İşte Şenol Güneş'in Stratejisi

Trabzonspor'un efsane teknik direktörü Şenol Güneş Bursaspor'a geçtikten sonra ilk hazırlık kampın da değğerlendirmelerde bulundu. Güneş , “UEFA’da iki maç sonucunda turu geçmeyi düşünüyoruz. Çünkü ilk maçta alacağımız iyi bir sonuç; tam, kesin bir sonuç

İşte Şenol Güneş'in Stratejisi

Trabzonspor'un efsane teknik direktörü Şenol Güneş Bursaspor'a geçtikten sonra ilk hazırlık kampın da değğerlendirmelerde bulundu. Güneş , “UEFA’da iki maç sonucunda turu geçmeyi düşünüyoruz. Çünkü ilk maçta alacağımız iyi bir sonuç; tam, kesin bir sonuç olmayacaktır” dedi.

Önümüzdeki sezonun hazırlıklarını sürdürmek amacıyla Kartepe’ye gelen Bursaspor, kampın son gününü tek antrenmanla geçirdi. Antrenman sonrasında tüm oyuncular ve teknik ekibin de katıldığı bir kamp sonu yemeği düzenlendi. Yemek sonrasında kamp hakkında değerlendirmelerde bulunan Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Takımın çalışması için çok güzel sahalar vardı. Her antrenman olumlu geçti. Kamp dönemi içerisinde bizim düşündüğümüzü oyuncular uygulamaya çalıştılar. Bugüne kadar herhangi bir olumsuzluk olmadı. Fizik olarak daha üst seviyeye çıktığımızı düşünüyorum. Taktik olarak da oldukça mesafe aldığımızı düşünüyorum. En azından ön bilgileri aktarmaya çalıştık. Ekiple ilgili de dün itibariyle yeniden bilgi vermeye çalıştık. Dolayısıyla her günümüz dolu dolu geçti. Hiç sıkılmadan her gün antrenman yapmaya çalıştık. Her gün 17 Temmuz’da oynayacağımız Chikhura maçına kadar hazırlıklar yapmaya çalıştık. Yarından itibaren de buradan ayrılacağız. İnşallah bu çalışmaların karşılığını da orada alırız” dedi.

"FREY VE TAIWO’NUN TAKIMLA DAHA FAZLA ÇALIŞMASINI BEKLİYORUZ"

Bursasporlu oyuncuların durumlarından bahseden Güneş, “Tabi tanıdığım oyuncular da var, daha önce birlikte olmadığımız, uzaktan takip ettiğim oyuncular da var. O yüzden kampın içerisinde genel olarak çalışma arzusu çok yüksek olan oyuncular olduğu gibi, iyi niyetle katılmasına rağmen eksik kalan oyuncularımız da var. Özellikle bizim için en büyük sorunlardan bir tanesi, Fray ve Taiwo’nun durumlarıydı. Onlar geçen sene kamuoyunun ve kendilerinin de beklediği şekilde üretken olamadığı için bu yıl da bir olumsuz durum vardı. Şu anda çalışma olarak iyi çalışıyorlar. Onlar için bir 10 günlük program yapmıştık. İlk maçtan sonra daha fazla takımla birlikte olmalarını bekliyoruz. Her şeye rağmen onların durumlarıyla ilgili son kararı yönetimle ve kendileriyle birlikte vereceğiz" diye konuştu.

"ENES, OZAN, ERTUĞRUL, OĞULCAN ÇOK YETENEKLİ OYUNCULAR"

Kamp döneminde oyuncuların performansından memnun kaldığını dile getiren Güneş, “Aydın oyun anlayışı olarak çok iyi. Çok kabiliyetli oyuncu, çok üretken oyuncu ama tempo olarak biraz daha üstüne koyması gerekiyor. O konuda biraz eksiği olduğunu düşünüyorum. Volkan kampın ilki gününden bugüne kadar hep olumlu gelişme kaydetti. Ondan beklediğimin ve hatta düşündüğümün üzerinde gidiyor. Umarım ki bunu devam ettirir. Gençlerle ilgili de bilgi vermek istiyorum. Yeni gelenlerin çoğu katılımcı, iyi niyetli, iyi çalışıyorlar. Enes yetenekli, Ozan yetenekli, Ertuğrul yetenekli, Oğulcan yetenekli, Zeki de öyle. Onların hepsini değil ama birkaçını takımda tutup, diğerleriyle ilgili altyapı oyuncularıyla görüştükten sonra kararlar vereceğim. Bizim tempomuza ayak uydurmaya çalıştılar ve orada da çok iyi gördüm onları. Tecrübeli oyunculara baktığınız zaman İbrahim, Ozan da, Serdar da, Volkan da dördü birden takımın büyükleri, kaptanları olarak takımda oyunculara yardımcı olmaya çalıştılar. Serdar’ın sadece çalışma temposu biraz geride olduğu için zaman zaman bize katıldı, zaman zaman risk oldu geride bıraktık. Onu da ayrı çalışmalara alarak takım bünyesine katmaya çalıştık. Şu anda yine tekrar bizimle beraber katılıyor. Zannediyorum 4-5 gün sonra daha da sağlıklı olur. Oyuncuların bir defa hiçbirinin niyetinden şüphem yok şu ana kadar. Antrenmanda olumsuz bir ortam yapmadılar. Hep yardımcı ve destek oldular. Hep olumluydu. Olumsuz olan şeyleri görme şansımız olmadı. Hem iyi hem kötü. Eğer varsa, şimdi görülmesi daha iyi olur. Yoksa da hiç görülmesin zaten. Onun dışında gayet iyi geçtiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

"KOLAY MAÇ OLMAYACAK"

Perşembe günü UEFA Avrupa Kupası maçında oynayacakları Gürcistan’ın Chikhura Sachkhere takımına da değinen Şenol Güneş, “Takım oyununu iyi oynayan. Bloklar arası uyumu iyi olan bir takım. Fizik olarak da daha hazır olan bir takım. Avantajları o ve iyi kapanmayı bilen, rakibi oynatmamayı düşünüp aldığı toplarla çabuk çıkmayı düşünen bir takım. Bir de uzun topları da zaman zaman deneyebilen, çünkü önde oyuncuları bu tip toplara hazır olan oyuncular. Ama bizim de kendimize ait olan değerlerimiz var, özelliklerimiz var. Onları kullanmaya çalışacağız. Sezon başında bu kadar hazır bir takıma karşı zorlanabiliriz. Sabırlı olmamız gereken bir maç. Maçın zorlukları o olacaktır. Ama zaman zaman topla çıkarken hata yaptıkları zaman kullanabiliriz. Kanatlardan kullanabiliriz. İkiye birleri, ayağa pasları çabuk oynarsak, hızlı oynarsak etkili olabileceğimizi düşünüyorum. Bizde de o tip oyuncular var. Onları kullanmaya çalışacağız. Kolay maç olmayacak. İki maç sonucunda turu geçmeyi düşünüyoruz. Çünkü ilk maçta alacağımız iyi bir sonuç tam, kesin bir sonuç olmayacaktır. Hem burada hem de orada onları yenecek gücümüz olduğunu düşünüyorum. İnşallah bunu gösteririz” ifadelerini kullandı.

TARAFTARIMIZIN BİLETLERİ TÜKETMESİNE ÇOK SEVİNDİM

UEFA Avrupa Kupası’nda oynayacakları Chikhura maçının biletlerinin tükenmesiyle ilgili düşüncelerini aktaran Güneş, “Tabi yazın bu sıcakta, böyle bir dönemde, herkesin tatilde olduğu bir dönemde taraftarların takımına sahip çıkması ve bu anlayış içerisinde erkenden gidip bilet alması onların takıma olan sevgilerinin ne kadar olduğunu bir kez daha gösteriyor. İnşallah o anlayışları sahada, tribünde bize olumlu yansır. Biz oynadığımız oyunlarla onların bu sevgilerine karşı cevap veririz. Ama bu tabi benim aklıma gelen bir şey değildi. Çok da sevindim yani. Çünkü sabahın beşinde eğer taraftar bilet almaya gidiyorsa. Takımı ne kadar sevdiğini gösteriyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor