İşte Olimpiyat başarısı

 53 kişilik olimpiyat kadrosu Londra’da 10 madalya kazanarak ülke rekoru kırdı. Bunların 7’si Türkiye’nin çöktüğü güreşten geldi. 53 sporcuyla Londra’ya giden Azerbaycan Milli Takımı, olimpiyatlardan 10 madalyayla döndü. Bunların 7 tanesi Türkiye’nin haya

İşte Olimpiyat başarısı

 

53 kişilik olimpiyat kadrosu Londra’da 10 madalya kazanarak ülke rekoru kırdı. Bunların 7’si Türkiye’nin çöktüğü güreşten geldi.

 

53 sporcuyla Londra’ya giden Azerbaycan Milli Takımı, olimpiyatlardan 10 madalyayla döndü. Bunların 7 tanesi Türkiye’nin hayal kırıklığına uğradığı güreşte kazanıldı. Ülkemizin 1 bronzmadalya alabildiği branştan 16 yıldır olimpiyatlara katılan “Azeri kamandası” 2 altın, 2 gümüş, 3 de bronz elde ederek etkili performans sergiledi, 7 olan madalya rekorunu da kırdı. Nitekim Azerbaycan Güreş Federasyonu, takımını geçen yıl Türk antrenörler Salih Bora, Şaban Donat ve Muttalip Yerlikaya’ya emanet etmişti.

 

Üçlü, Türkiye Grekoromen Güreş Takımı’nı da bir dönem çalıştırmıştı. Aralık 2007’de Grekoromen Güreş Milli Takımı’nın teknik direktörlük görevine getirilen Salih Bora, Ekim 2009’a kadar görevini sürdürdü. Bu sürede Türkiye, grekoromen güreş şampiyonalarında 4 altın, 1 gümüş, 4 bronz madalya kazandı.

 

Pekin Olimpiyatları’nda ise 3 bronz madalya kazanıldı. Hedefte Rıza Kayaalp vardı Azerbaycan’a transfer olunca kolları sıvayan üçlü, ilk iş olarak Rıza Kayaalp’i Azerbaycan kadrosuna katmak isteyecekti. Rıza’ya bunun için 1 milyon dolar transfer ücreti, 15 bin dolar maaş teklif edeceklerdi. Rıza “Türkiye’de yarısını kazansam da vatanımı, bayrağımı temsil etmekten gurur duyarım. Para, bunlardan sonra gelir” diyerek teklifi kabul etmeyecekti.

 

Rıza, Londra’da bronzla güreşteki tek madalyamızı kazanan isim oldu. Türk antrenörler ise Azerbaycan’ın tarihi başarısında önemli rol oynadı. Güreşte 13 sporcudan oluşan Türkiye takımı 1 madalyayla döndü; 11 kişilik Azerbaycan kadrosu ise 7 madalyaya uzandı. Bu arada olimpiyatlarda halterde 4 altın madalya kazanan Kazakistan, halter takımının başına Enver Türkileri’yi getirmişti.

 

Ramazan Şahin, Londra Olimpiyat Oyunları'nda Özbekistan'dan Ikhtiyor Tanatarov'a bronz madalya müsabakasında 2-1 mağlup olmuştu. Ramazan, iyi mücadele etmesine karşın maçı yitirmişti.

 

Güreşte istifa şoku

 

Londra Olimpiyatları’nda başarılı olamayan güreş takımında 2 antrenör istifa etti. Grekoromen stil antrenörü Bayram Özdemir ve Salih Yılmaz olimpiyatların ardından istifa eden ilk isimler oldu. Salih Yılmaz bu kararı başarısız sonuçlar nedeniyle aldığını belirterek “Başarısız olduk. Bunu saklamanın faydası yok. 1 teknik direktör, 8 antrenör arkadaşımız da karar verme aşamasında” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor