Janko, "Kendime güveniyorum."

Trabzonspor'un Avusturyalı golcüsü Marc Janko, "Kendime güveniyorum. Her takımda gol atabilirim. Kendimden yana asla şüphem yok" dedi.  "İLK GELDİĞİMDE DÜŞ KIRIKLIĞI YAŞADIM"  Takımının Bursaspor'a 1–0 yenildiği karşılaşmada bu sezon ikinci kez 11'de saha

Janko, "Kendime güveniyorum."

Trabzonspor'un Avusturyalı golcüsü Marc Janko, "Kendime güveniyorum. Her takımda gol atabilirim. Kendimden yana asla şüphem yok" dedi. 

 
"İLK GELDİĞİMDE DÜŞ KIRIKLIĞI YAŞADIM" 
 
Takımının Bursaspor'a 1–0 yenildiği karşılaşmada bu sezon ikinci kez 11'de sahaya çıkarak 90 dakika oyunda kalan Janko, Trabzonspor'a transfer olduğunda hayal kırıklığı yaşadığı belirtti. Gol yollarında bu sezon büyük sıkıntı çeken Trabzonspor'un gol umudu olan Janko, şöyle devam etti: 
 
"ELİMDEN GELENİN EN İYİSİ YAPACAĞIM" 
 
"Çünkü Avrupa Ligi'nde mücadele edemeyecektik. Takımın elenmesi beni üzdü. Diğer arkadaşlarım da bu duruma çok üzüldüler. Takımda iyi ve kaliteli oyuncular var. Bu nedenle ileriye dönük çok iyimser bakıyorum. Herkesin bir araya gelip birbirine destek olması gerektiğine inanıyorum. Başlangıçtaki hazırlıkları kaçırmış olsam da biraz daha sıkı çalışarak o dengeyi sağlamaya çalışıyorum. Her maçta elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Geride kalan maçlarda da bu düşünceyle mücadele ettim." 
 
"GOL ATMA KONUSUNDA İYİYİM" 
 
Bir santrfor olarak özelliklerini de anlatan Janko, "Top ayağıma geldiğinde onu bırakmıyorum. En kısa sürede topu ağlara ulaştırmaya çalışıyorum. Bu konuda iyi olduğumu da düşünüyorum. Attığım her golde özgüvenim artıyor" diye konuştu. 
 
Janko, 2008-2009 sezonunda Salzburg formasıyla 20 maçta 30 gol kaydederek Toni Polster'e ait olan bir devrede en fazla gol atma rekorunu kırarak sezon sonunda 39 gole ulaşmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi: 
 
"BAZEN TEK BAŞINA YETMİYORSUNUZ" 
 
"Hem benim hem de kulübüm için harika bir sezondu. Bu aslında benim bir şeyler yapmak için yeterli ve yetenekli olduğumu gösteriyor. Diğer takımlarda da bunu yaşadım. Aynı şeyi Burak Yılmaz için de söyleyebilirim. Bu tarz işler için takımın da istekli olması gerekiyor. Bazen tek başınıza yetmiyorsunuz. Hem sizin hem de takımınızın birbirinizin önemli bir parçası olması lazım.
 
Örneğin 90 dakika forma giydiğimiz bir maçta gol atmazsanız, ortaya koyduğunuz performans kimsenin umurunda olmaz. Ama atarsanız, herkes sizi konuşur. Kariyerime baktığınızda bunu hep başardığımı görürsünüz. Buna çok önem veriyorum. Mutlaka gol atmam gerektiğini düşünüyorum. Ben her alanda, her takımda gol atabilirim." 
 
"ATAMAZSANIZ BASKI OLUŞUR" 
 
Önceliğinin her zaman gol atmak olduğunu vurgulayan Janko, "Kendimi hep buna konsantre ediyorum. Arka arkaya gol atamazsanız doğal olarak insanın üzerinde bir baskı oluşur. Ancak benim kişisel tarihimde düzenli olarak hep gol attığım görülüyor. Burada da kendime gol atma konusunda çok güveniyorum. Kendimden yana hiçbir şüphem yok" dedi. 
 
"FUTBOL EĞLENMEKLE ALAKALI" 
 
Futbolu hem iş, hem de hobi olarak gördüğünü vurgulayan Avusturyalı Janko, açıklamasını şöyle tamamladı: 
 
"Futbolda başarılı olmak, pek çok oyuncunun erişemeyeceği bir şereftir. Ben bunu Allah'ın bir lütfu olarak görüyorum. Zaman zaman baskı ve zor atmosferler oluşabilir ama sonuçta futbol tamamen oynamakla ve eğlenmekle alakalı bir şey. Ancak futbol benim için sadece bir hobi diyemem. Sonuçta profesyonel oyuncuyuz.
 
Sorumluluklarımız var. Hayatımızı etkileyen olaylar olabiliyor. O kadar para kazanıp prestij elde ettikten sonra kalkıp, (Bu benim hobimdir) diyemezsiniz. Benim için hem hobi, hem meslek. Diğer türlü dibe vurursunuz." 
 
7 MAÇTA FORMA GİYDİ 
 
Avusturya milli takımında da forma giyen Janko, sezon başladıktan sonra Portekiz'in Porto kulübünden 2.3 milyon euro bonservis bedeli ve yıllık 1.5 milyon euro garanti para karşılığında 3 yıllığına transfer edildi. Ligde ilk kez 3'üncü haftada oynanan Gaziantepspor maçında son 18 dakika forma giyen 1.96'lık forvet, Sivasspor'a karşı 20, Fenerbahçe'ye karşı 3 dakika görev yaptıktan sonra Mersin İdmanyurdu maçında ilk kez 11'de sahaya çıktı ve 65 dakika sahada kaldı.
 
Kasımpaşa'ya karşı 4, Beşiktaş'a karşı da 5 dakika oynayan Janko, 9'uncu haftadaki Bursaspor maçında ikinci kez ilk 11'de sahaya çıktı ve ilk kez 90 dakika oyunda kaldı. Janko, 7 maçta toplam 205 dakika forma giydiği bordo mavili formayla henüz gol atamadı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler