İşte Kulüplerin açıklamaları

Eskişehirspor Kulübü Asbaşkanı Mesut Hoşcan, Türkiye Futbol Federasyon'unun açıklamalarının yeterli olmadığını söyledi.Asbaşkan Hoşcan ofisinde, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, şike iddialarına yönelik açıklamasını heyecan ile izledi. İHA'ya ko

İşte Kulüplerin açıklamaları

Eskişehirspor Kulübü Asbaşkanı Mesut Hoşcan, Türkiye Futbol Federasyon'unun açıklamalarının yeterli olmadığını söyledi.

Asbaşkan Hoşcan ofisinde, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, şike iddialarına yönelik açıklamasını heyecan ile izledi. İHA'ya konuşan Hoşcan, Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın açıklamalarının yeterli olmadığını vurguladı. Hoşcan şunları söyledi;

"Federasyonun zor bir karar vereceğini bekliyorduk. Çünkü zor bir süreç. Ama Türk futbolunun üzerindeki kara bulutlar bu açıklamayla kalmış değil. Tek bir endişem var. Zaten en büyük sıkıntıda burada. İddianame hazırlandıktan sonra verilecek karar mahkeme kararından sonra verilecek denseydi bence biraz daha olaya açıklık getirmiş olacaktı diye düşünüyorum. Şimdi ligler başladıktan sonra iddianamenin hazırlanması ve gizlilik kararının kalkmasından sonra etik kurulu ve disiplin kurulu ve yönetimin alacağı karar dönem içinde ne gibi sıkıntılar getireceği tartışılır. Uzun zamandır beklenen açıklamayı ben net ve tatmin edici görmedim."

Çuhadar: Böyle bir karar beklemiyorduk 

 

Çuhadar: Böyle bir karar beklemiyorduk 

Eskişehirspor Teknik Asbaşkanı Nihat Çuhadar, Futbol Federasyonu'nun aldığı kararların sebepleriyle ilgili net bir bilgilerinin olmadığını belirterek, "Böyle bir karar beklemiyorduk. Kararların gerekli sebepleri iletildikten sonra biz de kulüp olarak gerekli adımları atarız" dedi.

Nihat Çuhadar, Eskişehirspor Kulübü Teknik Danışmanı Zafer Tüzün ve Sivasspor'dan transfer ettikleri Mehmet Yıldız'ın Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini belirtti. Çuhadar, "Alınan kararlarla ilgili net bir bilgimiz yok. Neden böyle bir karara varıldığını da bilmiyoruz. Gerekli sebepler iletilecektir, ona göre kulüp olarak biz de gerekli adımları atarız. Biz böyle bir karar beklemiyorduk" diye konuştu.

Çuhadar, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen teknik direktör Bülent Uygun ve sportif direktör Ümit Karan ile daha önceden yollarını ayırdıklarını belirtti.

   Altay ve Buca'da karar şoku  

 

 

  Altay ve Buca'da karar şoku

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın liglerin mevcut haliyle belirlenen takvime göre başlayacağını açıklaması, geçtiğimiz sezon Süper Lig'den küme düşen Bucaspor ile Bank Asya 1. Lig'den küme düşen Altay'da büyük şok etkisi yarattı.

 

Futbol Federasyonu'nun şike soruşturmasında gizlilik kararının sürmesi ve suçlanan kişilerin savunmalarının alınamaması nedeniyle somut bir adım atamaması, mağdur oldukları gerekçesiyle bir üst lige alınmayı bekleyen Bucaspor ve Altay'da büyük şok yarattı.

 

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın liglerin mevcut haliyle belirlenen takvime göre başlayacağını açıklaması Süper Lig'de yer almayı umut eden Bucaspor ile Bank Asya 1. Ligi'ne alınmasına kesin gözüyle bakılan Altay'ın hevesini kursağında bıraktı. "Çok üzgünüz" diyen Altay Başkanı Ömer Hızlıok, "Olay çok taze. Şu aşamada fazla bir şey söylemek istemiyorum. Gerekli açıklamayı yarın yapacağız" derken, Bucaspor Başkanı Şeref Üstündağ ise, "Futbol Federasyonu bir karar verdi. Şu aşamada ne yazık elimizden bir şey gelmiyor" diye konuştu.

Karaman Manisadan neden ayrıldı 

 

Karaman Manisadan neden ayrıldı 

Manisaspor ile yolları ayrılan teknik direktör Hikmet Karaman'ın PFDK'ya tedbirli olarak sevkedilen 52 kişi arasında yer alması sürpriz oldu. Manisaspor'un, Karaman'la para krizi nedeniyle değil, TFF'den alınan duyumlar doğrultusunda yollarını ayırmış olabileceği ifade edildi.

 Mersin'den destek

 

 

 

 Mersin'den destek

 

Mersin'den Federasyona destekMersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı, TFF'nin aldığı kararı destekledi.

 

Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı, fubolda şike ve teşvik primi iddiaları ile ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın son açıklamalarını 'olumlu ve doğru bir karar' olarak nitelendirdi.

 

Kahramanlı, TFF Başkanı Aydınlar'ın da ifade ettiği gibi, sağlıklı karar verilebilecek şekilde elde yeterli bilgi ve belge yokken, savunma hakkı kullanılamazken ve soruşturma süreci devam ederken bir karar alınmasının doğru olmayacağını kaydetti. Kahramanlı, soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınarak ifade verdikten sonra serbest bırakılan asbaşkan Beşir Acar'ın Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini ise, "TFF'nin aldığı karar doğrultusunda ne yapılması gerekiyorsa o yapılacaktır" diye yorumladı.

        Beşiktaş'tan açıklama   

 

 

  Beşiktaş'tan açıklama   

Beşiktaş'tan 'karar' açıklaması! Kulübümüz, Türkiye Futbol Federasyonu'nun vermiş olduğu karar hakkında açıklama yaptı.

Beşiktaş Yönetim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun, siyah-beyazlı takımın yöneticisi Serdar Adalı, teknik direktörüTayfur Havutçu ve güvenlik sorumlusu Ahmet Ateş'in tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi hakkında açıklama yaptı.

 

Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada kararın normal karşılandığı duyuruldu. İşte o açıklama:

 

"Türk futbolunda ortaya çıkan olağanüstü durumu yasalar ve talimatlar çerçevesinde, sürecin başından bu yana Türk futbolunun çıkarlarına uygun olarak ve sağduyu ile yöneten Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bugün aldığı kararı, beklediğimiz ve verilmesi gereken bir karar olarak değerlendiriyoruz.

 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na tedbirli olarak sevkedilen arkadaşlarımızla ilgili olarak da, kurul üyelerinin, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun kararında açıkladığı gerekçelerle, kişilerin savunma hakkını gözetir bir tutum içerisinde olacağını umuyor ve bekliyoruz.

 

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız"

Bursa'da Vederson şaşkınlığı

 

Bursa'da Vederson şaşkınlığı

Bursaspor'da Brezilya asıllı Türk oyuncusu Gökçek Vederson'un, PFDK'ya sevk delimesinin şaşkınlığı yaşanıyor.

 

Bursaspor Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yöneticisi Öztürk Yazıcı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Gökçek Vederson'u tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

"Biz yarın bir basın toplantısı yapacağız. Gerek Bursaspor soruşturması ile ilgili, gerekse de bu olaylarla ilgili açıklamalar yapacağız. Tedbirsiz olarak sevkedildiği için önümüzdeki müsabaka açısından sorun görünmüyor. Neyle alakalı, neye dayanarak tedbirsiz olarak sevkedildi, bu konudada bize ulaşmış belge ve bilgi yok. Dolayısıyla futbolcumuzun transferinden önceki olaylarla ilgili mi, sonraki olaylarla ilgili mi? Hangi konuyla alakalı PFDK'ya sevkedildi? Bu konuda bilgimiz olmadan karar vermemiz mümkün değil. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bunları isteyeceğiz. Ondan sonra biz de düşünüp gereğini yapacağız."

 

Aykut Kocaman'dan açıklamalar...

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı karar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bizim açımızdan uzun bir süreçti. Federasyon bugün kararını açıkladı. Bence de doğru bir karar verdiler. 9 Eylül'de şampiyon takım sahaya çıkacak" dedi.

İkinci etap yurtdışı hazırlık kampı için bugün Almanya'ya giden Fenerbahçe'de Teknik Direktör Aykut Kocaman antrenman öncesinde basın mensuplarına federasyonun verdiği kararı değerlendirdi. Aykut Kocaman Türkiye Futbol Federasyonu'nun verdiği karar ile ilgili olarak, "Bizim açımızdan çok uzun bir süreçti. TFF bugün bir karar verdi. Çok ince eleyerek bir pozisyon almak zorundaydılar. Federasyon kılı kırk yararak bu kararı verdi. Bence doğru kararı verdiler. Hem takımımız adına hem futbolumuz adına hayırlı olsun. Daha önceden 5 Ağustos'ta şampiyon takımın lige başlayacağını söylemiştim ama olmadı. Ligde erteleme yapıldı. 9 Eylül'de şampiyon takım sahaya çıkacak. Fenerbahçe için hem takımımız için hem de Türk futbolu için hayırlı olsun diyorum. Bu belirsizliğin bitmesi ve bir şekilde önümüzün berrak hale gelmesi hepimiz için sevindirici. Bugünkü antrenmanımız ile başlayan süreç bizim için çok daha zevkli, iştahlı ve futbol adına da, mesleki anlamda da güzel antrenmanlar olacak. Tekrar hayırlı olsun" dedi.

"DAHA GÜÇLÜ OLMAMIZ GEREKİYOR"

Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aykut Kocaman, antrenman öncesinde oyuncularla ne konuştuğu ile ilgili soru üzerine, "Genel olarak bu yeni sürecin daha zorlu olacağı ve daha güçlü olmamız gerektiğini konuştuk. Oyuncular inişlerde ve çıkışlarda geçen senenin üstüne koymaya çalışacak. Geçen sezonun ikinci yarısındaki sarsılmaz iradeyi tekrar sahaya koymalıyız" diye konuştuk.

Emre ilgili soru üzerine, Aykut Kocaman, Emre'ye Perşembe gününe kadar izin verdiğini, Niang içinse takımdan gitmek istediğini sanmadığını ifade etti.

Transfer konusunda ise Kocaman, "Transferle ilgili ne yapabiliriz diye yönetimle ortak bir karar doğrultusunda hızlanmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor