Jaja'nın kupa isyanı

Trabzonspor’un şampiyon olduğu 2010-2011 sezonunda bordo-mavili formayı terleten ve oynadığı 31 maçta toplam 14 gol atan Jaja Jackson Avelino Coelho, Ukrayna’dan isyan ett İçten Konuştu, Kupayı İstediSezon başında ve devre arasında Trabzonspor’a geri dönü

Jaja'nın kupa isyanı



Trabzonspor’un şampiyon olduğu 2010-2011 sezonunda bordo-mavili formayı terleten ve oynadığı 31 maçta toplam 14 gol atan Jaja Jackson Avelino Coelho, Ukrayna’dan isyan ett
 

İçten Konuştu, Kupayı İstedi


Sezon başında ve devre arasında Trabzonspor’a geri dönüşü gündeme gelen ancak özel hayatı nedeniyle çokça eleştirilerek transferi gerçekleşmeyen Jakson Avelino Coelho, Jaja, içini Karadeniz’de Sonnokta’ya döktü.

Ukrayna’da Metalist Kharkiv forması terleten Brezilyalı futbolcu, sanal ortamdan sorularıı yanıtlarken, Trabzonspor’u çok özlediğini ve bordo-mavili taraftarlar gibisini dünyanın hiçbir yerinde görmediğini söyledi.

İşte, şike sürecine de isyan eden Jaja’nın yaptığı samimi açıklamalar:


Soru: Trabzonspor’dan ayrıldığın için pişman mısın?

Jaja: “Trabzon benim için çok özeldi. Hayatım boyunca yaptığım hiçbir şeyden pişmanlık duymadım ama Trabzonspor taraftarından ayrı kaldığım için inanın içim yanıyor. Trabzonspor öyle bir taraftara sahip olduğu için çok şanslı. Trabzon’da çok güzel günler geçirdim ve öyle bir taraftar grubuyla da hayatım boyunca karşılaşmadım.”

Soru: Taraftar geri dönmeni çok istedi. Başkan Sadri Şener, “Şenol Hoca istesin alayım” dedi, ancak dönüşün gerçekleşmedi. Bunun nedeni neydi?

Jaja: “Sadece taraftar değil ben de çok istemiştim Trabzonspor’a dönmeyi. Fakat oradaki takım arkadaşlarımdan duyduğuma göre beni Şenol Güneş istememiş. Canı sağ olsun. Ona da saygı duyuyorum. Herkes çalışmak istediği futbolcuyu seçmekte özgürdür. Şenol Hoca da bu özgürlüğünü kullandı. Ama şuna inanıyorum: Ben Trabzonspor’a dönseydim, takıma katkım büyük olurdu.”

Soru: Alkol problemi yaşadığın ve Trabzon’da antrenmanlara alkollü geldiğin söylendi. Bunlar doğru mu?

Jaja: “Öyle bir şey yok. Bu, tamamen dedikodu. Hiçbir zaman kendime de Trabzonspor camiasına da saha içerisinde ya da antrenmanda alkolle ilgili bir sorun yaşatmadım. Alkol tedavisi aldığımı söylemişler. Tamamen yalan. Ben alkolik değilim ki alkol tedavisi göreyim. Keyifli olduğum zamanlar herkesin aldığı kadar almışımdır. Ben problemli bir adam olsam, takımda birlikte forma giydiğim arkadaşlarım beni tekrar aralarında görmek isterler mi? Hala daha görüşüyorum onlarla ve geri dönmemi çok istediklerini söylüyorlar.”

Soru: Şenol Güneş senin için, “Özel hayatı düzgün olsaydı, Barcelona’da oynardı” dedi. Özel hayatından çok mu kötü? Kendine bu noktada hiç öz eleştiri getirdin mi?

Jaja: “Bu, Şenol Hoca’nın görüşü; beni oraya layık görmüş. Evet, onun dediği gibi olsam, beni 800 bin Euro’ya değil 8 milyon Euro’ya oynatmak zorunda kalırlardı ya da bonservisime 80 milyon Euro ödenirdi. Ama tekrar ediyorum: Benim saha içinde ne yaptığıma baksınlar. Maç saha içerisinde kazanılıyor.”

Soru: 2010-2011 sezonunda mahkeme Fenerbahçe’nin şike yaptığını açıkladı. Bu durum için neler söyleyeceksin? Sen şike yapıldığını hissettin mi?

Jaja: “Bunu tartışmak bile yersiz. Mahkeme kararı vermiş. Yani Fenerbahçe şike yapmış. Ancak şu benim mantığıma sığmıyor; nasıl olur da mahkeme kararı olmasına rağmen Türkiye Futbol Federasyonu bir şey yapamıyor? Nasıl olur da şampiyonluk kupamız verilmez. Bizim o yıl büyük bir alın terimiz vardı. Şu an Ukrayna’dayım ve burada, “Türkiye’de futbolu mafya yönetiyor” diyorlar. Bu durum Türkiye’nin itibarı için oldukça üzücü.”

Soru: Trabzonspor’u takip ediyor musun? Kulübe ve taraftara mesajın nedir?

Jaja: “Trabzonspor’u her zaman takip ediyorum ve takımın şu an bulunduğu konumdan ötürü de çok üzgünüm. Trabzonspor, taraftarı ile birlikte çok büyük bir takım. Yeni sezonla birlikte çok iyi yerlere gelmeleri için dua ediyorum. Eğer beni de aralarında görmek isterlerse tabii ki bundan büyük onur duyarım. Şunu da ifade edeyim ki bir gün yeniden Trabzonspor’a dönmek isterim. Eğer gelecek sezon istenirsem seve seve gelir, oynar ve tadı damağımda kalan oradaki güzel günleri yeniden yaşamak isterim.”

Rop: Sertaç HELLAÇ
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler