İşte Devler Ligi'nin ilk finalisti

Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist Atletico Madrid oldu. İspanyol ekibi 1-0'ın rövanşında Bayern Munih'e 2-1 yenilmesine rağmen adını finale yazdırdı.    Lewandowski ve Muller ile Madrid kalesinde goller arayan Bayern Munih, aradığı golü 14. dakikada Xabi

İşte Devler Ligi'nin ilk finalisti
Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist Atletico Madrid oldu. İspanyol ekibi 1-0'ın rövanşında Bayern Munih'e 2-1 yenilmesine rağmen adını finale yazdırdı. 
 
Lewandowski ve Muller ile Madrid kalesinde goller arayan Bayern Munih, aradığı golü 14. dakikada Xabi Alonso'nun müthiş frikik golüyle buldu. Golün ardından yoğun baskısını artıran Bayern Munih, 34. dakikada penaltıdan yararlanamadı. Ceza sahası içinde Jeso Gimenez'in Martinez'e yaptığı müdehalede Cüney Çakır tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışında topun başına geçen Müller'in sağ köşeye attığı şutu kaleci Oblak müthiş çeldi. Dönen topa Alonso'nun vuruşunda kaleci Oblak bir kez daha kalesinde devleşti ve Bayern Munih'in 2-0 öne geçmesine izin vermedi. Karşılaşmada ilk yarı 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile tamamlandı.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına da etkili başlayan Bayern Munih, maçtaki tek hatasında golü kalesinde gördü. Maç boyu kontra ataklarla gol arayan Atletico Madrid, 54. dakikada Griezmann'ın golüyle  skoru 1-1'e getirdi. Yediği golün şokunu bir süre üzerinden atamayan Bayern Munih, 74. dakikada Lewandoswki'nin kafa golüyle tur için tekrar umutlandı. Ceza sahası içine yapılan ortaya çok iyi yükselen Artura Vidal, topu kafayla Polonyalı golcüye verdi ve yıldız oyuncu meşin yuvarlarğı ağlara gödnererek Alman ekibini tur için umutlandırdı. (2-1) Karşılaşmanın 83. dakikasında Martinez'in müdehalesiyle yede kalan Torres'in pozisyonunda Cüneyt Çakır bu kez Atletico lehine bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışında topun başına geçen Torres'in şutunda Neuer gole izin vermedi. Nefeslerin kesildiği yarı final mücadelesinin kalan süresinde başka gol olmayınca mücadeleyi 2-1 Bayern Münih kazandı. Fakat ilk maçtan 1-0 galip ayrılan Atletico Madrid, deplasmanda gol atmanın avantajıyla 1974 ve 2014'ten sonra 3. kez Şampiyonlar Ligi'nde adını finale yazdırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor