İşte toplantının perde arkası

Kulüpler Birliği Vakfı'nın bugün yaptığı toplantıda Süper Lig kulüp temsilcilerinin, Türkiye Futbol Federasyonu'nun başkanlığına aday olacak ismi görüştüğü ve daha önce başkanlık yapmamış bir ismin başkanlığa seçilmesini istedikleri yönünde karar aldıklar

İşte toplantının perde arkası

Kulüpler Birliği Vakfı'nın bugün yaptığı toplantıda Süper Lig kulüp temsilcilerinin, Türkiye Futbol Federasyonu'nun başkanlığına aday olacak ismi görüştüğü ve daha önce başkanlık yapmamış bir ismin başkanlığa seçilmesini istedikleri yönünde karar aldıkları öğrenildi.

Toplantıda, Fenerbahçe Kulübü'nün TFF Başkanlığı için Şenes Erzik'i önerdiği, ancak tüm kulüplerin buna karşı çıktığı öne sürüldü. Trabzonspor kulübü ise, yeni seçilecek federasyon başkanının Fenerbahçeli olmasına karşı olduklarını belirtirken, Fenerbahçe kulübünün de özellikle Lutfi Arıboğan'ın tekrar yönetimde yer almamasını istediği öğrenildi. Bu arada tüm kulüpler, yeni seçilecek başkanın, tüm kurulları değiştirmesini istediği ifade edildi. Ayrıca bazı kulüpler, hukuki süreç sonuçlanana kadar yaptırım olmamasını isterken, UEFA'ya gerekirse rest çekilmesini talep etti.

Öte yandan toplantıda Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ün, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığından istifasını istediğini yüzüne söylediği öğrenildi. Hatta bunun üzerine Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir'in, Öztürk'ten bu isteğini tekrarlamasını rica ettiği ve Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı'nın da tekrar Yıldırım Demirören'e dönerek istifa etmesini dile getirdiği öne sürüldü. Demirören'in ise gülümseyerek, bu istek üzerine sessiz kaldığı öğrenildi.

Toplantıda görüşüldüğü öğrenilen maddeler ve alınan bazı kararlar şu şekilde:

-Başkan adayı kim olsun?

-Başkan adayında olması gereken özellikler

-İçimizden aday çıkaralım mı?

-Trabzonspor, seçilecek federasyon başkanının Fenerbahçeli olmasına karşı

-Fenerbahçe, bir kez daha Şenes Erzik'i önerdi ancak diğer kulüpler karşı çıktı

-Bazı kulüpler, hukuki süreç sonuçlanana kadar yaptırım olmamasını istendi

-TFF başkanı seçilene kadar Kulüpler Birliği aktif olsun

-Yeni seçilen başkan tüm kurulları değiştirsin. Fenerbahçe, özellikle Lutfi Arıboğan'ı istemedi

-Adnan Öztürk, Demirören'in istifasını istediğini yüzüne söyledi. Ancak Demirören bu istek üzerine sessiz kaldı.

-Bazı kulüpler, UEFA'ya gerekirse rest çekilmesini, hukuk süresince karar alınmamasını istedi.

-Kulüpler, ortak karar olarak yıpranmamış ve yeni bir aday istedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor