IŞİD'den EURO 2016'ya saldırı...

Fransa'da yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası 2016 turnuvası öncesi terör örgütü IŞİD'in turnuva ile ilgili korkunç planı ortaya çıktı. İngiltere'de yayımlanan Sunday Times gazetesi, İngiliz yetkililerinin Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) 2016 Avrupa Fut

IŞİD'den EURO 2016'ya saldırı...

Fransa'da yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası 2016 turnuvası öncesi terör örgütü IŞİD'in turnuva ile ilgili korkunç planı ortaya çıktı.

İngiltere'de yayımlanan Sunday Times gazetesi, İngiliz yetkililerinin Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Rusya'yla ile İngiltere arasında 11 Haziran'da Marsilya'da oynanacak karşılaşmada sinir gazı saldırısında bulunabileceği endişesini yazdı.
 
'ÜÇLÜ ZAFER'
 
İngiltere ve Rusya'nın Suriye'deki IŞİD hedeflerini bombaladığına, Euro 2016'ya ev sahipliği yapan Fransa'nın da IŞİD karşıtı koalisyonun üyesi olduğuna dikkat çeken gazete, Marsilya'da düzenlenecek bir saldırının örgüt için 'üçlü zafer' anlamına geleceğini belirtti.
 
HEDEF EURO 2016
 
Gazeteye göre Fransa polisi, Kasım'da Paris, geçen ay da Brüksel'de saldırılar düzenleyen IŞİD'in "süper hücresinin" yeni hedef olarak Euro 2016'yı seçmiş olabileceğinden endişe ediyor.
 
ÖNLEM ALINACAK
 
Bu nedenle, IŞİD'in taraftarları hedef alacak bir sinir gazı veya intihar saldırısına karşı önlem alınacağı belirtiliyor. Sunday Times, İngiliz terörle mücadele ekiplerinin Euro 2016'nın organizatörleriyle görüşmeler yaptığını aktardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler