İşte yeşil sahaların en medyatikleri

Türkiye Süper Ligi'nde birinci yarının bitmesiyle birlikte, yeşil sahaların en medyatik isimleri de belirlendi. İlk yarı boyunca spor sayfaları en çok 'Guti'yi yazdı. Interpress sezonun ilk yarısını mercek altına alarak, spor basınında en çok haber olan i

İşte yeşil sahaların en medyatikleri

Türkiye Süper Ligi'nde birinci yarının bitmesiyle birlikte, yeşil sahaların en medyatik isimleri de belirlendi. İlk yarı boyunca spor sayfaları en çok 'Guti'yi yazdı.

Interpress sezonun ilk yarısını mercek altına alarak, spor basınında en çok haber olan isimleri belirledi. Ligin ilk başlama vuruşunun yapıldığı Ağustos ayından başlayarak, iki bine yakın ulusal ve yerel gazete ile derginin incelenmesiyle oluşan rapora göre; en popüler futbolcu listesinin ilk sırasında, yeşil sahalardaki ustalığının yanı sıra gece alemleriyle de magazin sayfalarından düşmeyen, siyah-beyazlı futbolcu 'Guti'nin yer aldığı belirlendi.

 

Beşiktaş'ın İspanya'nın dünyaca ünlü kulübü Real Madrid'den transfer ettiği 'Guti Hernandez', ilk yarı boyunca isminin geçtiği 7 bin 969 haberle birinci oldu. İkinci sırada Fenerbahçe'nin takım kaptanı Brezilyalı yıldız 'Alex de Souza', çıkan 7 bin 650 haberle yer alırken, Türk Milli Takım Kaptanı ve sarı-lacivertli takımın orta sahadaki yıldızı 'Emre Belezoğlu', çıkan 6 bin 709 haberle üçüncü sırayı aldı. Siyah - beyazlı takımın Portekizli yıldız futbolcusu 'Ricardo Quaresma' isminin yer aldığı 5 bin 251 haberle dördüncü, Galatasaray'ın kaptanı 'Arda Turan'da hakkında çıkan 5 bin 88 haber ile ilk yarıyı beşinci sırada tamamladı.

 

Trabzonspor, Fenerbahçe VE Galatasaray'I GERİDE BIRAKTI

 

Türkiye Süper Ligi ilk yarısının, yazılı basındaki haber ölçümlerini kapsayan araştırmada, futbol takımları içinde ilk sırayı, yaptığı yeni flaş transferler, teknik direktörünün maç sonu ilginç yorumları ve Avrupa Kupası'nda gruplardan çıkarak yoluna devam etmesiyle gündeme gelen 'Beşiktaş' aldı. Siyah - beyazlı kulüp hakkında yazılı basında liglerin başladığı Ağustos'tan bu yana 29 bin 151 haber yayınlandı.

 

İkinci sırayı uzun yıllar sonra yeniden taraftarının beklediği havayı yakalayarak güçlü rakiplerini tek tek geçerek puan cetvelinde ilk yarıyı lider kapatan 'Trabzonspor'aldı. Bordo - mavili ekip, hakkında çıkan 25 bin 765 haberle, iki ezeli rakiplerini de geride bıraktı.

 

Takımlar sıralamasında 'Fenerbahçe' 25 bin 581 haberle üçüncü, 'Galatasaray' ise 25 bin 436 haberle dördüncü sırayı alırken, 'Bursaspor' da 19 bin 712 haberle beşinci sırada kaldı.

 

Beşiktaş'ın Alman teknik patronu Schuster farklı uygulamaları ve çarpıcı açıklamalarıyla gündem yarattı.

 

Yazılı basında çıkan haberlerin incelediği Interpress'in raporunda, takımların teknik direktörleri kategorisinde, bu yıl Beşiktaş'ın teknik direktörlük görevini üstlenen Alman 'Bernhard Schuster', çıkan 7 bin 642 haberle ilk yarıyı birinci kapattığı görüldü.

 

Sezona Galatasaray'ın teknik direktörü olarak başlayan 'Frank Rijkaard', üst üste alınan başarısız sonuçlar sonunda ilk yarının ortasında görevinden ayrılırken, sarı - kırmızılı takımın başında kaldığı süre boyunca hakkında çıkan 5 bin 659 haberle listede ikinci sırada yer aldı.

 

Trabzonspor'u oynattığı futbol ve aldığı başarılı sonuçlar ile ilk yarının açık ara lideri yapan teknik direktör 'Şenol Güneş' adının geçtiği 5 bin 397 haberle üçüncü, Fenerbahçe'nin bu sezon teknik direktörlük görevini üstlenen 'Aykut Kocaman'da 5 bin 357 haberle dördüncü oldu.

 

Sarı - kırmızılı takımın Rijkaard'dan boşalan teknik direktörlük görevine getirdiği 'George Hagi' ise geçen kısa zaman içinde çıkan 4 bin 953 haberle beşinci, Bursaspor Teknik Direktörü 'Ertuğrul Sağlam' ise 4 bin 666 haberle altıncı sırada yer aldılar.

 

EN POPÜLER BAŞKAN ADNAN POLAT

 

Interpress'in açıkladığı rapora göre, spor kulüpleri başkanları arasında 3 bin 151 haberle Galatasaray Başkanı 'Adnan Polat' sezonun ilk yarısında en çok habere konu oldu.

 

İkinci sırada lig lideri Trabzonspor'un Başkanı 'Sadri Şener', 2 bin 188 haberle, üçüncü sırada ise 2 bin 153 haberle Fenerbahçe Kulübü Başkanı 'Aziz Yıldırım' yer aldı.

 

Beşiktaş Başkanı 'Yıldırım Demirören' bin 550 haberle dördüncü, Bursaspor Başkanı 'İbrahim Yazacı' da, hakkında çıkan bin 305 haberle beşinci oldu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler