Kafkas merak edilenleri açıkladı

 Trabzonspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, sezon sonu takımdan gidecek ve 1461 Trabzon’dan takıma alınacak futbolcuları açıkladı. Kafkas, Fenerbahçe ile önümüzdeki hafta oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası finalinde taraftarlara sağduyu çağrısında bulu

Kafkas merak edilenleri açıkladı

 

Trabzonspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, sezon sonu takımdan gidecek ve 1461 Trabzon’dan takıma alınacak futbolcuları açıkladı. Kafkas, Fenerbahçe ile önümüzdeki hafta oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası finalinde taraftarlara sağduyu çağrısında bulundu. 
 
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde bugün öğle saatlerinde bir basın toplantısı düzenleyen teknik direktörü Tolunay Kafkas, sezonu değerlendirerek “Gerçekten zor bir dönemde geldik. Bir çok şey sıkıntılıydı. Çok şükür bugün gelinen noktada en azından Avrupa kupalarını garantilemiş bir Trabzonspor var. Öyle ya da böyle hedefine ulaşmış bir Trabzonspor var diyebiliriz. Tüm bunlara rağmen iyi bir sezon geçirmediğimiz de doğru. Yaptığımız hatalardan ders almalıyız derken, doğru işler yapıp Trabzonspor’u belli bir yere getirmek durumundayız” dedi.
 
Son 6 maçın 5’ini kazandıklarına dikkat çeken Kafkas “Son maçlarda oyuncuların performansı yükseldi. Oyuncularımızın zaten belli kaliteleri var ve bu kalitelerinin sahaya yansıdığı zaman neler yapabileceklerini, taraftarla bütünleştiği zaman neler yapabileceğini herkese gösterdik” diye konuştu.
 
“HİÇBİRŞEY İNSAN HAYATINDAN KIYMETLİ DEĞİL”
 
Şimdi önlerinde önemli bir kupa finali olduğunu ifade eden Tolunay Kafkas “Bizim için çok önemli bir maç. Bu kupayı kazanmak istiyoruz. Her şeyden önce de taraftarlarımıza seslenmek istiyorum; akıllı ve sağduyulu davranmak zorundayız. Lütfen taraftarlarımız akıllı ve sağduyulu davransınlar. Bu 14. finalimiz. Bundan sonra da kupalar kazanacağız, finaller oynayacağız. Bu ne ilk ne son olacak. O yüzden lütfen akıllı ve sağduyulu olsun taraftarımız. Hiçbir şey insan hayatından kıymetli değil. Biz üzerimize düşeni yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.
 
“COLMAN KAFASINI TOPLAMALI”
 
Takımdan uzaklaştırılan yabancılar konusuna değinen Kafkas “Colman çocuklarının okul durumunu söyleyerek takımdan ayrılmak istediğini söyledi. Kulüp ona bonservis bedeli verdi ve bunun altında bir rakama bırakılmayacağını söyledi. Sakatlığı nedeniyle oynayamayacak olması nedeniyle Arjantin’e gitmesine izin verdim. Kalitesi var ama kafasını toplayıp toplamayacağına kendisi karar verecek. Gelecek sene Bamba kesinlikle aramızda olmayacak. Emerson ve Janko’ya da kulüp bulmaları söylendi. Herkesin emeğine teşekkür ederiz. Alanzinho’yla da yollarımızı ayırdık. Gelecek yıl yapılanma içinde kendine yer bulamayacak. Planlamaları yaptık gelecek sezonla ilgili uygulamak için de bu sürecin geçmesini bekliyoruz. Hem transferler hem bir çok konuyla ilgili her şey kontrolümüzün altında. Uygulama sorunuyla ilgili sıkıntılarımız var” ifadelerini kullandı.
 
“TRANSFERDE SAVURGAN OLMAYACAĞIZ”
 
“Transferde çok savurgan olmayacağımız bir gerçek” diyen Kafkas “Çok az, öz, bilindik doğru transferler yapmak biçim için önemli. Trabzonspor’un büyüklüğüne kimseye laf söyletmeyiz. Çok büyük bir camiayız ama ekonomik anlamda da şapkamızı önümüze koyup ona göre yol haritası çizmeliyiz. Kupayı kazanırsak 1 Temmuz, kazanamazsak 25 Haziran’da sezonu açmayı planlıyoruz. Transfer çalışmalarıyla ilgili söylediğim gibi belli çalışmalar yapıyoruz. Bunun adedi çok fazla olmayacak. Transferlerin büyük oranı yabancı transferi olacak. Ama katkı yapacak 4 veya 5 transfer olacak. Yerli transferi de birkaç tane yapmak istiyorum gönlümde yatan oyuncular var ama isimlerini dillendirmek istemiyorum şimdilik. 1461 Trabzon’dan Caner, Yusuf, Fatih, Abdülkadir bizimle olacaklar. Ama artabilir bu sayı. Alt yapıdan daha fazla oyuncu gelmesi için ciddi çalışmalarımız var. Teknik direktör Mustafa Akçay ve Özkan Sümer’e çok teşekkür ediyorum.
 
“ÇOK ACILAR YAŞIYORUZ AMA DERS ALMIYORUZ”
 
Türkiye’de artan futbol terörü ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan ve soruları cevaplayan Kafkas, şunları söyledi:
 
“Türkiye’de nihai kutuplaşmalar oluyor. Şiddetin önlenmesi için gerçekten herkesin taşın altına elini sokması gerekiyor. Herkes üzerine düşen görevi, bırakın görevi çok daha fazlasını yapmak zorunda. İnsan hayatı çok kıymetli ve değerli söylemlerine herkesin çok dikkat etmesi gerekiyor. Çok acılar yaşıyoruz ama ders almıyoruz. Genel konuşuyorum. Bize saldıran birisi olursa da aynı şekilde cevap veririm. Her camiaya büyük saygı duyuyorum ama aynı saygının bize gösterilmesi konusunda çok titizim.”
 
“KİMSENİN ADAMI DEĞİLİM”
 
Trabzonspor Kulübü’nün Olağanüstü Kongre’ye gitmesi ve kendisini göreve getiren Sadri Şener’in aday olmaması ile ilgili ise Kafkas “Ben hiç kimsenin adamı değilim, Trabzonspor kulübünün adamıyım. Gelecek yönetimin tasarrufundadır, benimle çalışıp çalışmamak. Saygıyla karşılarım her kararı. Ben bu kulübün taraftarı ve sevdalısıyım. Gelecek yönetim isterse çalışırım. Biz bu işin dışındayız. Bu kulüpte kimsenin bir lirası kalmaz,. Bunu oyuncular da biliyor. Bizim büyüklüğümüz buradan geliyor zaten. Oyuncular biliyor bunu net şekilde. Zaman zaman her kulüpte olduğu gibi Trabzonspor Kulübü’nde de mali sorunlar olabiliyor” ifadelerini kullandı.
 
Kafkas, kaleci Onur’u da başka bir takıma bırakmak istemediklerini kaydederek “Onur’u bırakmak istemiyoruz. Ama çok ciddi bir konuşma yapmadım. Çok ciddi bir kupa maçı var. Sakatlığı var. Türkiye’nin en iyi iki kalecisi bizde. Hem iyi kaleciler hem de çok düzgün çocuklar. İkisini de çok seviyorum ben” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor