İşte Mandıralı'nın istediği ve istemediği futbolcular!

Trabzonspor teknik sorumlusu Hami Mandıralı önemli açıklamalarda bulundu. İstediği futbolculardan takımda istemediği oyunculara kadar bir çok konuya değinen Mandıralı , Malouda için ise iki yüzlü dedi. İşte Mandıralı'nın açıklamaları; CEO'muz Burak Gürdal

İşte Mandıralı'nın istediği ve istemediği futbolcular!
Trabzonspor teknik sorumlusu Hami Mandıralı önemli açıklamalarda bulundu. İstediği futbolculardan takımda istemediği oyunculara kadar bir çok konuya değinen Mandıralı , Malouda için ise iki yüzlü dedi.
 
İşte Mandıralı'nın açıklamaları;
 
CEO'muz Burak Gürdal ile bir toplantı yaptık ve önümüzdeki sene alınmasını ve gönderilmesini istediğim futbolcuların listesini sundum. Basında çıkan birçok isimle ilgilenmiyoruz. Her zaman söylediğim gibi bize doymuş futbolcu gerekmiyor. 
 
EN iYiSi ŞOTA'YDI 
Örnek olarak Şota'yı verebilirim. Trabzonspor'da oynamış en büyük yabancı oyuncu Şota'ydı. Beraber oynamamın keyfini yaşadık. Bizden sonra Ajax'a gitti. Bu tip oyuncular bulmamız gerekiyor. Futbolcunun ismi büyük olabilir ama takımın forması için savaşırsa önemli olur. Trabzonspor'u babalarının çiftliği gibi gören futbolculara asla müsaade etmedim, yine de etmem. Çünkü ben gördüğünü gören, duyduğunu duyan bir adamım. Benim önceliğim Trabzonspor'dur. Savaşan futbolcular benim için kıymetli ve değerlidir. Onlarla yolumuza devam ederiz. Bu forma için savaşan, karakterli, fedakar ve her şeyini takıma verecek isimlerin alınmasını istiyorum. Mesela Fenerbahçe Diego'yu transfer etti. Tamam Diego iyi takımlarda oynadı, kariyeri belli biri. Ancak ben ikisi arasında bir tercih yapsam Olcan Adın'ı seçerim. Benim gözümde Olcan, 2 tane Diego eder. Olcan'ın takıma katkısı belli. Gülmüyor diye eleştiriliyor ama o sorunu da yönetim çözecektir. Diego gibi isimleri aldığınız zaman belli bir riski de göze alıyorsunuzdur. Bu sorunları daha önce birçok kez yaşadık. Ben, Olcan'ı isterim. 
 
iKiYÜZLÜ MALOUDA 
Malouda'ya kaç defa 'Senin söyleyeceğin sözler bizim için önemli. Ona göre kadro kuracağız. Seni iyi tanıyorum. Senin kariyerinin ortada. Ben mesela Lyon'da karşılaşsak sana selam veririm' dedim. Ama o kafasına göre takılmayı tercih etti. Kafasına göre gitti, geldi. Kendisine 'Bu saatten sonra iyi giden takımı bozmam. Malouda değil, kralı gelse oynatmam. 'Bu performansın ile olmaz. Aldığın paranın sorun olduğunu söylüyorsun. Ama Malouda olduğun için bu para sana ödeniyor. Yusuf neden almıyor bu parayı?' dedim. Bana 'haklısın' dedi ama gidip başkana farklı konuştu. İkiyüzlülük yaptı. Malouda karakterinde futbolcularla başarıya ulaşmanın imkanı yok. Takımımda onun gibi futbolcuları açıkçası istemiyorum. 
 
 
YUSUF'U COŞTURDUM 
Yusuf'u Erciyesspor maçına giderken çağırdım, 'Sana son kez şans veriyorum. Benim istediğim gibi oynamazsan seni kalan 5-6 hafta oynatmam' dedim. Harika oynadı, ileri-geri koştu, çabaladı. 80. dakikada tam benim önümde gelip yere düştü, yoruldu. Çıkardım oyundan. Adrian ve Henrique de bu olayı gördü ve ikisinin de performansı arttı. Adrian, oynadığı zaman muhteşem. Kendisine 'Bak adam kovalıyorsun, ince paslar atıyorsun, defansa yardım ediyorsun. Bunları yapabiliyorsun' dedim. 'Ne demek istediğinizi anladım' dedi. Takımda Bourceanu, Bosingwa, Adrian ve Henrique kalacak. Geri kalan yabancıların hepsi gidebilir. Mesela kiralık gönderdiğimiz Celustka geri dönecek. Onu takımda tutmak istiyorum. Ondan yararlanmayı planlıyorum.
 
GARANTi ÜCRET FUTBOLUMUZU BiTiRDi
Yabancılara ödenen garanti para Türk futbolunu bitirmiştir. Bu sistemle bu işlerin yürümesine imkan yok. Adamlar inanılmaz paralara geliyorlar, sonra da yaptırım uygulayamıyorsun. İdmanda çalıştıramıyorsun, tatile gidiyor geri gelmiyor, canı ne isterse onu yapıyor. Kadro dışı bırakmak da kesinlikle çözüm olmuyor zaten.
 
Çünkü oynasa da oynamasa da parasını alıyor. Futbolcunun canına minnet. Bence bu sistem değiştirilmelidir. Garanti ücretler düşürülmeli, maç başı paralar artırılmalı. Maç başı ücretleri futbolcuları ateşler, oyuncu her maçta forma giymek ister. Sonuçta para kazanacak. Bu, doğal olarak başarıyı getirecek, verimi de artıracaktır.
 
ALMEİDA JANKO'DAN 10 GÖMLEK ÜSTÜN
 
 
ALMEİDA JANKO'DAN 10 GÖMLEK ÜSTÜN
Hami Mandıralı, yönetime sunduğu transfer raporu ile ilgili de şunları söyledi: Cardozo, Demba Ba, Gomis gibi isimleri istemiyorum. Bize genç ve başarıya aç oyuncular gerek. Polonya ve Bulgaristan'da forma giyen bazı futbolcuları listeme yazdım. Mesela Janko... Hiçbir katkısı yok, parasını tıkır tıkır alıyor. Son hafta öncesi yanıma gelip 'Hocam beni idmanlarda arkadaşlarımdan ayırmadığınız için teşekkür ederim' dedi. Mantığa bakar mısınız? Sözleşmesinde evinin mobilyalarının değişmesi için 40 bin euro ödeme maddesi bile var. Ben şaşırdım. Beşiktaşlı Almeida, Janko'dan 10 gömlek üstün bir futbolcu. Mesela Bourceanu. Harika bir futbolcu. Yanına iki tane iyi adam koy takımı uçurur. Genç oyunculardan Zeki orta sahada başarılı oldu. G.Saraylı Yekta'yı isterim. Bize katkı sağlar. Beşiktaşlı Ömer Şişmanoğlu'nu yıllar önce önermiştim. Şimdi yine almak isterim. Listemizdeki futbolcular gelirse çok iyi işler yapabiliriz. Bu futbolcularla yarışmacı takım oluruz, güçleniriz. Fenerbahçe'de Emenike çıkıp Webo giriyor. Bizim böyle bir kulübemiz yok ki. Önümüzdeki sezon da 'dik' oynayarak hem Avrupa hem de Süper Lig'de başarılı sonuçlar almaya çalışacağız. Korkunun ecele faydası yok. Cesur ve saldırgan futbolu takımda oturtmaya çalıştık. Yeni transferlerle daha da başarılı olacağımızı biliyorum.
 
NADAL HAYRANIYIM
Hami Mandıralı tam bir futbol sevdalısı ama tenis izlemeyi ve oynamayı da sevdiğini söylüyor. Erkeklerde dünyanın 1 numarası İspanyol Rafael Nadal'ın bütün karşılaşmalarını izlemeye çalıştığını belirten tecrübeli hoca, "Tenis de oynuyorum. Hocadan ders almadan öğrendim. Çok iyi olmasam da oynamayı seviyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor