Juventus'a kaybedebiliriz ama Hami'yi kaybetmeyelim!

Trabzonspor Gençlik Geliştirme Merkezi Sorumlusu Sadi Tekelioğlu eski sporcusu olan Trabzonspor teknik direktörü Hami Mandıralı’ya sahip çıktı. Zaman zaman Ham Mandıralı’yı eleştirenler olduğunu gördüğünü söyleyen Tekelioğlu, “10 yaşından beri futbolun iç

Juventus'a kaybedebiliriz ama Hami'yi kaybetmeyelim!
Trabzonspor Gençlik Geliştirme Merkezi Sorumlusu Sadi Tekelioğlu eski sporcusu olan Trabzonspor teknik direktörü Hami Mandıralı’ya sahip çıktı.
 
Zaman zaman Ham Mandıralı’yı eleştirenler olduğunu gördüğünü söyleyen Tekelioğlu, “10 yaşından beri futbolun içinde milli takım ve yurt dışında da futbol oynadı. Trabzonspor tarihinin en başarılı futbolcusu , çok sayıda antrenörlerle de çalıştı. Ümit milli takımda da antrenörlük yaptı. Bazıları hala tecrübesiz diyorlar. Hami’yi nasıl beğenmiyorlar anlamış değilm.” Dedi.
 
Buradaki bakış açısında terslik olduğunu belirten Tekelioğlu “Barca 40 yaşındaki antrenörü alıp takımın başına getirdi, 33 yaşında Villas Boas Porto’nun başında. Bizde 40 yaşındaki adama tecrübesiz belli bir yaştakine de yaşlı diyorlar bu çok sakat bir mantık. Ona güvenmemiz lazım. Şenol Güneş’e de aynısını yaptık, futbolu bırakıp Trabzonspor’un başına geçtiğinde beğenmedik. Aynı Güneş milli takımda ve Trabzonspor’da neler yaptığı ortada.” ifadelerini kullandı.
 
Tekelioğlu sözlerini şöyle sürdürdü;
  Hami için sınav diyorlar Hami sınavı çok yıllar önce verdi. Ona güvenmemiz ve destek olmamız gerekiyor. Zaten bu takımı en iyi tanıyanlardan biri, Mustafa hocayla çalıştı yardımcılığını yaptı. Juventus maçını sınav olarak görmememiz gerekir. Maçı kaybedebiliriz ama Hami’yi kaybetmeyelim. Hami bugüne kadar yaptıklarıyla kendini ispat etmiştir. Trabzon’da böyle bir grup var, ya şeklini ya giyimi beğenmiyor. Trabzonspor’daki futbolcularda ona saygı duymalı, duymakta zorunda. Çünkü Hami’de onlar gibi o formayı giydi. Ve giyerken neler yaptığı da ortada. Bugün Trabzonspor’da kenar ortaları yapmakta zorlanıyoruz. O bu ortaları gözü kapalı yapar. Eğer Trabzonspor’da onu beğenmeyen varsa ondan daha iyisini yapacak. Oyuncuların Hami’ye karşı bir durumu olduğu için söylemiyorum.
 
Yönetim ona güvendi ben olsam onunla 5 yıllık sözleşme imzalarım.  O sözleşme de göstermelik sözleşme olmaz, her şartta da Hami hocanın arkasında dururum. Yönetime de bu açıdan teşekkür etmek isterim. Ona güvenerek doğru yaptılar . Ben altyapı sorumlusu olarak Mustafa hocaya da teşekkür etmek istiyorum. Trabzonspor’un altyapısında her dönem iyi futbolcular olmuştur. Ancak a takımda değerlendirme açısından sıkıntı olmuştur. Mustafa hocanın altyapıdan bu oyuncuları alıp a takıma katması bizleri sevindirdi ve gururlandırdı. Bütün gelen antrenörlerinde bu uygulamayı devam ettirmesi gerekiyor. Şuan 1461’in başında bulunan hoca Trabzonspor’un altyapısındaki oyuncuları orada değerlendiriliyor. Ancak bizden dışa giden oyuncular gördüğümüzde bakın bu bizden çıkma gibi sözler söylüyoruz. 1461 bu boşluğu doldurdu. Ayhan hoca genç bir hoca, ben  Kadir hocaya da çok güveniyordum ama bildiğiniz gibi aramızdan erken ayrıldı .Şimdi Ayhan hocanında altyapıdan oyuncuları alması lazım ancak şuan yapması zor, bir mücadelenin içinde. Ancak gelecek yıl bunları yapacaktır, kendisinden ve Hami’den de isteyeceğim. Çünkü ben ikisinin de abisi ve hocasıyım bu organizasyon Trabzonspor’a da daha çok katkı sağlayacaktır buna inanıyorum.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor