Kahvaltıda 29, yemekte 18 çeşit!

Kahvaltıda 29, yemeklerde 18 çeşit yiyecek bulunacakYiyecek-İçecek Direktörü Ferda Küçük: “49 ülkenin sporcularını düşünerek hazırlıklarımızı yaptık.”11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın başlamasına az bir süre kala hazırlıklar da son aşamaya gelirken,

Kahvaltıda 29, yemekte 18 çeşit!

Kahvaltıda 29, yemeklerde 18 çeşit yiyecek bulunacak

Yiyecek-İçecek Direktörü Ferda Küçük: “49 ülkenin sporcularını düşünerek hazırlıklarımızı yaptık.”

11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın başlamasına az bir süre kala hazırlıklar da son aşamaya gelirken, özellikle yiyecek-içecek konusu üzerinde titizlikle duruluyor.

EYOF 2011 Trabzon Yiyecek-İçecek Direktörü Diyetisyen Ferda Küçük, başta sporcular olmak üzere organizasyonda görev alacak yaklaşık 7 bin kişinin ideal şartlarda beslenebilmesi için bir yıldan beri çalıştıklarını bildirdi.

 

Ferda Küçük, öncelikle olimpiyat köyünde kalan sporcuların beslenme programları için 49 ülkenin yemek kültürünü dikkate alarak Avrupa mutfağına göre ortak bir menü hazırladıklarını hatırlatarak şunları söyledi:

 

“Olimpiyat köyünde aynı anda bin 200 kişiye hizmet verebilecek modern bir yemekhane inşa edildi. 3 bin 500 sporcuya kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri olmak üzere 3 öğün açık büfe self servis şekliyle hizmet vereceğiz. Kahvaltıda 29, öğle ve akşam yemeklerinde ise 18 çeşit yemek hazırlayacağız. Menü içerikleri sporcu beslenmesi ilkelerine uygun enerji ve besin öğeleri gereksinimleri dikkate alınarak hazırlandı. Ekiplerimiz 24 saat süreyle üretim ve servis alanlarını denetleyerek, en küçük bir olumsuzluğa meydan vermemeye çalışacaklar.”

 

Sporcuların dışında yönetici, teknik adam, hakem, gözlemci, gönüllü, görevli ve personel için de yemek çıkarılacağını vurgulayan Ferda Küçük: “Bazı rakamlar vermek gerekirse oyunlar süresince 650 bin adet pet şişe su, 10 ton kırmızı et, 10 ton tavuk eti, 6 ton balık  tüketilecek. Her gün 3 bin adet kumanya paketi spor alanlarında dağıtılacak. Her sabah 3 bin 500 yumurta kahvaltıya konacak.” dedi.

 

Diyetisyen Küçük, yiyecek-içecek hizmetinin sporcu yemeği, kumanya, görevli yemeği ve kahve molası olmak üzere dört ana kategoride planlanıp ihale edildiğini hatırlatarak, tüm personelin 11 gün süreyle titizlikle hizmet vermesinin sağlanacağını sözlerine ekledi.

 

Bu arada yemek kuponu uygulaması da yapılacak. Uygulama ile 22-29 Temmuz tarihleri arasında müsabaka yerleri ve konaklama alanlarına yakın yerlerde toplam 18 adet restoran ile sözleşme yapıldı. Bu restoranlarda, oyunlarda görevli personel ile basın mensupları ve bazı özel davetliler kupon karşılığı yemek yiyebilecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor