Kaçış planı mı yaptı?

Polisin şike operasyonunu önceden haber alan Aziz Yıldırım'ın, 20 kişiyle KKTC'ye kaçmak için uçak biletleri aldırdığı ancak şüphelilerin kaçma hazırlığı dinlemeye takılınca polisin operasyonu erkene aldığı iddia edildi.Şike soruşturması kapsamında gözalt

Kaçış planı mı yaptı?

Polisin şike operasyonunu önceden haber alan Aziz Yıldırım'ın, 20 kişiyle KKTC'ye kaçmak için uçak biletleri aldırdığı ancak şüphelilerin kaçma hazırlığı dinlemeye takılınca polisin operasyonu erkene aldığı iddia edildi.

Şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a operasyon yapılacağı bilgisinin önceden sızdırıldığı iddiaları gündemi sarstı.

Yıldırım'ın da bunun üzerine kendisi de dahil 20 kişi adına Kuzey Kıbrıs'a bilet aldığı ancak olaydan haberdar olan polisin operasyonu bir gün önceye alarak kaçış planını engellediği öğrenildi.

OPERASYON BİLGİSİ İÇERİDEN SIZDIRILDI
Alınan bilgiye göre şike şebekesini 8 ay takibe alan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru, arkadaş ortamında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve birçok ünlü isme operasyon yapılacağını söyledi. İddiaya göre polisin operasyonu anlattığı bir arkadaşı da aldığı bilgiyi Aziz Yıldırım'a ulaştırdı.

Operasyon yapılacağını haber alan Aziz Yıldırım ise 2 Temmuz Cumartesi günü Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun da aralarında bulunduğu yöneticiler ile şikeye bulaşan menejerleri kulüp binasına çağırdı. Şüphelilerin binaya gelişleri polis tarafından adım adım izlenirken, operasyon ihtimalinden duydukları tedirginlik de telefon dinlemelerine takıldı.

15 KİŞİ CEZAEVİNDE
Futbolda şike iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında önceki gün adliyeye sevk edilen 20 kişiden 15'i dün tutuklandı. Dün akşam saat 20.00'de mahkemedeki işlemleri başlayan şüpheliler, yaklaşık 8 saat İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimi Mehmet Ekinci'ye ifade verdi. Gece saat 04.00'de kararını açıklayan nöbetçi mahkeme, aralarında Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçeli Yönetici İlhan Ekşioğlu, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ve eski futbolcular Ümit Karan ile Cemil Turan'ın da aralarında bulunduğu 15 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Şüpheliler "örgüt faaliyet kapsamında şike yapmak" ve "rüşvet" suçlarından tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi. Mahkemedeki ifadelerinin ardından Yavuz Ağırgöl, Doğan Ercan, Mehmet Şen, Cengiz Demirel ve Erdem Kanyar ise serbest bırakıldı. Şüphelilerin adliyeden ayrılmaları sırasında ise yakınları sinir krizi geçirdi. Bazı taraftarlar da basın mensuplarına saldırdı.

KORCAN DA TUTUKLANDI
11. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimi Mehmet Ekinci, Aziz Yıldırım hakkında yakalama kararı çıkarılması talebini de karara bağladı. Ekinci kararında hastanede tedavi gören Yıldırım'ın örgüt kurma ve şike suçundan şüpheli olduğunu vurguladı. Yıldırım hakkında atılı suçun mahiyeti mevcut delil durumu ve kaçma şüphesini dikkate alarak yakalama kararı verdi.

Tutuklananlar isimler şunlar: Bülent Uygun, Mecnun Odyakmaz, Cemil Turan, Ümit Karan, Korcan Çelikay, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Ahmet Çelebi, Sami Dinç, Yusuf Turanlı, Abdullah Başak, Bülent İbrahim İşcan, Tamer Yelkovan, Mehmet Yenice ve Ali Kıratlı. Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'ın ismi, ligin son maçı Sivasspor-Fenerbahçe maçında yediği hatalı golle gündeme gelmişti. Soruşturma çerçevesinde emniyetin yaptığı teknik takipte kaleci Korcan'ın bu maç için Fenerbahçe'den 55 bin euro'luk bir otomobil aldığı iddia edilmişti.

KABAK BİZE PATLADI
Kaleci Korcan'ın ise ifadesinde külüp yöneticilerine yönelik ifadeler kullandığı ve "Yukarıdakiler film çevirdi, kabak bize patladı" dediği öğrenildi.

Bu arada soruşturma kapsamında gözaltı alınanlardan 11'i de dün adliyeye sevk edildi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 11 kişi dün sabah 09.00 sıralarında adliyeye getirildi. Doktor kontrolünden geçirilen şüpheliler savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevkedildi. Akşam saatlerine kadar süren mahkemeden Selim Kımıl, Abdullah Karakuz ve Abdullah Eker hakkında tutuklama kararı çıktı. 3 şüpheliden Selim Kımıl'ın 'suç örgütü üyeliği' diğer iki kişinin de 'silah bulundurmak' suçundan tutuklandığı öğrenildi.

MOSTUROĞLU RAHATSIZLANDI
Şike soruşturması kapsamında tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, adliyenin nezarethanesinde rahatsızlandı. Görevlilerin haber vermesi üzerine adliyeye ambulans geldi. Sağlık görevlileri, Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'na müdahale etmek için saat 01.30 sularında adli-yeye giriş yaptı. Bu sırada çevik kuvvet ekipleri de adliye içinde geniş güvenlik önlemi aldı. 20 dakika içeride kalan sağlık görevlileri, saat 01.50 sıralarında adliyeden ayrıldı. Mosturoğlu'nun strese bağlı olarak tansiyonunun yükseldiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler