İstanbul'da fırtına koptu

İstanbul'da etkili olan şiddetli fırtınanın binalarda hasara yol açtığı bildiriliyor. İstanbul 'da öğleden sonra başlayan fırtına tozu dumana kattı. Boğaz'da fırtınadan etkilenen gemiler hareket etmekte güçlük çekti. Çamlıca'da ise bacalar devrildi. İç ve

İstanbul'da fırtına koptu

İstanbul'da etkili olan şiddetli fırtınanın binalarda hasara yol açtığı bildiriliyor.

 

İstanbul 'da öğleden sonra başlayan fırtına tozu dumana kattı. Boğaz'da fırtınadan etkilenen gemiler hareket etmekte güçlük çekti. Çamlıca'da ise bacalar devrildi.

 

İç ve batı bölgelerde fırtınanın etkili olduğu, rüzgarın Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara’nın güneyi ile akşam saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, tahminler doğrultusunda bugün güneyli yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgar, halen iç ve batı bölgelerde etkili olmaya devam ediyor. Bugün şu ana kadar ölçülen gün içi maksimum rüzgar hızı değerleri; Datça 137, Amasra 125, Şarkikaraağaç 120, Elmadağ 110, Foça 108, Şuhut 101, Fethiye 88, Bodrum 87, Güney 82, Cihanbeyli ve Emirdağ 81, Yatağan 75, Zonguldak 73, Afyon 65, Ankara’da 60 km/saat oldu.

 

Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara’nın güneyi ile akşam saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde (60-80 zaman zaman hamleli olarak 100 km/s) esmesi bekleniyor.

 

Kuvvetli fırtına nedeni ile meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi, toz taşınımı, görüş mesafesinde azalma, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenme gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

 

Öte yandan, Türkiye’nin batı kesimlerinde görülen kuvvetli lodosun etkisiyle güney ve iç kesimlerde toz taşınımı beklendiğinden, hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşüş, çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

 

Paniğe kapılanlar Twitter'da yaşadıklarını ve gördüklerini paylaştılar. İşte onlardan birkaçı; 

"Harbiye Nişantaşında camlar kırılmaya başladı ... 

Yıllar önce Bodrum'da yakalandım bu fırtınaya.Tekne marinada bağlıyken ters dönmeye kalktı.Dışarı kendimi zor attım.

O gün dört tekne battı.

İstinye Park Bigplate bahçe darmadağın. Garsonlar devrilen saksıları tutmaya çalışıyor. 

Afetle şaka olmaz.

Su an nisantasindayim ve cok kotu olaylar oldu biranda. Yogun bir firtina koptu ve insaat iskelesi yikildi insanlar altinda kaldi. Allahim:(

Boğaziçi Köprüsü'nde araçlar fırtınadan ilerleyemiyor.

İstinyepark'ta kasırga çıktı masalar uçtu ne fırtına var be

Beyoğlu uçuyor. Bacalar yıkılıyor. 110 yıllık Suriye Pasajı bile zor dayanıyor. Penceremin önüne parçalar dökülüyor.

Ankara, Konya ve Eskişehirden de fırtına uyarisi var.. Mayalar hakli mi yoksa !!!!!!!

 

Camlicada catilar parcalanmaya basladi 

Tüm semtlerde hortum firtina var !!!! KIRMIZI ALARM DOĞAL AFET UYARİSİ ... İşi olmayan çıkmasın....

 

Bak işte yaklaşıyor Fırtına. Diyordu şarkı, ne yaklaşması;yıkıyor vallahi! Tırstım arkadaş...

Camlicada korkunc bir ruzgar var durum kotu. Bacalar yikilmaya basladi 

 

Fırtınalar koparsa kopsuuun...))) Buna elektik fırtınası denir arkadaşlar.Mevsim dönümlerinde olur.En fazla yarım saat sürer.

 

Firtina bastirdi, gemiler yana egildi! Bina sallaniyor ruzgardan! Boyle sey gormedim!!

galiba hortumun içine girdik şu anda A blok yerinden çıkabilir o derece :l

 

Kum fırtınası sanki

Ankara uçuyor...

 

Güneşli'de büyük fırtına, neye uğradığımızı şaşırdık

 

Fırtına tozu dumana kattı Kanyon'da"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor