İşte şike senaryosu!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lutfi Arıboğan şike soruşturmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, birçok ihtimalin gündemde olduğunu söylemişti. Pazartesi günü Cevevre'de UEFA ile yapılacak zirvenin ardından çok önemli kararlar alınabileceği ifade ed

İşte şike senaryosu!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lutfi Arıboğan şike soruşturmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, birçok ihtimalin gündemde olduğunu söylemişti. Pazartesi günü Cevevre'de UEFA ile yapılacak zirvenin ardından çok önemli kararlar alınabileceği ifade ediliyor.

KÜME DÜŞÜRME VE PUAN SİLME
Alınan bilgilere göre Futbol Federasyonu üç ihtimal üzerinde duruyor... Bunlardan ilkine göre Savcılık'tan alınacak deliller ışığında acil olarak kararlar alınacak. Adı şike ve teşvik primine karışmış tüm kulüpler küme düşürülecek, puan silme cezaları gelecek.

AVRUPA'DAN İHRAÇ DA OLABİLİR
İkinci ihtimale göre ise iddianamenin gelmesi beklenecek. Bu durumda ise sezon ortasında olunsa bile cezalar kesilecek. UEFA'nın Avrupa'dan ihracı da gündeme gelecek.

SEZON SONU DA BEKLENEBİLİR
Son ihtimal ise cezaların verilmesi için sezon sonunun beklenmesi. TFF önümüzdeki günlerde yapacağı toplantıların ardından yol haritasını da büyük oranda belirleyecek.

1- ACiL ÖNLEM PLANI
a) Deliller ivedilikle Savcılık'tan istenecek. Zaman kazanılması için liglerin başlangıcı 3 hafta ertelenecek.
b) Eğer TFF'ye verilecek kanıtlar iddiaları doğrularsa F.Bahçe, Beşiktaş ve Sivas küme düşürülecek. Futbolcuları ve teknik direktörleri şike ile teşviğe karışan Eskişehir ve İstanbul BŞB'ye eksi puan cezası verilecek. Trabzon da teşvik girişiminde bulunduğu için puan silme cezası alacak.
c) Ankaraspor'un da yer alacağı Bank Asya, önümüzdeki sezon 22 takımdan oluşacak. 11'er takımlı iki grup formülü uygulanması gündeme getirilecek.
d) Küme düşürülen takımların yabancı futbolcularıyla sözleşmeleri devam ettirilecek. Fakat sadece 3 yabancı oynatılmasına izin verilecek.
e) Süper Kupa oynanmayacak. F.Bahçe ve Beşiktaş, Avrupa Kupaları'na katılamayacak. Bu iki takımın yerine hangi takımların Avrupa'ya gideceğine ise UEFA karar verecek.

2-BEKLE GÖR PLANI
a) Daha önce açıklanan lig takviminde değişikliğe gidilmeyecek. Beşiktaş'ın kupa iadesi sembolik kabul edilecek. Süper Kupa maçı da belirlenen tarihte oynanacak.
b) Avrupa Kupaları için UEFA'ya gönderilen liste değiştirilmeyecek.
c) Sezon ortasında iddianamenin hazırlanması durumunda şikeye karışan takımlar hemen küme düşürülecek. Ankaraspor örneğinde olduğu gibi küme düşürülen takımların oynadığı veya oynayacağı maçlar 3-0 kabul edilecek.
d) Küme düşürülen takımlar Bank Asya'ya sıfır puandan başlayacak. Fakat sezon sonunda sıralamadaki yerleri ne olursa olsun, TFF 2. Lig'e düşmeyecekler.
e) Bu durumda eğer şike yapan takım, Avrupa'da mücadele ediyorsa hemen UEFA tarafından organizasyondan men edilecek.

3- ERTELEME PLANI
a) Süper Lig ve Bank Asya daha önce belirlenen şekilde oynanacak.
b) İddianame sezon ortasında kabul edilse bile küme düşme ve puan silme cezalarının verilmesi için sezon sonu beklenecek.
c) Eğer adı şikeye karışan takım sezon sonunda şampiyon olursa, bu şampiyonluk geçersiz sayılacak.
Ayrıca geriye dönük de şampiyonluk silme ve kupa iptali cezaları verilecek.
d) Konu UEFA'ya bildirelecek. Avrupa Kupaları için cezaların sezon sonuna ertelenmesi istenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler