'Kamuoyu zamanı gelince öğrenir'

Suat Kılıç, Süper Final ve bununla ilgili eleştirilere değinerek, "Ligin son haftasındayız, bu saatten sonra sistem üzerinde yorum yapmanın çok faydalı olacağı kanaatinde değilim. Nihayetinde sezon başında bir sistem kurgulandı ve bu sisteme göre ligler o

'Kamuoyu zamanı gelince öğrenir'

Suat Kılıç, Süper Final ve bununla ilgili eleştirilere değinerek, "Ligin son haftasındayız, bu saatten sonra sistem üzerinde yorum yapmanın çok faydalı olacağı kanaatinde değilim. Nihayetinde sezon başında bir sistem kurgulandı ve bu sisteme göre ligler oynatıldı. Dolayısıyla neticesini beklemek lazım.

Takdir bu noktada tamamen özerk bir yapı olan Türkiye Futbol Federasyonu'nun takdiridir. Nihayetinde biz de her defasında bunu söyledik.

TFF özerk bir yapıdır doğru ama Türkiye'deki futbol kulüpleri sayesinde var olan, kulüplerin yönetimlerini dizayn etmek için var olan bir kurumdur. Dolayısıyla kritik kararların katılımcılık sürecinde kulüplerin de görüşleri sorularak alınmasında ileriye dönük fayda var, geriye dönük bir yorum yapmaya gerek görmüyorum.''

 

Bakan Kılıç, ''UEFA Başkanı Michel Platini ve TFF'nin şike davasında anlaştığı, sadece yöneticilerin ceza alacağı'' yönündeki söylemlere ilişkin soru üzerine ise, şunları kaydetti:

 

''Platini, 22 Mart'ta İstanbul'da yapılan UEFA Genel Kurulu'nda belli değerlendirmeler yaptı. Oradaki en önemli vurgu, futbolun özerkliği vurgusudur.

Gerek UEFA gerekse UEFA'ya paralel bir şekilde ulusal federasyonlar karar süreçlerini doğrudan kendi aldıkları kararlar, katılımlar ve inisiyatiflerle belirlemeye devam ediyor. Bu yönüyle bakıldığı zaman bizim müdahil olduğumuz bir süreç değil. TFF'nin evrensel kriterler çerçevesinde UEFA ile muhatap olduğu süreçtir yaşanan, yaşanmakta olan.

Dolayısıyla detaylarına çok vakıf değiliz. TFF'nin UEFA'yla birlikte alacağı bir karar varsa veya TFF'nin kendi yasal yetkileri doğrultusunda alacağı ve açıklayacağı karar varsa kamuoyu bunu zamanı geldiğinde öğrenecektir diye düşünüyorum.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler