"Kafkas'a üzüldük, Akçay'a sevindik"

TÜFAD Genel Merkez Yönetim Kurulu toplantısı için Mardin’de bulunan ve Cuma günü de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu Üyesi olarak 2013-2014 sezonu BAL ligi dahil Türkiye’deki bütün amatör liglerin planlaması için TÜFAD Genel Başkanını

"Kafkas'a üzüldük, Akçay'a sevindik"

TÜFAD Genel Merkez Yönetim Kurulu toplantısı için Mardin’de bulunan ve Cuma günü de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu Üyesi olarak 2013-2014 sezonu BAL ligi dahil Türkiye’deki bütün amatör liglerin planlaması için TÜFAD Genel Başkanını temsilen İstanbul’da yapılacak toplantıya katıldıktan sonra Trabzon’a dönecek olan TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban yönetim kurulu adına yazılı bir basın açıklaması yaptı.


. “Trabzonspor olağanüstü genel kurul yarışına katılan herkese teşekkür ediyoruz”
 “Trabzonspor hepimizin ortak sevdasıdır” diyen Balaban, “Ünü Türkiye sınırlarını aşan ve ilklerin takımı olan Trabzonspor’u yönetmek gibi ağır bir sorumluluk gerektiren göreve talip olarak Genel Kurul’da yarışan 5 başkan adayı ve listelerinde yer alan isimlere TÜFAD ailesi olarak ayrı ayrı teşekkür ederiz” dedi.

Balaban açıklmalarını şöyle sürdürdü; “Trabzonspor kulüp başkanlığı görevi süresince Trabzonspor’a Türkiye kupası,Süper kupa’nın yanı sıra 2010-2011 sezonu şampiyonluğunu kazandırarak Şampiyonlar ligine katılma başarısını gösteren,1461 kulübünün yönetimine destek verip ,özgürce çalışmalarına ortam sağlayan güler yüzlü insan TÜFAD dostu Sayın Sadri Şener başta olmak üzere tüm yönetim kurulu arkadaşlarına yaptıkları hizmetlerinden dolayı TÜFAD Trabzon şubesi ailesi olarak ayrıca teşekkür ediyoruz.
 
TÜFAD Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu olarak Olağanüstü Genel Kurul’da Başkanlığa seçilen Trabzonspor Kulübü’nün 15.Başkanı Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibini tebrik ediyor, meşakkatli görevlerinde kendilerine üstün başarılar diliyoruz. “
“Tolunay Kafkas’ın görevden alınmasına üzüldük”
Dernek üyesi olan Tolunay Kafkas’ın görevden alınmasına üzüldüklerini belirten Balaban, “görevden alınma sebeplerini tam olarak bilmiyoruz, bu konuda ayrıntılı açıklamalar sonrası TÜFAD olarak bu konudaki düşüncelerimizi ayrıca açıklayacağız. “dedi.

“Mustafa Reşit Akçay memnuniyeti”
 1461 Trabzon’u başarıdan başarıya koşturarak Türk futboluna damgasını vuran Mustafa Reşit Akçay’ın Teknik Direktörlük görevine getirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade Balaban,
“Sadece Trabzon değil, Türk futbolu için de önemli bir değer olan ve çalıştığı takımlarda başarılı işlere imza atan Mustafa Reşit Akçay’ın teknik direktörlük görevine getirilmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Trabzonspor’a 6 lig şampiyonluğu kazandıran geçmişteki antrenör büyüklerinin yolunda kararlılıkla yürüyen, Derneğimizin üyesi olan ve her zaman birlikte olduğumuz, bu toprakların özünden yetişen Akçay’ın bu önemli görevde de başarılı işlere imza atacağına ve Trabzonspor’u hepimizin özlediği yerlere taşıyacağına olan inancımız tamdır. TÜFAD ailesi olarak kendisine üstün başarılar diliyoruz.” İfadelerini kullandı.

 “1461 Trabzon gerçeği ve bu başarının mimarı Yönetim Kurulu”
Oynadığı futbolla Türkiye’de taraflı tarafsız herkesin takdirini ve sevgisini kazanan ve Trabzon’u başarıyla temsil eden 1461 Trabzon gerçeğinin görmezden gelinmemesi ve bu başarıda Yönetim Kurulu ve onun tercihiyle bir araya gelen ‘öz değerlerin’ unutulmaması gerektiğinin altını çizen Balaban, 1461 efsanesini ortaya çıkaran sürece dikkat çekerek açıklamasını şöyle sürdürdü:


“Bugün bir 1461 gerçeği varsa, ki var, bu gerçeğin ortaya çıkmasındaki en büyük faktör Başkan Suat Şen ve Yönetim Kurulu’dur. Mustafa Reşit Akçay’ın Trabzon Yavuz Selim Sahası topraklarından yetişip, 20 yıldır sırtındaki çantası ile evinden ve ailesinden uzak diyar diyar gezerek elde ettiği başarılarla adeta “Ben buradayım” derken, bu değeri görüp 1461 takımının başına getirip vitrine çıkmasını sağlayan , yıllardır atıl halde betonarme yığını olarak duran şu anki 1461 kulüp binasını bugünkü haline getiren, Trabzonspor’un deposunda çürümeye yüz tutan eşyalarla donatarak çağdaş bir tesis ortaya çıkaran, takımı 2 yılda PTT 1.Lig’e yükselten, geçen yıl Zeki Yavru, Zeki Ayvaz, bu yıl da Abdullah Karmil, Fatih, A.Kadir, Caner, Yusuf’u Trabzonspor A Takımına, Sercan ve Eren’i Rizespor’a veren Başkan Suat Şen ve Asbaşkan Coşkun Kantekin başta olmak üzere 1461 Trabzon Kulübünün yönetim gerçeği görülmeli ve bu yönetim ekip yapısı,yönetim felsefesine destek verilmelidir” dedi.


“Fatih Tekke gibi öz değerlerin Kulüpte Görev Alması”
 Sportif Direktörlük görevine getirilen Fatih Tekke’nin olumlu bir adım olarak gördüklerini ve desteklediklerini kaydeden Balaban; “Fatih Tekke kardeşimiz, Ali Kemal Denizci, Hami Mandıralı ve daha birçok önemli isim gibi kulübün efsane futbolcuları arasındadır. Kendisi UEFA B futbol antrenörlük diplomasını alarak aramıza katılmıştır. Temennimiz Trabzonspor Kulübü çatısı altında  ve özellikle A takım yardımcı antrenörlüklerinde şu adı geçen 300 gollü Hami Mandıralı ve onun gibi  isimlerin sayısının artmasıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor