İşte Süper Lig'in kart dosyası! En hırçın kim?

Kayseri Erciyesspor, 4 kırmız kartla futbolcusu en çok oyun dışında kalan takım oldu. Kayseri Erciyesspor'un ardından Gençlerbirliği, Kardemir Karabükspor, Kayserispor, Elazığspor ve Trabzonspor 3'er kırmızı kartla sıralandı.En çok kırmızı kart 6. haftada

İşte Süper Lig'in kart dosyası! En hırçın kim?


Kayseri Erciyesspor, 4 kırmız kartla futbolcusu en çok oyun dışında kalan takım oldu. Kayseri Erciyesspor'un ardından Gençlerbirliği, Kardemir Karabükspor, Kayserispor, Elazığspor ve Trabzonspor 3'er kırmızı kartla sıralandı.

En çok kırmızı kart 6. haftada görüldü. Hakemler, 6. hafta maçlarında toplam 5 kırmızı kart çıkardı. Galatasaray'da Selçuk İnan, Elazığspor'da Çağlar Birinci, Sivasspor'da Manuel da Costa, Gençlerbirliği'nde Özgür İleri ve Kayserispor'da Ömer Bayram ligin 6. haftasında kırmızı karttan kaçamadı.

 "Hırçın" Vleminckx

Kayseri Erciyesspor'da 4 kırmızı kartın 3'ünü Belçikalı golcü Björn Vleminckx gördü.

Sezon başında teknik direktör Fuat Çapa ile Gençlerbirliği'nden Kayseri Erciyesspor'a geçen Vleminckx, Çaykur Rizespor, Torku Konyaspor ve Sivasspor maçlarını tamamlayamadı.

Gençlerbirliği'nde 3 kırmızı kartın 2'si ise Kulusic'e çıktı. Başkent ekibinin Hırvat stoperi, Çaykur Rizespor ve Kardemir Karabükspor karşılaşmalarında kırmızı karta maruz kalarak soyunma odasının yolunu tuttu.

 En çok "sararanlar"

Sarı kart sıralamasında ise başı 35 kezle Kayserispor çekti. Kayseri ekibini Gençlerbirliği 34, Medical Park Antalyaspor 31,Trabzonspor da 30 sarı kartla izledi.

En fazla sarı kart 11. haftada gösterildi. Ligin 11. haftasında görev alan hakemler, 50 kez sarı karta başvurdu.

Bir karşılaşmada en fazla sarı kart ise 8. hafta yapılan Gençlerbirliği-Kasımpaşa maçında görüldü. Karşılaşmayı yöneten İlker Meral, Kasımpaşa'nın 3-1 yendiği maçta 10 kez sarı kartını çıkarmak zorunda kaldı.

 Ligin centilmenleri

Bursaspor, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Akhisar Belediyespor ve Kasımpaşa henüz kırmızı kart görmedi.

Ligin 11 haftasında 17 sarı kartta kalmayı başaran Akhisar Belediyespor ise ligin en centilmen takımı oldu. Futbolcuları kırmızı kart görmeyen ekiplerden Fenerbahçe 21, Kasımpaşa 22 ve Çaykur Rizespor 23 sarı kartla centilmenlik sıralamasında Akhisar Belediyespor'u takip etti.

Takımların 11 haftalık kart istatistikleri şöyle:
 

TakımlarSarı kartKırmızı kart
Beşiktaş241
Eskişehirspor262
Bursaspor27-
Fenerbahçe21-
Galatasaray202
Gaziantepspor222
Gençlerbirliği343
Çaykur Rizespor23-
Kardemir Karabükspor263
Kayserispor353
Akhisar Belediyespor17-
Medical Park Antalyaspor311
Elazığspor233
Sivasspor221
Trabzonspor303
Kayseri Erciyesspor244
Kasımpaşa22-
Toku Konyaspor191

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor