İshak Doğan aslında kim?

Aslen Aksaraylı bir ailenin çocuğu olarak doğan İshak, 21 yaşında çalışmak için Almanya'ya giden ve sonra ise eşini yanına aldıranbir babanın beşinci çocuğu olarak 1990 yılında Almanya'nın Hagen kentine bağlı Geveke köyünde dünyaya geldi. Babası futbol oy

İshak Doğan aslında kim?
Aslen Aksaraylı bir ailenin çocuğu olarak doğan İshak, 21 yaşında çalışmak için Almanya'ya giden ve sonra ise eşini yanına aldıranbir babanın beşinci çocuğu olarak 1990 yılında Almanya'nın Hagen kentine bağlı Geveke köyünde dünyaya geldi. Babası futbol oynamasını da başlangıçta hiç istememiş hatta Futbola karşı bir insandı. Hatta İshak 5-6 yaşlarında evden kaçıp evin arkasında arkadaşlarıyla top oynayınca iki gün evden çıkmama cezası vermiş. Fakat İshak ve abilerinin de futbola olan hevesini görünce babasının da o katı tutumu kırıldı ve İshak'ın en büyük destekçisi oldu. 9 yaşına kadar babasının profesyonel olmamasını istemesi nedeniyle de takımla çalışamadı. 9 yaşına geldiğinde ise bir köy takımının Alman antrenörü İshak'ı gördü ve kendi takımında oynamasını istedi. İshak ise "Oynarım ama önce babamı ikna etmeniz gerekir" dedi. Bu gelişmelir üstüne ise İshak'ın babasıyla görüştüler ve ikna ettiler. Kulübün tesisleri biraz uzak olsa da her gün oyuncuyu aldılar, götürüp getirdiler. Sonrasında eyalet takımında oynadı. Ondan sonra Wattenscheid'da beş sene oynadı. Hamit Altıntop ve Halil Altıntop A takımda oynarken İshak da U15 takımındaydı. 5 sene sonra ise 2. Lig'de yer alan Arminia Bielefeld'e transfer oldu. İki sezon kaldığı Bielefeld'de A takımla idmanlara çıkıyor, A2 takımında da oynuyordu. Ama orada maddi kriz yaşandı ve oyuncu satış listesine çıktı. Profesyonel futbola Almanya'nın Arminia Bielefeld takımında başlayan oyuncu, Arminia Bielefeld II takımıyla çıktığı 24 maçta 4 gol kaydetti. Bu takıma kadar Forvet ve Forvet arkası mevkiinde oynayan oyuncu, teknik direktör tarafından Sol bek mevkiine çekilmiştir. 2010-11 sezonun kış döneminde ise Almanya'dan da teklif gelmesine rağmen Ümit Özat oyuncuyu Ankaragücü'ne transfer etmiştir.
 
2010-11 İshak doğan MKE Ankaragücü'ne transfer olmuş ve 3,5 yıllık sözleşme imzalamıştır. Ümit Özat'ın isteği doğrultusunda 2011 yılında Ankaragücü'ne transfer olan oyuncu, Drago Gabric, Serdar Özkan, Marek Sapara, Robert Vittek ve Fatih Tekke gibi isimleri kadrosunda bulunduran takımda sol bek mevkiinde Michal Zewlakow ve Özgür Çek gibi isimlerin oynaması nedeniyle şans bulamadı. İlk kez 13 Şubat 2011'de Beşiktaş JK maçında kadroya girdi ancak süre alamadı. İshak o sezon 6 maçta Oynamadan kadroda yer aldı.
 
2011-12 sezonuna ise Ankaragücü takımı Mesut Bakkal ile başladı. İlk 4 hafta kadroya giremeyen İshak, Jan Rajnoch'un mevkiinde tercih edilmesi nedeniyle oynayamasa da 5. haftada oynanan Galatasaray SK maçının kadrosuna girdi ancak süre bulamadı. İlerleyen haftalarda ise mali krize giren Ankaragücü neredeyse tüm oyuncuları ile yolları ayırdı ve A2 takımından bir çok oyuncu alındı. 6 ile 10. haftalarda da kadroya alınmayan İshak ise 11. haftada Kardemir Karabükspor maçının kadrosuna dahil edildi. Ziya Doğan yönetimindeki takımda Özgür Çek'in oynaması nedeniyle ilk 11 başlayamayan İshak, 82. dakikada ise oyuna dahil oldu. 13. haftada ise Fenerbahçe SK deplasmanında ilk kez ilk 11'de başladı ve Stoper mevkiinde 90 dakika forma giydi. Hakan Kutlu'nun teknik direktörlüğe gelmesi ve Özgür Çek'in takımdan ayrılmasıyla takımının geri kalan tüm maçlarında 90 dakika süre buldu. İshak ilk asistini 25 Şubat günü Karabükspor maçında yaptı. 17 Mart 2012 günü ise Bursaspor maçında ilk resmi golünü attı. İshak sezon boyunca 22 maça çıktı ve 1 gol atıp 1 asist yaptı ayrıca Turgut Doğan Şahin ile birlikte bir çok kulübün dikkatini çekti ve takıkmının küme düşmesiyle takımdan ayrılacağı açıklandı.
 
2012-13 Takımın küme düşmesinin ardından birçok kulübün dikkatini çeken İshak, 2012-2013 transfer döneminde Trabzonspor ile Bursaspor'un da gündemindede yer almış fakat Ankaragücü'nden takım arkadaşı Atilla Aybars Garhan gibi Karabükspor'la anlaşmıştır. 3 senelik sözleşme imzalayana İshak için 600 bin Euro bonservis bedeli ödenmiştir. Michael Skibbe'nin takımında ilk 2 maçta Anthony Seric'in performansı nedeniyle oynayamayan İshak, 3. haftada oynanan Beşiktaş JK maçında 90 dakika forma giydi. Sezon boyunca 13 lig maçına çıkan İshak, Kupa'da ise 4 maça çıktı.
 
2013-14 sezonunda ise Tolunay Kafkas ile başlayan Karabükspor'da gençleştirme çalışmalarına gidildi ve Seric gibi yaşlı oyuncular ile yollar ayrıldı. İlk 2 haftada Uğur Uçar sol bek mevkiinde tercih edilse de 3. haftada İshak Gençlerbirliği maçında ilk 11'de başladı ve gerek serbest vuruşları gerek pozisyon almasıyla dikkat çekti. Sezonun ilk yarısında 13 lig maçına çıkan İshak, açtığı kornerlerle dikkat çekti ve 24 Eylül 2013'de Türkiye Kupası maçında Kocaelispor'a 1 gol attı. Bu performansıyla Milli Takım'a çağırıldı. Devre arasında ise Galatasaray SK ile adı anıldı ve kulübü de oyuncuyu satabileceklerini açıkladı ancak bu transfer gerçeklşemedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler