İsviçre'deki gazetede Türkiye'de ki şike

Turkish Anti-Corruption Platformu, UEFA ve FİFA’yı İsviçre’de bir gazeteye verdikleri ilanla Türkiye’deki şike olayları ile ilgili göreve çağırdı. Söz konusu platformun imzasını taşıyan ilanda, UEFA ve FİFA’dan Türk futbolundaki şikeye karşı sıfır toleran

İsviçre'deki gazetede Türkiye'de ki şike

Turkish Anti-Corruption Platformu, UEFA ve FİFA’yı İsviçre’de bir gazeteye verdikleri ilanla Türkiye’deki şike olayları ile ilgili göreve çağırdı. Söz konusu platformun imzasını taşıyan ilanda, UEFA ve FİFA’dan Türk futbolundaki şikeye karşı sıfır tolerans çağrısında bulunuldu.

İsviçre’deki Le Temps Gazetesi’nde yayınlanan ilanda şu ifadelere yer verildi:
“Sayın UEFA Yetkilileri,

Sayın FIFA Yetkilileri,
CAS şunu söylemiştir: ‘Fenerbahçe, şikeden dolayı, UEFA kulüp turnuvalarından iki sene süresince ihraç edilmiştir.’ Fakat, Türkiye Futbol Federasyonu UEFA ve CAS kararlarına uymayı reddetmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe’yi küme düşürmeyi reddetmiştir.

UEFA Disiplin Müfettişinin; şikeye karışan şahıslara ceza verilmesini talep eden (31 Mayıs 2013 tarihli) raporuna rağmen, ne UEFA ve FIFA kişilere ceza vermiştir!!! Sonuç olarak: Şike faaliyetlerine karışan kişiler ve kulüplerin Türkiye Süper Ligi’nde mücadele etmesine müsamaha gösterilmektedir. UEFA VE FIFA sessizce izlemektedir. neden?!? UEFA ve FIFA Tüzükleri’nin 2. Maddesine göre, UEFA ve FIFA’nın amacı ‘Müsabakaların veya turnuvaların bütünlüğüne zarar verebilecek veya futbolun suistimaline sebep olabilecek yöntem ve uygulamaları engellemektir.’ Futbol Ailesi UEFA ve FIFA’DAN ‘Türk futbolundaki şikeye karşı, sıfır tolerans ilkesini’ uygulamasını beklemektedir.”

df4ebee6788a27ae6adcdaa9a70c935e.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler