"Kadıköy'de yapmadıklarını Trabzon'da yaptılar!"

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda sahasında dün akşam Medicana Sivasspor'a 3-2 yenilerek elenen Trabzonspor'da kulüp başkan yardımcısı Ali Uzunay, "Kadıköy'de yapamadıklarını Trabzon'da bize yaptılar. Hakem yönetimini herkes gördü" dedi.Uzunay, , dün a

"Kadıköy'de yapmadıklarını Trabzon'da yaptılar!"

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda sahasında dün akşam Medicana Sivasspor'a 3-2 yenilerek elenen Trabzonspor'da kulüp başkan yardımcısı Ali Uzunay, "Kadıköy'de yapamadıklarını Trabzon'da bize yaptılar. Hakem yönetimini herkes gördü" dedi.

Uzunay, , dün akşamki karşılaşmanın hakem yönetimi ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan (PFDK) aldıkları cezalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe ile ligde geçen hafta oynadıkları karşılaşmayı kasteden Uzunay, "Kadıköy'de yapamadıklarını Trabzon'da bize yaptılar. Hakem yönetimini herkes gördü. Şimdi diyorlar ki hakemi niye aradınız, işte bu yüzden aradık. Eğer bu kaygılarımız olmamış olsaydı durup dururken böyle bir gündem yaratır mıydık? İbrahim Hacıosmanoğlu hakemi aradı, çıktı deklare etti, başkaları gibi arayıp küfür edip de tehdit edip de kapatmadı" ifadesini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'na seslenen Uzunay, şöyle devam etti:

"Eğer biz de onların durumunda oynasaydık bu oyunu, belki rahatsız olmayacaktı. Burada en büyük rahatsızlık İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hem hakemi arayıp, kendisi bizzat çıkıp paylaşması, bu onları rahatsız etti. Tüm kurullar tarafından suçlu oldukları tescil edilen adamlara Federasyon niye ceza veremiyor? Trabzonspor'a geldiği zaman bu kadar rahat ceza veriliyor. Bunu kendileri sorgulasın. İbrahim Hacıosmanoğlu'nu 10 yıldır tanırım, bir telefonu vardır, onu kullanır, başkaları gibi bir ay içerisinde onlarca telefon hattı değişmiyor. Adam ne söylüyorsa çıkıp açık yüreklilikle söylüyor. Açık yüreklilikle konuşan insanlardan korkmayacaksın. Perde arkasında pazarlık yapanlardan korkacaksın ama maalesef hırsızların da itibar gördüğü, dürüstlerin itibar görmediği bir sistemde yaşıyoruz." 

Son yaşanan olaylarda bunu gördüklerini kaydeden Uzunay, "Demek ki bu arkadaşlar Trabzonspor ile ilgili arka planda değişik senaryolar yazıyorlar ki Kadıköy'de hayata geçiremediklerini Trabzon'da milyonlarca insanın gözü önünde rezil bir yönetim sergileyerek herkese gösterdiler" dedi.

Uzunay, PFDK'dan aldıkları cezaya ilişkin gerekli itirazları yapacaklarını söyleyerek, "Bu işin tahkim tarafı var, hukukçularımız itirazları yapacaklar. Sonuç ne olursa olsun çok da önemli değil, iş buraya geldikten sonra. Daha önce de çok ağır kelimelerle tehdit yapanlar, hakem odası basanlar, koridorda küfür edenlerin aldıkları cezalara baksınlar. İbrahim Hacıosmanoğlu ağzını açıyor, 3 sefer konuşmuş, 60 günden 180 gün veriyor. Böyle bir ceza daha önce liglerde verilmiş mi? Bunların iyi niyetli olduğunu kim söyleyebilir" diye konuştu.

PFDK'nın verdiği cezayı tanımayacakları yönünde yapılan söylentilere ilişkin de Uzunay, "Bununla ilgili gündem daha çok sıcak. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili toplantı yapacak. Durum masaya yatırılır, istişare edilir, ne yapılması gerekiyorsa yapılır. Bu konuda alınmış bir karar yok" dedi.

- Şener ve Sümer'in açıklamaları

Uzunay, eski kulüp başkanlarından Sadri Şener ve Özkan Sümer'in son yaptığı açıklamaları da değerlendirerek, şunları söyledi:

"Bugün Sadri Şener ile Özkan Sümer'in açıklamalarını dinledik. Aynı bizim düşmanlarımızın ağzıyla konuşuyorlar. Böyle bir durumda millet hırsızına sahip çıkarken, Türk futbolunu bu hale getirenlerin arkasında dururken, böyle durumda Trabzonspor Başkanı'nı eleştiren, daha önce Trabzonspor'a hizmet etmiş insanları şiddetle kınıyoruz. Böyle bir durumda insanlar şahsi egoları bir tarafa bırakmalı. Mevzu burada ne Hacıosmanoğlu ne yönetimdir. Burada mevzu Trabzonspor'dur. Trabzonspor yok edilmeye çalışılıyor. Böyle bir durumda bile Trabzonspor Başkanı ve yönetimine saldıran insanların Trabzonsporluluktan uzaktan yakından ilgisi yok. Herkes böyle durumlarda rengini maalesef belli ediyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor