanlı mısınız?' diye sorduğumuz halk, 'İlgiden memnunuz ama Karabük'ün bir şampiyonluk iddiası yok, o nedenle Trabzonlu ve Fenerbahçeliler heyecanlı. Fakat, tüm Türkiye'nin gözünün üzerimizde olması, kentimiz için çok iyi' diye yanıt veriyor.

Karabük'te tam bir Karadeniz kardeşliği havası hakim. Kentte birkaç saat harcadığınızda bile hem şehrin hayat damarı Kardemir'de, hem de diğer sektörlerde bir hayli Trabzonlu ve Doğu Karadenizli nüfus olduğu göze çarpıyor. Her ne kadar Fenerbahçe averajla son haftaya girse de, 'Trabzon kazansın' diye düşünenler, umutlarını hala yitirmiş değil.

RAKİPLER, TRİBÜNDE OMUZ OMUZA

Kardemir Karabükspor'un 3 bin 500 kişilik stadyumunda Trabzon için 200 kişilik yer ayrılmış. Bu nedenle kente akın etmesi beklenen Trabzon taraftarlarının Karabükspor tribününde oturacakları belirtiliyor. Ama her iki takımın şehirdeki taraftarları çok da şikayetçi değil: 'Biz Karadenizli kardeşleriz. Gerekirse Trabzon, gerekirse Karabükspor için tezahürat yaparız' diyorlar. Bu arada, normalde 10 liraya satılan maraton biletlerin 75, 15 liralık kapalı tribün biletlerinin ise 100 liradan satışa sunulduğunu belirtelim.

- Kemal Öztürk, Kardemir Karabükspor'un Mavi Ateş Taraftar Grubu'nun tribün lideri. Onun hikayesi, Karabük'teki Trabzon sevgisini anlamak için önemli. Aslen Trabzonlu olan Öztürk, Karabük'te doğup büyümüş ve Kardemir'de çalışıyor. Öztürk, 'Biz de Çarşı gibi sosyal olaylara tepki veren bir grubuz. Onlar 'halkın takımıyız' diyor, biz de 'işçinin takımıyız'. Teşvik primi iddialarıyla Karabükspor üzerinde baskı kurmaya çalışıyorlar. Ama Karabükspor maç satacak bir takım değil! Karabük'ün halkı ciğerli insandır, maç satmaz' diyor.

- Trabzon Taraftarlar Derneği Kurucusu Kamil Taşçı Trabzon-Karabükspor dayanışması konusunda şunları söylüyor: 'Burada yüzde 60-yüzde 70'ü nüfusun Karadenizli. Biz doğma büyüme Karabüklüyüz. Karabükspor'u tutuyoruz. Ama, Trabzonspor buraya gelince Trabzonspor taraftarıyız. Trabzonsporluyuz ama Karabükspor tribününde desteklemeyi düşünüyoruz.'

- Hem Karabük, hem de Trabzonspor taraftarı olan Şeref Gündoğdu ise 'Bizim ortak bir rengimiz var mavi. Bir kırmızı mavi-bir bordo mavi diye dönecektir tezahüratlar' diye özetliyor tribünlerde pazar günü göreceğimiz manzarayı.

FENERBAHÇE ŞAMPİYONLUĞU KİMSEYE BIRAKMAZ

- Karabükspor Demir Pençe grubunun göbek atmasıyla ünlü amigosu Adem Öztürk, pazar günkü maç için şu değerlendirmeyi yapıyor: Çok çekişmeli bir oyun olacak. Karabük şampiyon olsun isterdim ama şu anda böyle bir imkan yok. Buradaki maçı 2-0 Trabzon alır ama Sivas'taki skoru bilemiyorum. İnşallah 5-0 yenilir! (Gülüyor) Kupa Fenerbahçe'ye gitsin istemem, Karadeniz'e gitsin istiyorum. Sanırım Fenerbahçe bu saatten sonra şampiyonluğu bırakmaz.

- Karabükspor Demir Pençe grubu taraftarlarından Mutlu Küçüközkaya da kupanın Fenerbahçe'ye gideceği görüşünde: Karabüklüler olarak Fenerbahçe'den ziyade Trabzon alsın isteriz. Karadeniz ekibi şampiyon olsun. Trabzon burada, Fenerbahçe.

Emekçi takımı galibiyete oynuyor

Kardemir Karabükspor'un Başkanı Ferudun Tankut'la futbolcuları buluşturan bir yemeğin hemen ardından gece yarısına doğru görüşmede, Trabzonspor'la eşleşmelerinin kendileri için şans olduğunu belirten Tankut, 'Kardemir Karabükspor kurum takımıdır, emekçi takımıdır, emeğe saygı duymuştur. Biz Fenerbahçe maçına da galibiyet için çıktık, Trabzon maçına da galibiyet için çıkacağız' diyor. Şampiyonuk çekişmelerinde yıllarca şike iddialarının gündeme geldiğini hatırlatan Tankut, 'Biz her zaman futbolumuzla konuştuk, bundan sonra da öyle olacak' değerlendirmesini yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor