Kanuni'de hedef şampiyonluk

Yeni sezon hazırlıkları sürüyor

Kanuni'de hedef şampiyonluk
Ortahisar Kanuni Futbol Kulübü Teknik Direktörü Hakan Zıvalıoğlu ve Kaptan Gökçe Muhçu Haber61'e açıklamalarda bulundu. Sezon öncesi son durumu ve hazırlıklar hakkında bilgi veren ikili takımın durumunun iyi olduğunu ve 2 transferin gerçekleştiğini bildirdi.

Teknik direktör Zıvalıoğlu transferde 2 ismi kadrolarına kattıklarını belirterek " Kadromuza kattığımız Serdar Tonyalı ve Murat Perker bizim beğendiğimiz daha öncede takip ettiğimiz oyunculardı. Serdar zaten kendini kanıtlamış bir oyuncudur. Eksik mevkiimiz vardı orada onu tamamladık. Ama bizim asıl transferimiz bunu açıkça söyleyebilirim arkadan gelen gençlerimiz  97 ve 98 grubunda bizim çok değerli oyuncularımız var çok kaliteli oyuncularımız var.  Çok fazla sayıda oyuncu kadromuza kattık. Bu sayı gittikçe artabilir bir kısmını ancak buraya getirebildik. Sezon içerisindeki performanslarına göre tekrar onları değerlendirebiliriz. Bizim kulübümüzün amacı bu bizim geçen seneden kadromuzda abi olarak nitelendirdiğimiz ama gerçekten iyi futbolcular vardı. Onlar devam ediyorlar. Gökçe’nin olması, Eray’ın olması, Muhammet’in olması, Eren’in olması, Furkan Akyazı’nın olması ve bunların yanına açıkça söylüyorum. Gençlerimizin çok katkı yapacağını düşünüyorum. Zaten biz o gençleri oynatıyorduk. Geçen senede oynattık. Ondan önceki senede oynattık. Amaç burada bu gençleri ulusal niteliklerde yani Türk futboluna kazandırmak başarılı olmak. Sonuçta bizde onlardan bir övünç kaynağı elde etmek. Asıl amacımız bu ama bu sade salt onların kendi kadrolarıyla olacak bir iş değil Trabzon amatör kümesinin ne kadar kaliteli, ne kadar ciddi, ne kadar insanların önem verdiği, ne kadar dikkat edildiğini bildiğimiz için bu şekilde yine büyük ama kaliteli oyuncular içerisinde devamlı olacak. Artı düşündüğümüz birkaç oyuncu daha var. Bunlarda belki bize daha çok takım içerisinde alternatif olacak. İlerleyen zamanlarda başarının ölçüsü gerçi iyi bir kadro olmaktan çok gençlere açıkçası çok güveniyoruz. Gençlerin azmine çok güveniyoruz. İsteğine çok güveniyoruz. Bunların istediği zaman yapamayacağı bir şey yoktur. Yıllardan beri bu işi yapıyorum. Bu güvenimiz her zaman tamdır. Bunlarla başarabileceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Bu çalışmanın en tepeden başlayan bir durum olduğunu kaydeden Zıvalıoğlu " İdarecilerimiz, başkanlarımız bu işi yöneten kişiler daha doğrusu bunlara ön ayak olması gerekiyor. Yani gençlerin önünü açıp daha kaliteli müsabakalar ortaya çıkması gerektiğini düşünüyorum. Dönüp dolaşan bir tavan içerisindeki futbolcular bir takımdan bir takıma gidiyorlar hedef var mı bu hedefe göre hareket ediyorlar ama işin sonu geldiği zaman bazıları hüsran bazıları da ligi en iyi şekilde tamamlıyor buda 1 takım oluyor taş çatlasa 2 takım oluyor. Başarı mıdır bilmiyoruz ama şunu söyleyebilirim gözlemlediğim de hep gençler diyoruz bende hep gençler söyledim ama bu 19 yani genç liglerinde ki genç kategorisindeki oynanan müsabakaların kalitesi Play-off müsabakalarının kalitesi inanın a takım müsabakalarından çok çok daha kaliteli orada bir farkı göreceksiniz. Gençlerin azmini göreceksiniz. Gençlerin isteğini göreceksiniz. Onların gözlerini göreceksiniz. Bunu a takım düzeyinde doymuş olan sporcular değil de gözleri aç yine başarı isteyen sporcular olduğu zaman başarı bundan geliyor. Bu sporcuların eksikliği yaşandığı anda belki kalite biraz düşmüş olabiliyor. Çünkü bizler zamanında ve bizden sonraki zamanlarda işin içerisine biraz maddiyat girdiği zaman bu maddiyat birazcık da Çocuğun yemesi içmesi beslenmesinde barınmasında daha çok gelir elde etmesine doğru hareket ettiği için bazı dengesizlikler oluyor. Bu bir bakıma belki 1-2 maç kalite oluyor ama devamında kalite olmuyor. Bunu da bir eksiklik olarak nitelendirmek isterim." dedi.

Takım kaptanı Gökçe Muhçu ise yaptığı değerlendirmede hedeflerinin gelecek sene şampiyonluk olduğunu söyledi.  Muhçu " Burada bizim kalmamıza Murat başkanımızın büyük bir katkısı var. Ondan Allah razı olsun. Ona da karşı bir borcumuz var. Geçen sene şanssız bir şekilde küme düştük. Bu sene, bu takım ile genç arkadaşlarımız beraber araya yeni oyuncular katacağız hedefimiz yine şampiyonluk çünkü artık Kanuni takımının bir atılım yapması lazım. Geçen sene bir şekilde küme düştük, sıkıntılar oldu, takım geç kuruldu. Ama bu sene bu takımı bala çıkartıp seneye de 3. Lige çıkartıp Kanuni’nin hedeflediği yerlere çıkarmak." ifadelerini kullandı.

Önemli olanın mücadele etmek olduğunu kaydeden Kaptan sözlerini şöyle tamamladı;. Çalışmadın mı olmuyor. Burada çarpışacaksın yani Burada amatör kümede çarpışacaksın. Çünkü adamın nefesini ensende hissediyorsun. Fark yok. Burada genç arkadaşlarımız var onlara yardımcı olacağız. Hayırlısıyla bu takımı üst lige Çıkartacağı hedefimiz bu, biz de üste oynamaya çalışacağız. Bu takımın üstte oynaması lazım 3. lig 2. Lig inşallah hayırlısıyla Kanunispor kulübünü yukarlara çıkarmak istiyoruz. Biz burada illa varız diye oynayacak şeyimiz yok. Bunlar burada çalışacaklar. Biz de onlara yardımcı olacağız. Genç arkadaşlar evet takımın alt yapısı çok iyi inşallah onlar profesyonel kulüplere giderler. Biz de onlarla övünürüz."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor