İstanbul TS'nin emrinde olacak!

Türkiye’nin en büyük amatör spor federasyonu İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu seçimlerine Trabzonlu spor adamı Seymen Gençtürk yönetim kurulunda yer aldı. Gençtürk, İstanbul’daki 560 amatör kulüpten en yeteneklileri Trabzonspor’a kazandırmak içi

İstanbul TS'nin emrinde olacak!

Türkiye’nin en büyük amatör spor federasyonu İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu seçimlerine Trabzonlu spor adamı Seymen Gençtürk yönetim kurulunda yer aldı. Gençtürk, İstanbul’daki 560 amatör kulüpten en yeteneklileri Trabzonspor’a kazandırmak için çalışmalara çoktan başladı bile.

İASKF Yönetim Kurulu Üyesi Seymen Gençtürk:

“İstanbul Trabzonspor’un Emrinde Olacak”

Trabzonspor’un eski oyuncularından İstanbul Trabzonspor Kulüp Başkanı Seymen Gençtürk, Türkiye’nin en büyük amatör spor federasyonu olan İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetimine seçildi. Ali Düşmez başkanlığındaki yönetim kurulunda genel başkan yardımcısı olan Gençtürk, aynı zamanda Trabzonspor’dan resmi izinli amatör İstanbul Trabzonspor Kulübünü’nün de başkanlığını yürütüyor.

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (İASKF) Başkan Yardımcısı Seymen Gençtürk, sorularımızı cevaplandırdı.

 Seçimden bu yana neler değişti? Siz hangi görevdesiniz?

Genel başkan yardımcısıyım. Sorumluluk alanım sosyal işler ve AR-GE. Benim de içinde olduğum İASKF yönetimimiz amatör kulüplerin gücünü arkasına almıştır. Konfederasyona üyeliğimiz kabul edildi. İstinye’deki amatörler evini amatör sporcuların ve idarecilerin hizmetine açtık. Kulüplerin TFF hizmetleri yeniden İstinye’den yapılıyor. Şu anda ilçelerin fotoğrafını çekiyoruz. Varolan tesislerin durumu, tesisi olmayan ilçelerin raporlarını hazırlıyoruz.

Kaç amatör kulüp var?

560 amatör kulüp İASK’ye üye. 15 ilçe kulüpler birliği başkanı Ali Düşmez’in listesinde. Yani kulüpler birliği seçime damgasını vurdu. Amatörler gerçekten amatörlerin temsilcileri tarafından yönetilecek.

İASK’nin potansiyeli nedir?

Yaklaşık 2 milyon insana hitap ediyoruz.   Türkiye’deki en büyük amatör spor federasyonu biziz. En aktif, en sosyal, Türkiye’nin en büyük STK’sıyız. Ankara’ya 52 delege veriyoruz. Ekim’de  konfederasyon seçimleri  var.

Mevcut durum Küçükçekmece’yi nasıl etkiler?

İstanbul’da çoğu ilçede  Trabzonlu idareciler var. Hemşehrilerimizden aldığımız desteği geri çevirmeyeceğiz. Gaziosmanpaşa’daki hemşehrimiz bizi aradı. 11 yaşında çocuğu Trabzonspor’a öneriyor. 560 amatör  kulüp elimizin altında. Oradaki yetenekli oyuncuları Trabzonspor’a kazandırmak için proje geliştirsinler. Ya da biz önerelim. Süper ligdeki büyük kulüpler bizi tebrik ediyor ama kulübümüz Trabzonspor’un haberi yok.

Trabzonspor, Trabzon amatörüne göndereceğiniz mesajlar.

Trabzon kendi memleketimiz. Bizim oynadığımız döneme göre kentin sosyolojisi çok değişti. Amatör kulüpler ve maçlar Trabzonspor tarafından takip edilirdi. Şimdilerde bu yok. İstanbul 560 kulüp emrimizde. Ben aynı zamanda amatörde mücadele eden İstanbul Trabzonspor kulübünün başkanıyım. Trabzonspor’la yakın diyalog içindeyiz. İstanbul’da futbol okullarının koordinatörü Hüseyin Tok ile sürekli diyalog içindeyim. buradaki kaynağı kullanın diyorum. 560 kulüpten bahsediyorum. İstanbul’daki bu oyuncu kaynağını neden Trabzonspor’a aktarmayalım? Bu sadece benle olabilecek bir şey değil. Kulübün bunu iş olarak görmesi gerekiyor. Trabzonspor daha nereye kadar 5 milyon, 10 milyon bonservisle adam alacak? Onun için bir an önce doğru ve hızlı kararlar almak lazım. Trabzonspor’dan bu kararları bekliyoruz.

Aytekin Akay/ Haber61.net/ İstanbul

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler