Karaborsaya kim dur diyecek?

Türkiye'de yıllardır süre gelen "karaborsa" yani maç günü stat önlerinde gişeler dışında illegal bilet satışlarının önüne geçilemedi.Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesini Dair Kanun, 14 Nisan 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanmış ve aynı gün yür

Karaborsaya kim dur diyecek?

Türkiye'de yıllardır süre gelen "karaborsa" yani maç günü stat önlerinde gişeler dışında illegal bilet satışlarının önüne geçilemedi.

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesini Dair Kanun, 14 Nisan 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanmış ve aynı gün yürürlüğe girmişti.

KANUN AÇIK

Uzun süredir çıkması beklenen kanunun yürürlüğe girmesinin ardından Türk futbolunda yeni dönem bir anlamda başlamış oluyordu. Kanun kapsamında yaşanan ilk değişiklikler 3 Temmuz günü başlayan futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında ortaya çıktı.

Türk futbolunda olmaz denilenler oluyor, futbolun en önemli aktörleri arasıdan yer alanlar gözaltına alınıyordu. Daha sonra yaşanan tutuklama süreci de yürürlüğe giren kanunun boyutlarını daha açık bir şekilde ortaya koyuyordu.

KARABORSA BİLET SATTIRAN KULÜBE DE YAPTIRIM VAR

Yeni kanunun getirdiği en önemli değişikliklerden biri de biletler konusunda oldu. Kulüpler artık davetiye veya bedelsiz adı altında bilet basımı yapamayacaklardı.

Sezonun başlaması ile birlikte bu uygulama hayata geçmiş, futbolcular dahi biletleri olmadan kadroda yer almadıkları maçları izleyemeyeceklerdi.

DOLMABAHÇE ADIM BAŞI KARABORSACI

Ancak futbolda yıllardır süre gelen "karaborsa", yani maç günü stat önlerinde gişeler dışında illegal bilet satışlarının önüne geçilemedi.

Özellikle Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarında önce stat önlerinde mesken tutan bazı şahıslar ellerinde nereden temin ettikleri belli olmayan biletleri satmaya devam ediyorlar. Bu satışlar sadece bir tribünü için değil, sdat'ın tüm tribünleri için geçerli oluyor.

ŞÖYLE BAĞIRIYOR KARABORSACI:

Beşiktaş'ın son Ankaragücü maçında Kabataş'tan, İnönü Stadı'nın kapısına kadar uzanan parkurda etrafta onlarca sivil polis bulunmasına rağmen karaborsacı korkmadan çekinmeden bağırıyor, "Açık var, kapalı var"...Ve ilave ediyor, "VIP var VIP var"...

Yeni yasaya, ağır cezalara rağmen kara borsa bilet satışının önüne nasıl geçileceği merakla bekleniyor. Şimdilik son durum bu...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler