İşte U20 Milli Takım kadrosu!

FIFA 2013 U20 Dünya Kupası'nda mücadele edecek U20 Milli Takımımızın, nihai kadrosu belli oldu. Feyyaz Uçar'ın teknik direktörlüğünü yaptığı U20 Milli Takımımızda 3'ü kaleci toplam 21 oyuncu yer alıyor. Kadroda yer alan oyuncularımızdan 10'u 1993, 11'i is

İşte U20 Milli Takım kadrosu!

FIFA 2013 U20 Dünya Kupası'nda mücadele edecek U20 Milli Takımımızın, nihai kadrosu belli oldu. Feyyaz Uçar'ın teknik direktörlüğünü yaptığı U20 Milli Takımımızda 3'ü kaleci toplam 21 oyuncu yer alıyor. Kadroda yer alan oyuncularımızdan 10'u 1993, 11'i ise 1994 doğumlu.

21 genç yıldızın 15'i Türkiye'de başta Spor Toto Süper Lig olmak üzere profesyonel liglerde futbol yaşantısını sürdürürken, 6'sı Almanya, İngiltere, Hollanda ve Belçika'da futbol oynuyor. Kadroda yer alan oyunculardan Muhammed Alperen Uysal, Taşkın Çalış, Artun Akçakın, Okay Yokuşlu ve Aykut Özer, 2010 yılındaki U17 Avrupa Şampiyonası'na katılarak yarı finale kadar yükselen U17 Milli Takımımızda bulunuyordu. Aykut Özer, 2011'deki U19 Avrupa Şampiyonası'nda yer alan U19 Milli Takımımızın kadrosunda da yer alıyordu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Ukrayna'da düzenlenen Elit Tur maçlarının 3'ünü de kazanarak 2013 U19 Avrupa Şampiyonası vizesi alan U19 Milli Takımımızdan Sinan Bakış, Enver Cenk Şahin, Hakan Çinemre, Salih Uçan, Okay Yokuşlu, İbrahim Yılmaz, Ahmet Yılmaz Çalık, Onurcan Piri, İlkay Durmuş ve Hakan Çalhanoğlu FIFA U20 Dünya Kupası'nda da ay-yıldızlı forma ile ter dökecek.

Nihai kadroda yer alan Kerim Frei Koyunlu ise ilk kez U20 Milli Takımı'nda yer alıyor. 1993 doğumlu oyuncu, ay-yıldızlı forma ile ilk kez A Milli Takım'ın 14 Kasım 2012'de Danimarka ile oynadığı 500. maçta tanıştı. A Milli Takım'ın son Almanya kampında da yer alan Kerim Frei Koyunlu bugüne kadar 4 kez A Milli oldu.

Kadrodaki oyunculardan Hakan Çalhanoğlu geride kalan sezon formasını giydiği Karlsruhe ile Almanya 3. Ligi'nde şampiyonluk yaşarken, Cumali Bişi de takımı Çaykur Rizespor A.Ş.'nin Spor Toto Süper Lig'e yükselmesinde pay sahibi oldu.

Teknik Direktör Feyyaz Uçar yönetimindeki U20 Milli Takımı'nın aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
Cumali BİŞİ - Çaykur Rizespor A.Ş.
Hakan ÇİNEMRE - Fenerbahçe A.Ş.
Salih UÇAN - Fenerbahçe A.Ş.
Muhammed Alperen UYSAL - Galatasaray A.Ş.
Sadık ÇİFTPINAR - Galatasaray A.Ş.
Taşkın ÇALIŞ - Gaziantepspor
Artun AKÇAKIN - Gençlerbirliği
Ahmet Yılmaz ÇALIK - Gençlerbirliği
İlkay DURMUŞ - Gençlerbirliği
Onurcan PİRİ - Giresunspor
Halil AKBUNAR - Göztepe A.Ş.
İbrahim YILMAZ - İstanbul BBSK
Enver Cenk ŞAHİN - İstanbul BBSK
Ethem Ercan PÜLGİR - Kartalspor
Okay YOKUŞLU - Kayserispor
Sinan BAKIŞ - Bayer  Leverkusen
Alpaslan ÖZTÜRK - Beerschot AC
Aykut ÖZER - Eintracht Frankfurt
Kerim Frei KOYUNLU - FC Fulham
Fatih Nurullah TURAN - Fortuna Sittart
Hakan ÇALHANOĞLU - HSV Hamburger SV

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor