İşte Yıldırım'ın Metris'teki 24 saati!

İşte şike soruşturması nedeniye Metris'te tutuklu bulunan ve aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu milyon dolarlık isimlerin bir günü.Karavana yerine, domates-peynir yiyorlar... Çarşafları 15 günde bir değişiyor... Voleybol ve masa tenisi oynayarak str

İşte Yıldırım'ın Metris'teki 24 saati!

İşte şike soruşturması nedeniye Metris'te tutuklu bulunan ve aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu milyon dolarlık isimlerin bir günü.

Karavana yerine, domates-peynir yiyorlar... Çarşafları 15 günde bir değişiyor... Voleybol ve masa tenisi oynayarak stres atıyorlar. Ayda 200 lirayla idare etmek zorundalar...

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş Asbaşkanı Serdar Adalı, teknik direktör Tayfur Havutçu, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın da aralarında bulunduğu 31kişinin cezaevinde geçirdiği 24 saatin detayları.

Ne yedikleri en içtikleri neler konuştukları nasıl hareket ettikleri detaylı bir şekilde duyruldu.

METRİS MENÜSÜ

Tutuklularının en büyük sorunu yemek. Cezaevi personelinin bile yemediği 'karavana'yı yemeyen başkanlar ve yöneticiler, 'mecburi diyet'e başladı. Cezaevine dışarıdan yemek getirtmek de yasak olduğu için 'diyet' gıdaları tercih eden Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Mecnur Odyakmaz, şöyle besleniyor:

KAHVALTI: Çay, kepek ya da beyaz ekmek, zeytin, domates, bir dilim beyaz peynir, bir dilim kaşar, bir dilim salam, reçel.
ÖĞLE: Çorba, salata, meyve.
ARA ÖĞÜN: Kek, bisküvi.
AKŞAM: Sandviç, salata ve meyve.

KOĞUŞ TEMİZLİĞİ
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kaldığı revir koğuşu başta olmak üzere A-6 ve A-7 koğuşlarının temizliklerini, Metris Cezaevi'ne dışarıdan gelen taşeron hizmetliler yapıyor. Yıldırım'ın çarşafları 15 günde bir değiştirilirken, çay ihtiyacını da yine bu hizmetliler karşılıyor. Başkan, bu işçilere cezaevi kurallarına göre ayda 80 lira veriyor.

FENERİUM ÜRÜNLERİ ALIYOR
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'ye destek olmak için düzenlenen 'Taraftar Kart' ve 'Fenerium' kampanyalarına Metris'ten katılıyor. Cezaevinde Fenerbahçe formasıyla gezen Yıldırım, kendisini ziyarete gelen avukatlarından sürekli olarak Fenerium'da satılan ürünleri istiyor.

GALATASARAYLI HİZMETLİYİ FENERBAHÇELİ YAPMAYA ÇALIŞIYOR
Ayrıca Başkan Yıldırım'ın, avukatlardan aldığı ürünleri, cezaevi personeline hediye ettiği; Galatasaraylı bir hizmetliye de forma ve eşofman vererek onu Fenerbahçeli yapmaya çalıştığı öğrenildi.

GAZETE VE KİTAP OKUYOR
Aziz Yıldırım, cezaevi kantinine gelen gazetelerin hepsinden birer tane alarak okuyor, öğlen yemeğine kadar gazeteleri kapsamlı bir şekilde tarıyor. Yıldırım, ayrıca cezaevi yönetiminin izin verdiği kitapları da okuma fırsatı buluyor.

80'İ TEMİZLİK AYDA 200 LİRA
Gözaltına alındıklarında aylık gelirlerini 10 bin TL ila 200 bin TL olduğunu söyleyen tutukluların cezaevinde bir ayda harcadıkları para ise sadece 200 lira. Koğuş temizliğine 80 lira veren tutuklular, geri kalanınla ise yiyecek alıyorlar. Tutukluların kaldığı koğuşlarda buzdolabının dışında 37 ekran televizyon ve vantilatör bulunuyor.

FUTBOLCULAR NE YAPIYOR ?
Futbol sevdalısı isimlerinin en büyük sorunu, top sahasının küçük olması. Futbolcular, düzenli idman yapmak için sürekli olarak kapalı spor salonunda çalışıyor. İbrahim Akın, İskender Alın, Korcan Çelikay, Ümit Karan, Bülent Uygun, Tayfur Havutçu ve bazı yöneticiler voleybolun yanı sıra masa tenisiyle stres atıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler