İşte CAS'ın Fener kararı!

 Fenerbahçe Kulübü'nün, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği Avrupa kupalarından iki yıl men cezasıyla ilgili, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı başvuru için karar verdi. CAS iki yıllık men cezasını onadı.Böylelikle CAS Fenerbahçe'nin şike y

İşte CAS'ın Fener kararı!

 Fenerbahçe Kulübü'nün, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği Avrupa kupalarından iki yıl men cezasıyla ilgili, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı başvuru için karar verdi. CAS iki yıllık men cezasını onadı.

Böylelikle CAS Fenerbahçe'nin şike yaptığını kabul ederek Trabzonspor'un şampiyon olduğunu ilan etmiş oldu.

 CAS'ın internet sitesinde açıklanan karar, şu ifadelerle duyuruldu:

"UEFA, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün UEFA kulüp turnuvalarından şike suçlaması nedeni ile 2 sezon men etmişti. Türk kulübü bu karar üzerine CAS'ta temyize gitti ve tarafların arasındaki anlaşma gereği CAS, hızlandırılmış prosedürün uygulanacağı bir takvim belirleyip Türk kulübü ile ilgili UEFA kararını erteleyerek, CAS'taki temyizin sonucu belli olana kadar bu sezonki Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarına katılmasına karar verdi. CAS Genel Merkezi'nde 2 gün süren duruşmalar 21 ve 22 Ağustos 2013'te yapıldı.

UEFA kararı çerçevesinde ki bu karar CAS tarafından da onandı. Fenerbahçe Spor Kulübü, UEFA kulüp turnuvalarından 2 sezon süre ile men edilmiştir."

Öte yandan UEFA'nın Metalist Kharkiv'in 2013-2014 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi kararı da CAS tarafından tasdik edildi.

Her iki kararın aciliyetinden dolayı CAS jüri heyetinin kararı dayanakları olmadan yayımladığı, gerekçeli kararın tamamının ise mümkün olan en kısa süre içerisinde yayımlanacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor