İzlanda'nın hayali bitti!

İzlanda Fransa'ya elendi

İzlanda'nın hayali bitti!
EURO 2016 çeyrek final maçında İzlanda'yı 5-2 yenen Fransa, yarı finale yükseldi. Fransa, yarı finalde Almanya ile karşılaşacak.
Stade de France'de oynanan maçı Hollandalı hakem Björn Kuipers yönetti. Mücadeleye Fransa etkili başladı. 12. dakikada savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Olivier Giroud topu ağlara göndererek, ilk yarıdaki gol şovunun açılışını yaptı.
 
Ardından 20. dakikada Griezmann'ın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Pogba kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Baskısını sürdüren Fransa karşısında direnen İzlanda skoru dengelemek için çalışsa da Fransa arka arkaya attığı gollerle farkı hızla açtı. 43. dakikada Griezmann'ın aktardığı topu ceza yayı gerisinde Payet sert bir vuruşla ağlara gönderdi. Bu golün hemen ardından 45. dakikada savunma arkasına atılan topa hareketlenen Griezmann ağları sarstı. Mücadelede ilk yarı Fransa'nın 4-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.
İzlanda ilk golünü 2. yarıda buldu. 56. dakikada sağdan yapılan ortada Sigthorsson ön direkte topu ağlara gönderdi. (4-1) İzlanda'nın golünden çok geçmeden Fransa karşılığı Giroud ile verdi. 59. dakikada Dimitri Payet'in ceza alanına gönderdiği topu Giroud kafa vuruşu ile ağlara göndererek skoru 5-1'e getirdi.
 
Karşılaşma nispeten dengeli geçerken İzlanda maçtaki 2. golünü kaydetti. 84. dakikada penaltı noktası üzerinde topla buluşan Bjarnason'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Mücadele Fransa'nın 5-2'lik üstünlüğü ile sona erdi ve Fransa yarı finalde Almanya ile eşleşti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler